Friday, December 25, 2009

Merry Christmas

Ho ho ho, Merry Christmas kekawan. Ramai gak yang tanya, Christmas ni org buat pe ek? Ikut pada kitorang, tak buat ape2, hehehe. Cik abe keje pun hari ni, pukul 9 tadi dah ke ofis. Tapi dia cakap, kalau kat rumah mak nye, malam Christmas tu selalu diorg akan famili dinner. Dinner tu ala Thanksgiving, ada turkey, cranberry sauce gitu lah. Pastu bukak2 hadiah malam tu, atau pun pada pagi raya.

Yang pasti, aku tak sabar tunggu tengah malam ni. Sale you, feewwwiiitttt!!!

Kat bawah ni serba sedikit gambar di rumahku. Hari tu dah panas balik, cecah 0 degC. Punya la aku happy, pasal tak sejuk sangat bila keluar. Dua hari lepas, snow turun balik. Kesian jiran aku yang baru shovel pathway ke rumah. Sia2 kerja nya. Cantik jugak kan snow ni, bila duk perati time kita tengah sesorang. Especially bila snow tu turun dengan tenang (takde angin yang kuat), dan snowflakes tu besar2. Memang cantik. Subhanallah.

Terbayangkan kalau ada anak2 sedara kat sini, mesti diorg jakun. Hari tu diorang cakap, nak ikut balik pasal nak main snow. Tapi itulah, kalau nak mengangkut 4 sekali ke sini, tak larat den. Lagi pun kang siapa pulak nak hantar diorang balik. Nanti la kan, mana tau rezeki ada, bila diorg dah besar sikit, leh main snow ngan Ateh nya :D


Oh, lupa lak nak cakap. Semalam cuba buat nasi lemak lagi. Hari tu buat sekali, tapi nasi jadi lembik sikit. Semalam cuba lagi. Semua benda dalam freezer tgh keras, perut lak dah lapar. So apa lagi, tgk ada ikan bilis, ada telur, jeng jeng jeng, jawapannya, nasi lemak!

Cuma kena tukar sana sini serba sedikit, ikut bahan yang ada dalam dapur. Pergh, layan pulak ngan teh ais kan, memang rasa home sweet home!

3 comments:

Lady of Leisure said... BALAS

bestnya.. tgk gambar salji kat pokok2 tu rasa mcm citer narnia pulak hehe... ntah bila nak boleh pegang salji lagi ni...

btw, nasi lemak nampak sangat menggiurkan... kalau i sure makan bertambah....

NMA said... BALAS

hehehe, narnia ye LOE :P sib baik takde singa kat sini, hahahaha

tu la, saya tiru resipi naqies ni. alhamdulillah jadik. nak terror cam LOE lama lagi lah

Dr.LoVe said... BALAS

bila lah nak rasa salji tu agaknya..boleh pos tak????wakakakakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...