Wednesday, February 22, 2012

Minat turun temurun…

Dalam banyak banyak kerja rumah, kerja apakah yang paling korang benci?

Paling suka?

Macam aku, aku paling rajin jemur ngan lipat kain. Basuh pinggan pun ok jugak. Tapi jangan suruh aku sapu atau mop lantai, memang iolls buat dengan kadar tak ikhlas. Skang ni tawakal je la ada anak kecik, tu yang bersih sikit lantai rumah. Kalau tak, heh… seminggu sekali nak mop pun tak tentu, hahahaha…

Macam Sally, dia rajin mop rumah. Pastu bab lap habuk pun dia rajin. Tapi jangan kau suruh dia jemur kain, memang sakit mata yang menengok nye, hahaha… Macam Helen lak, dia rajin membakar jajan dan bukan membakar lemak, hehehe… Nisha? Heh… Dia suka kemas katil. Kekadang katil sendiri dah kemas, dia pergi bilik lain mengembangkan sayap dan bakat. Elok la tu, aku memang tak rajin nak kemas katil pun, hehehe…

Orang kata minat ni bergantung pada individu. Nak kata turun temurun tu tak mungkin, pasal dari contoh di atas, nampak sangat kami adik beradik minat lelain.

Tapi entah la, nampak gaya Cik Aiyu mungkin mempunyai minat yang sama dengan aku.

DSC04422-e

Member skang suka sangat la tarik bakul kain bawak masuk tub. Fefeeling basuh baju di sungai kah? Dah tak pasal pasal kena basuh baju selalu. Kalau tak, seminggu sekali camtu je aku basuh. Duduk tempat omputeh, pakai dryer maaa.. Tak perlu risau kalau ampaian tak muat.

Gambar petang tadi, bila Cik Aiyu perasan rock chic.

DSC04417-e

Niat hati nak jadi mamarazzi amik gambar kandid, tapi yang si anak pantang nampak kamera, mesti kasi peace sign satu jari itu.

T__T

15 comments:

cahya indah said... BALAS

Cik Aiyu tunjuk tu sebab nak mintak USD1 kot everytime mamarazzi amik gambar dia..hehe

ANR said... BALAS

sesuai sangat gaya rock nya itu. hahaha

basuh baju dalam bath tub adalah paling seksi ditemani cik ikan juga itik kuning. mujur x dibasuhnya BF kesayangan :)

Nazayiena said... BALAS

Siap ada shark dlm tab mandi Cik Aiyu tu hehehe.....

farah said... BALAS

Wahh sama la kita, paling dibenci ialah mop and lap habuk! Rasa malas gilee nak angkat batang mop tu...
cik Aiyu bajet scary eh dlm pic last tu, hehe...mmg cam awek rockers dh! Tinggal simpan rambut pjg cam Ella je keyy...hehehe...

Amy Z! said... BALAS

Waaa.. Rajinnya anak dara ni. Kagum i. haha. Anak kita ikut kita kuat berjalan je.. Huhu. Bengkrap la mak dia asyik nak berjalan je T__T

Hahahaha. Amboi comelnya rock chic ni. Kemain2 muka dia tu. Hahaha. Ye la. Belum pandai tunjuk 2 jari. Satu jari pun oke maaa.. Hahahaha.

Hanamiko Sakura said... BALAS

wahh...cik aiyu pandai basuh baju kah... hehehe... rajin nyer... cute lah ^^

Cik Puan Hafiza said... BALAS

awwww..
Little Avril =)

umie said... BALAS

hahhaa...ada gak peace guna 1 jari...geramnye umie tgok cik aiyu ni...

aikasayang said... BALAS

save tenaga mummynya...
xyah basuh baju lg lps ni..kasi instruction ja sama pembantu baru a.k.a cik aiyu..hahaha..

Anonymous said... BALAS

hehe. trbalik lak. wawa x suka jemur kain n lipat kain . sapu n mop suka n bsuh pgan. n iron bju pn x suka =)
auwww..cekci nyer cik aiyu bremdam dlm tub.. =)

WAWA PUTRAJAYA

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

waa ala rockers gitu..

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

suka sangattttt gambo yg last sekali tu ekekeke..

Anonymous said... BALAS

yooo yoo..aiyu..rock n roll! skrg hobi cik mary plak..main ipad tu..of coz ikut peel mama..then die suka sight seeing..dan berfashion..cam papaya..lastly dia wat keje umah plak..bila mama suruh buat..hoho

HangKebon said... BALAS

exactly mcm my niece dulu....peace sign boleh buat satu jari jer.....maybe peminat 1malaysia kot? hehehhe :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Cahya,
Hahaha.. kalau itu la caj dia, bangkrup mak nye!

ANR,
Hahahah.. bofren mak nye tak kasi bawak masuk bilik air. Kalau tak, kompem!

Kak Nurul,
Hehehe.. shark tu grandma nye kasi. Sotong tu pun sama. Kami beli itik aje

Farah,
Boring kan mop, rumah PJ haram I tak pernah mop, hahaha... Tapi skang ni kalau tak buat, sape lagi nak buat kan? Lelagi mek suka kutip makanan kat lantai, haruslah. Ella USA yo!

Amyz,
Waa.. Alam suka jejalan gi mana? Anak kita suka gi taman aje, kalau gi mall memang menggelupur dia

Hanamiko Sakura,
Pandai basuh pakai air aje, hahaha :P

Cik Puan Hafiza,
Avril pun Avril lah, asal jangna Justin Beiber sudah :D

Aikasayang,
Hahaha.. kalau la kasi dia semua tugas kat rumah ni, tugas kita jadi 2 kali ganda lepas tu!

Wawa,
Iron baju pun kita tak suka, kesian bofren baju asyik tak bergosok, hehehe.. Nasib baik dia gi keje selalu pakai t-shirt, kalau tak, nanges!

CMA,
Rockers tak jadi, pitching lari!

Ana,
Hehehe.. thanks dear!

Azza,
Bes le Cik Mary, asyik dengan iPad. Harus Cik Aiyu jeles :D

HangKebon,
Hahahah.. sama kes eh? Hari tu tunjuk dia macam mana nak tunjuk no 2, terkial kial member cuba follow. tapi fail :P 1Malaysia pun ok lah kan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...