Monday, April 14, 2014

His first tooth

09th April 2014.

5 months 16 days old.

Drumroll pleaseeeee.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 
His first tooth.
 
:D
 
Aaron dah big boy!

Sunday, April 13, 2014

My (not so) blonde moment

 Minggu lepas, kereta I masuk workshop.
 
Jangan risau, kami bukan accident. Kisahnya 2 minggu lepas I hantar kereta pergi servis, tup tup waktu nak tutup hood tu, ada orang terlupa nak turunkan hood stand tu dulu. Maka timbul lah bonjolan pada muka hood I. Setepek macam kena gigit nyamuk.
 
Orang tempat servis kereta tu dah gelabah, tapi nak buat macam mana kan, benda dah jadi. Diorang offer untuk betulkan benjolan pada hood tu, pastu kasi khidmat servis kereta hari tu free. Iolss ok je lah, blessing in disguise omputeh kata.
 
Pendek kan cerita, iolls kena pakai kereta sewa dari hari Isnin hingga Khamis lepas. Sesekali bawak kereta lain, teruja rasa hati. Kereta baru Cik Abe, I tak berani nak drive. Sikit lagi nak dekat sama saiz dengan lori. Takut mak. Duduk di bahagian penumpang sudah.
 
 
 
Kepada mereka-mereka yang pernah memandu kereta orang lain, ada tak rasa gabra bila nak isi minyak?
 
I selalunya macam tu.
 
Sampai kat stesyen minyak, mula rasa gabra. Eh, minyak belah kiri ke kanan eh?
 
Kalau salah bahagian, rasa malu aje. Nampak sangat pakai kereta pinjam kan.
 
Tu baru nak parking isi minyak, belum lagi nak cari butang untuk bukak tempat isi minyak.
 
Kekadang merata tangan I mencari. Ada kereta butangnya kat bawah stereng, ada kat tepi pintu. Ada jugak yang kat tengah-tengah kereta.
 
Dan ada juga......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Yang takde butang dalam kereta.
 
T__T
 
 
Benci tau.
 
Agaknya dalam 4-5 minit gak laaaa I duk cari butang nak bukak tempat minyak tu hari tu. Duk raba sana sini, tak jumpa. Siap alih seat lagi ke belakang, kot kot tersorok. Gigih I duk baca setiap punat dalam kereta, mana tau itu lah butang nak bukak tempat minyak tu.
 
Ada gak terfikir nak telefon Cik Abe, tapi takut nampak bodoh nau. Pastu bukan dia bawak pun kereta tu, mana lah dia tau.
 
Nasib baik la lepas 5 minit, I keluar. Alih-alih tempat isi minyak tu tarik gitu je.
 
Cisssssss.....
 
5 minutes wasted for nothing.
 
 
 
Kesimpulan: Sila buat homework di rumah. Jangan sampai tempat pam minyak, baru nak gelabah. 

Wednesday, April 9, 2014

My American child

*Entri Oh My English hari ini, hehehe...*
 
 
 
 Our conversation earlier, during lunch time.
 
 
 
Aiyu: Mommy, why did you do that?
 
Me: Do what?
 
A: Why did you spell it wrong?
 
M: Spell what?
 
A: Look. It's wrong.
 
*pointing out to Aaron's bib*
 
M: What did you mean?
 
A: That's not how you spell "mommy". It's M-O-M-M-Y. Not M-U-M-M-Y. You are being silly.
 
M: Ermmm......
 
 
Not too sure if I should confuse her with the US/UK English quite yet. I always make fun the fact it is called English language, and not American language (just to pissed Colby off). Like hello, American football? You are not even using your foot, how can you call it football?
 
:D 

Tuesday, April 8, 2014

Look at me!

I hate spring.
 
Dalam tv, kalau musim bunga tu, kita asyik tengok bunga mekar sana sini. Warna warni. Sepanjang jalan tu bau harummmm aje.
 
Tu dalam tv hokay. Kalau duduk kat Midland ni, ade la nampak daun pokok mula tumbuh. Tapi bunga bunga tu, lambat sket. Yang cepat, alahan, huwaaaa...
 
Dah 2 minggu I ni tak sihat. Minggu lepas siap demam lagi. Jumpa doctor, dapat antibiotic. Siap kena enjet kat bon bon. Sakit tauuu. Masa demam tu memang rasa terhuyung hayang je, nasib baik bofren off seminggu. Lepas I dah sembuh, Cik Abe lak batuk. Tapi dia tak demam le. Dia dah baik batuk, I pulak sambung batuk.
 
Tapi apa-apa pun, bersyukur sangat yang dua orang ni sihat walafiat. Baik kita sakit, jaga diorang, daripada kita jaga diorang sakit, tak?
 
Bila dah tak sihat ni, I kalau boleh memang tak nak main sangat dengan budak-budak ni. Takut berjangkit. Lagipun malas, hahahaha...
 
Kalau dah mak nye tak melayan, agak-agak siapa lah yang nak layan Cik Aiyu?
 
 
Kesian pulak tengok dia petang tadi.
 
I intai ikut tingkap, nampak dia ikat Mario kat beskal. Bila ditanya, dia cakap dia nak tunjuk pada Mario trick baru naik buaian.
 
T__T

 
Terima kasih Mario, susah-susah awak teman Cik Aiyu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...