Thursday, October 7, 2010

Move over spiral potatoes!

Here comes spiral apples!

Sekarang musim luruh, semua buah apple pun mula luruh. Memandangkan belakang rumah ada 4 pokok epal, maka nya buah epal pun bertimbun banyak.

Untuk mengelakkan pembaziran, mak mertua pun membuat apple pie dengan jaya nye. Sekali buat sampai 7 pie you. Tapi 4 masuk freezer lah, yang dibakar cuma 3.

Tapi siapa pulak yang nak kupas apple banyak-banyak tu? She had 2 big brown bags of apples. Mak tak kuasa you.

Jeng jeng jeng.....



Macam apit-G kelas Kemahiran Hidup dulu kan? Tapi bukan. Yang ni untuk kopek kulit buah.

Macam-macam kan kitchen gadgets sekarang. Yang pasti ku memang jakun, hahaha.

Hasilnya.....


9 comments:

{f a r a h} said... BALAS

Canggihnye!!

C!kpuanmuda® said... BALAS

nice!

SyimaSyaz said... BALAS

wahh....mcm tu lah...blh lah beli nanti...=D

marinahunny said... BALAS

waaah best! saya pun jakun..hahaha

Lady of Leisure said... BALAS

ya lah narif sebijik sebijun cam apit g dalam kelas kemahiran hidup dulu.. gigih dok potong kayu yg dikepit ngan apit g nak buat kotak music.. yg ni apit apple kot hihi.. tapi jadi lawa la apple tu hihi..

Madam Sooyaree said... BALAS

farah & CPM: jakun tak? hehehe

syima: sini agak mahal, dlm USD20++. boleh DIY kot :D

marina: sama la kita

lady: kita dulu pulak buat tempat letak kaset. jenuh mengecat nak kasi cantik

4 Kay-E said... BALAS

Kagumnye.. hehee..
Sayang nak makan sebab cantik je spiralnye tu.

rara said... BALAS

hahahha... memang teringat kelas Kemahiran Hidup. i punya projek buat mailbox..

miralatiff said... BALAS

Sangat kagum okay! creative la mak mertua ko ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...