Thursday, July 18, 2013

Jet lagged

Alhamdulillah, kami sudah selamat sampai di Malaysia. Kami je la, bag tak sampai lagi, hehehe... nasib baik rumah ni banyak kaftan, one size fits all uollsss... Size 4? Size 14? Pompuan mengandung? Pompuan lepas pantang? Semua bolehhhh...

Trip kali ni, ada sedikit rushing dari Paris ke Kuala Lumpur. The flight from Dallas to Paris to boarding time dah ok, tapi tah apsal, dalam sejam gak menunggu sebelum diorang take off. Tengah kasi kilat tayar kapal terbang kot, I pun tak pasti. Jadi transit time kat Paris tu dah pendek, dalam 1 jam 30 minit. Should be ample of time, but not in CDG airport, especially kalau kena tukar terminal. Punya lah jauh nak jalan, pastu siap ada screening. Nak tukar terminal, kena tunggu bas. Gila old school kan. Dah masuk terminal yang betul pun, still kena jalan jauh. The worst part, nak masuk boarding room tu, kena screening lagi! Oh mannn... kitorang sampai bebetul 15 minit before take off time. Nasib baik naik A380, terubat sikit rasa penat, hahaha... Cik Aiyu pun jakun you, siap cakap 'Wow, nice! Aiyu likes this airplane'. Kelas kooo... anak ku tau beza kapal terbang, hahaha... Tang seat pun dia berkenan, dia cakap macam ice cream sprinkles.

Selain daripada beg yang tak sampai, dan upacara marathon di Paris, we did ok I guess. Cik Aiyu tak berapa nak tido, tapi dia takde buat hal so ok lah. Skang ni jadi zombie kampung pisang, berjaga dari jam 3 pagi tadi.

16 comments:

blu4sky said... BALAS

welcome home huda...
eii rambut cik aiyu dah panjang....

Fifi Nadhrah said... BALAS

welcome home.. boleh la marathon bazar ramadhan pulak lepas ni..

p/s- barang saye da sampai kak.. tq so much..

Eliss Mie said... BALAS

balik beraya berapa lama tu ?

Cik Honney said... BALAS

Kenapa beg xsampai lagi kak...ke mmg bag sampai lewat dpd tuan...beg xnaik sama flight dgn tuan ke..sorrylah xpernah terbang ke overseas..slalu in country je

http://wadahberbicara.my/

Anonymous said... BALAS

Alhamdulillah slmt smpai KJ tanah tumpah darah TT..hih..awat beg lmbt smpai kak huda? Enjoy your jetlagged..kematu bon bon. Tp xpe, naik airbus you. Waima naik econ pon seat bosa godang ;) welcome home again. N enjoy the pasar ramdhan

Salam sayang dari acik sha aka bonda mia

Angah said... BALAS

oww dah smpai ,..alhamdullilah..lepas ni leh wat lawatan ke param....mesti cik aiyu nak beli smeua kuih haha....selamat berpuasa dan berbuka

rara said... BALAS

welcome home! stay terus sampai deliver ke ni?

Hani said... BALAS

Welcome home. Boleh jamu selera puas2 hehe.
Balik berdua ngan Aiyu je ke?

Anonymous said... BALAS

PARAM mengucapkan selamat datang.

kalau dah jetlagged tu ok, nak beritahu
ingat tak pasal skirt jean dulu I citer. Hytex kat Kepong is having warehouse sale. Kalau kaki tak bengkak, pergilah sebelum dewan tu buka. hahahahuahua

perempuan & shopping tidak dapat di pisahkan. Apa nak buat

Ahkak


Niza said... BALAS

Selamat pulang ke tanahair malaysia..2

Niza said... BALAS

Selamat pulang ke tanahair malaysia..2

ICAZIESYIRA said... BALAS

It has been a while since my last visit to your blog and Cik Aiyu dah besarrrrr! nak dapat adik lagi. congrats to you :)

nurul said... BALAS

alhamdulillah...dh selamat sampai. CDG airport tu mmg nightmare kot. 2 kali pegi, 2 kali kena. Beratur 2 jam nak check-in...rasa nk mnyumpah kt situ. Tu tak termasuk nk claim VATS lagi. Lagi sejam kena beratur..

Madam Sooyaree said... BALAS

Blu4sky,
Thanks dear. Tu lah, kita tak pernah potong dari lahir, rambut original you, hehehe

Fifi,
Terima kasih... kita tak rempuh lagi bazaar, malassss.. :P

Eliss Mie,
Kita balik US nanti 19 Aug, so sebulan juga lah di sini :)

Cik Honney,
Selalu patut sampai sama dengan tuan, tapi pasal short connection kat Paris, tu yang bag tertinggal kat sana. Jarang berlaku, tapi untuk kita dah kali keempat kot, hehe

Sha,
Hahaha.. tu la, puas hati Cik Aiyu tido melintang, kebetulan aisle seat kosong, so 3 seats untuk 2 orang, selesaaa... Bag sangkut kat Paris, pasal rushing. Hampagas punya American Airlines, hahaha

Angah,
Cik Aiyu so far masih terperap, mak nye malas nak berjalan, hahaha.. Insya allah hari ni panjang sket langkah kot, heheeh

Rara,
Thanks dear! Tak lah, I deliver kat US kali ni. Aiyu dah mula sekolah Sep ni. Stay sampai 19 Aug je, pastu tak tau bila lagi nak balik :(

Hani,
Kita balik berdua dulu, bofren cuti tak lama. Dia nak raya nanti baru datang.

Ahkak,
Hahahah.. siap bagi tips jualan gudang ni, I likeeeee... Kaki tank bengkak, tapi perut yang bengkak ni buatkan tuannya malas nak bergerak. Jadi ular berlingkar lagi enak gitu, hihihihih

Niza,
Terima kasih :)

Icaziesyira,
Thanks dear! Tu la, nervous gak ni dengan yang dalam perut ni. Takut tak ter handle 2 budak nanti

Nurul,
Tu la, ingatkan London Heathrow je macam harem, ni lagi teruk. Punya banyak kali nak check, menyampah aiiii.... Lama gak eh nak dapat VAT kat sana. Kita selalu claim kat Amsterdam, sana memang dah biasa ngan airport dia, rasa mudah aje, hehehe

yatt said... BALAS

welcome home cik aiyu

Adinina said... BALAS

Welcome home cik aiyu & mommy.mesti best ni dpt pegi param hehe.

Last month saya travel juga seorg diri with my 2 kids (5yo and 2yo).. Transit at CDG..and yes mmg betul la old school airport. 3 hours transit yet we boarded the plane half hour b4 take off. Mcm torture je sbb kena handle 2 kids alone and jalan jauh2 to change terminal, naik aerotrain, naik bus lagi, angkat stroller turunkan stroller, security screening, pastu naik bus lagi to the plane. Tu x campur lagi flight almost cancelled due to air control strike. Phewww. Pasni mmg kalo boleh nak avoid CDG la...nangess!! Hihi.Tapi bile berjaya mengharunginya rasa mcm supermom pun ada kan? Lol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...