Monday, December 1, 2014

Decisions in life


To tiramisu or not?

Say whattttt?

Ehh ehhhh... tetiba je kan? Apa motifnya? Nak tunjuk kat orang yang ko baru buat tiramisu ke?

Hahahah.. takde la, sebenarnya iolls tak tau nak letak gambar apa. I just got a new phone, so takde sangat gambar. Except for those pictures that I received in Whatsapp group, heheheh...

As for this poor tiramisu, it is my picture. Baru buat untuk Adelin Sabtu lepas. I had a few egg yolks in the fridge (sejak I disampuk oleh macaron monster kan), jadi lepas di Google, jumpa lah resipi tiramisu yang banyak pakai telur kuning. Oh mannn... memang mak tak menyesal! Bofren kata tiramisu I sedap, lagi sedap dari Olive Garden punya. Bangga kejap, dah la mudah je nak buat. Takde nak bakor bakor. Except for the ladyfingers, everything else is pretty much the staple in our house.



Ok lah, berbalik pada tajuk entri kita hari ni.

Not too sure what went wrong, lately I have been making bad decisions. Nothing major, but decisions that pretty much will lead to further hassle in a way or another. Orang kata, tak fikir panjang.

I've always thought of myself as being quite wise, but I guess, not really, hehehe... And being a procrastinator definitely won't help me at all. Selalunya I ni antara dua; semua nak cepat, atau asyik berdolak dalih. Sudahnya semua benda jadi tak elok. Contohnya macam waktu pagi nak ke sekolah. Dah elok elok siap awal, I bukak laptop dulu. Tengok jam 8:10 am, I cakap, sempat lagi ni... Tapi bila dah 8:17 am, I mula menggelabah, sambil rushing nak ke sekolah Cik Aiyu. Bukan ke elok, kalau dari jam 8:10 am tu, I siapkan the kids dengan kadar relax? Tapi takkk... nak jugakkkkk.....

Anyhowww...

Nanti I update blog dengan Europe trip stories k? Banyak giler cerita, dari kena seluk, sampai la tertinggal kapalterbang pasal ditahan TSA. Tak tau mana nak mula, tapi yang pasti, part of the dramas happened because of my poor decision making. Boleh tengok kan, chain reaction di situ?

Til then, take care y'all, and salam bulan Disember!

xx

8 comments:

FadlinaMokhtar said... BALAS

Cepat la update post #maklepaskandang tu.ekekekek
FAD

CikLily Putih said... BALAS

ok kak, nanti citer ek..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... BALAS

nak baca nak baca nak baca

Syima Syaz said... BALAS

Dok la refresh2 blog ni... Cepat update..

Norah said... BALAS

update cepat2 mai... nak dengo citer :) ....

Fifi Nadhrah said... BALAS

cepat la update cerite europe.. nak bace!~

sabira said... BALAS

kak..nak recipe

tifa anvar said... BALAS

bila nak update ni wei??? Masih jetlag lagi ke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...