Wednesday, November 17, 2010

Baby book

Masa awal-awal pregnant dulu, mak mertua telah turun temurun kan satu kotak sakti.

Apa ada dengan kotak itu?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

Fully loaded dengan childhood memories of Cik Abe. Ada karangan sekolah rendah, lukisan, kasut, jaket dan macam-macam lagi. But what really got my attention was, his baby book.


His first seven years.

Mak mertua bangsa suka bercerita, jadi memang berjela lah dia tulis. Cuma tak best tulisan dia susah nak baca. Gigih juga cuba translate kan kod-kod morse itu.

Sekarang ni, Cik Aiyu pun ada baby book.


Tapi sayangnya, mak dia tak rajin macam Grandma nya. Tulis sikit-sikit aje, mana yang teringat.


Tapak kaki dan tangan ni pun baru buat hari tu. Patut buat masa baby baru lahir, tapi ok lah kan, dari tak buat langsung :P



Tengok tu, habis buku kena terajang. Itu sebab kena buat bila baby baru lahir, hihihi..

P/S: Ni gambar-gambar Cik Abe masa kecik. Agak-agak Cik Aiyu ikut muka mak ke bapak nya?

16 comments:

::mrs aidan:: said... BALAS

..tak sabar nak ada baby sendiri dan buat baby journal ni...;p

Dinas Aldi said... BALAS

kihkih nak tergelak bab buku kena terajang dek cik Aiyu tu!

Anonymous said... BALAS

Wah idea yg menarik tu makcik!aku pon terase nk wut cm tu la utk cik twins ni kn..agak2 sempat lg x?..before this kite sume neglet je sume bende2 tu kn..then bile dh grown up tgk balik mende2 tu sure bole kembali ke zaman kegemilangan kanak2 kite dl kn..

Anonymous said... BALAS

Weh aku yg tulis atas tu..Oche

lemongrass said... BALAS

Hubby I pun ada baby book sbb Mak dia pun rajin. Bila dapat ke anak menantu hantu dia ni, sangatlah malas nya nak buat baby books. Perasaan nak buat berkobar2 tapi malassss.... Sampai skrg anak2 I takde baby book buat sendiri, sian diaorang kan dpt Mum mcm I, hehehe
Psst...Cik Aiyu rasanya mcm muka daddy dia lah :-)

Lady of Leisure said... BALAS

hehe.. tak pernah terfikir nak buat baby book kalau ada anak kikiki.. ape lah i ni kan.. tapi bila tgk ni rasa nak sangat buat.. bila anak2 besar tunjuk kat dia balik sambil feeling2 gitu kan hehe...

isabelle said... BALAS

your MIL is sooo totful.
hmm..skrg kalo nak buat utk 2nd baby, mcm x aci pulak sebab utk abg dia dulu buat biasa2 jer..hahaha

Rollo Tomassi said... BALAS

OMG! i LOVE THE BABY BOOK!! cute sangat... and babe.. i think he follows the daddy.. agak carbon copy gak la bile tengok the baby pics.

{f a r a h} said... BALAS

ah, foot print tu kitaorg x buat pun masa baru lahir..nk buat time umur setahun ni..boleh x? gile lmbt mak bpk aku ni...

Madam Sooyaree said... BALAS

Mrs Aidan: Nanti rajin2 tulis tau!

Dinas: Itu lah pasal, skang ni semua dia tendang. Kesian kat bapak dia lah, bila kena tendang toooottt

Ochee: Kawan aku kau sorang je ada twins, hihihi... Ok aje, nothing is too late my friend :D

LG: Menantu hantu, hihihi... Eh, they are lucky ok, mak pandai masak & berkebun! Muka daddy? Nooo...

Lady: Kenangan di hari tua itu penting :)

Isabelle: Boleh aje. Cakap kat first, I was too busy paying UNDIVIDED attention to you, that's why ;)

Tita: Buku cute, tapi aku tak banyak update, hehehe... Alaa.. aku ingat muka aku

Farah: Ok aje, jangan buat time umur 15 tahun dah le, hehehe

Syima Syaz said... BALAS

aiyu ikut both of u lah...kot..hehe

eh baby book!saya rasa....saya mesti.....



tak buat!

zdiana said... BALAS

baby book... cam berminat sangat2... can't wait 7 bulan lagik.. :)..

Madam Sooyaree said... BALAS

syima: nanti bila dah kawin, dah anak, mungkin ubah fikiran ;)

zdiana: awak expecting eh? congrats! :)

ComeyBelako said... BALAS

i memang berazam setiap kali dapat baby. dan setiap kali itu jugak lah takjadis...huk2. sungguhs teruks. maybe culture malay sama kot lagu tu kan. **eheh...salah culture pulaks***

Nanak said... BALAS

hi, i minatlah buku baby journal tu..senang tak dpt kat sana?ehehehe..kalau i nak minta kirim boleh? tq.

persimmon said... BALAS

ai tk buek baby book..sbb tk padai dlm vocabulary..sp solutionnya buat la..video baby guna hp..pastu bagi die tgk..bila die boring or nangeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...