Monday, February 15, 2010

Baby Checklist

Semalam duk tak buat apa2, acik start buat list utk barang2 baby. Mungkin agak awal, tapi ramai orang kata, baik beli barang2 kat US. Malaysia barang2 baby agak mahal. Semalam duk compare harga baby car seat sini ngan Malaysia, uishh... memang betul la, hampir double beza nya!

So pelan2 la semalam buat list. Banyak jugak ek barang nak beli utk baby ni. Pastu kena consider lagi, benda2 utk kat Malaysia ngan US. Poning acik.

So kat bawah ni list yang acik buat semalam. Ade tertinggal apa2 lagi ke?

OUTDOOR USE
- Car Seat
- Car Seat Winter Cover
- Stroller
- Moses Basket
- Moses Basket Sheets
- Baby Sling
- Nursery Bag
- Baby Sunblock

FURNITURE
- Baby Cot
- Mattress & Pillows & Bolsters
- Playpen
- Crib Bumper

BEDDING- Bedsheet & pillow case
- Mobile Toys
- Blankets
- Mosquito Net

BATHROOM
- Bath Tub
- Hooded Towels
- Wash Clothes
- Diapers
- Baby Wipes
- Alcohol Wipes
- Changing Mat
- Soap
- Lotion
- Powder
- Baby Q-Tips
- Nasal Aspirator
- Thermometer
- Nappy Cream

FEEDING- Breast Pump
- Nursing Pillow
- Bottle Brushes
- Bibs
- Feeding Bottles
- Bottle for Breast Milk
- Bottle Sterilizer
- Bottle Warmer
- Pacifier
- Bottle Cleaner
- Nursing Bra
- Nursing Pad
- Nipple Cream (lanolin base)

GROOMING- Nail Clippers
- Comb/Brush

CLOTHING
- Onesies
- Baby Gowns with Pull-Ties
- Sleepsuits
- Long Pants
- Sweater
- Snowsuit
- Barut
- Swaddle Blankets
- Top
- Bottom
- Hat
- Socks
- Mittens
- Baby Detergent

TOYS- Rattles
- Squeeky

MISC- Minyak Telon
- Tuam
- Gripe Water

6 comments:

Lady of Leisure said... BALAS

narif.. balik berpantang kat malaysia ke nanti?
:)

Sooyaree said... BALAS

LOE, narif insya allah deliver + pantang kat msia :)

Curly Umi said... BALAS

i tsnya pasal gripe water kat doc, dia recommend dentinox instead.

-zeti-

Sooyaree said... BALAS

ah, iye ke? thanks zeti! :D

you rasa i kena add anything else tak? i pun pening nih.. byk nye!

Chibi Maruko said... BALAS

bila scan nak tenguk baby boy ke girl.. hehehe gue pulak tak sabar nka tau...

NMA said... BALAS

fara, kami decide tanak scan, kasi surprise gitu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...