Thursday, October 28, 2010

Apabila mertua datang ke rumah....

..... kenalah pura-pura rajin, hehehe

Honestly, ni first time diorang datang sini, yang ku ada di rumah. Masa baru kawin, kami kan PJJ, jumpa every 7 weeks aje. Ada kat rumah 3 weeks, lepas tu kena kerja balik.

Since tak kerja, the longest period ku ada di sini adalah from Dec 2009 to Apr 2010. Lepas tu balik Malaysia untul deliver Cik Aiyu.

Anyway, ada rasa sedikit pelik bila ada orang lain dalam rumah ni. I mean yang sleep over lah. Selalu bertiga aje.

Memandangkan mertua ada di rumah, haruslah aktiviti ber internet dikurangkan, hehehehe. Tak tau la diorang kisah ke tak, tapi rasa macam tak elok kan. Orang datang melawat, kita sibuk berkomputer.

So.... see you peeps in a few days!

Cik Aiyu pun sibuk nak ber jejak kasih borak dengan grandma & grandpa nye.

Nak keluar pun malas, semua dah putih.



14 comments:

fatt said... BALAS

lama dah tak jenguk sini alih2 snow dah tebal...hihi..lawak arr caption "nti winter kita nangis anak beranak" - entry bwh ni :)

i suka snow..tp klu sejuk sgt pening kepala dibuatnye

Opie said... BALAS

dasat la si aiyu..landing baik punye kat pewut genpa die...hahahaa

Chibi Maruko said... BALAS

wah dah tebal salji kat sana, lepas ni aiyu boleh buat snow angel err atau mama aiyu ;)

Anonymous said... BALAS

ateh..kaklong nak main snow gak...
**arissa**

anna said... BALAS

Hi Narif! Tebal nya salji kat sana! Sini kat NJ sekejap sejuk sekejap panas.

Cik aiyu kiut sangat duduk dengan grandpa macam tu. Macam tengah bincang isu semasa :)

Leez said... BALAS

cik aiyu baik punya landing. So cute!!!

Cantik dan putih bersih snow tu. I miss snow lah. Nak guling-guling lagi. :p

Dinas Aldi said... BALAS

mak datuk, mesti sejuk gila tu! cik Aiyu nampak sangat cool duduk dengan grandpa dia tu, kehkeh

ComeyBelako said... BALAS

hehehe...i live d photo so much...i mean ayu & d tokwan....
ayu panggil apa kat grandpa dia? tokwan ka? hehehe...

Lady of Leisure said... BALAS

wah sempoi cik aiyu dok ngan atok dia eheheh.. bestnya tak buat snowman ke narif hehe

Anonymous said... BALAS

happy 4th month birthday aiyu :xoxo

@ helen @

Madam Sooyaree said... BALAS

fatt: tiba-tiba aje snow turun hari tu. walhal before that cuaca ok aje. skang ni dah mula cair balik :D

opie: perut itu selesa, hihihi

chibi: selalu musim winter ni mak cik aiyu berhibernasi aje, hehehe

arissa: meh le sini, penuhkan tabung besar tu :D

anna: awak kat NJ ke? mesti best kan, dekat dengan NY :D diorang tengah borak pasal cuaca kot, hehe

leez: guling2 atas salji best kan. tapi kena ada jaket kalis air le, kalau tak haru!

dinas: tak lah sejuk sangat, mungkin dalam -5 degC camtu :D

comey: aiyu panggil grandpa. lagi satu panggil atok. panggil tok wan kang grandpa perasan #1 pulak :D

lady: tak buat lagi snowman, tunggu bila balik rumah in laws. sana laman luas

helen: timasih... dah 1/3 tahun cik aiyu kita

ComeyBelako said... BALAS

hahaha...i loike...betui tok#1 yer...

Syima Syaz said... BALAS

saya mmg failed!
duk dlm air-cond pun dah gigil,ape lagi snow.aritu masuk snow world kat genting...baik punye bungkus...5 min je tahan pastu semua merah..esp hidung!

Hafida Amy said... BALAS

wow! sonoknye main salji..he2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...