Friday, November 19, 2010

Aiyu's UGGly boots

Sejuk!!! Bbbrrrr!!!

Sini winter adalah agak melampau. Kalau waktu malam, selamba aje nak -30 degC gitu. Adalah amat tak sesuai untuk keluar clubbing dinner sama kawan-kawan.

Tapi takkan la tak keluar terus kan? Berhibernasi? Tak sesuaii... Jadi untuk mengelakkan kesejukan melampau di luar, pakaian yang amat sesuai dengan cuaca begini adalah wajib.

Sebagai contoh; jaket, beanie dan kasut yang mantap.

Contohnya macam kasut Cik Aiyu ni.

Hahaha.. tak boleh blah kan!

Kasut bulu kambing biri-biri you.

Cik Abe masih tak boleh menerima hakikat bahawa kasut anaknya dibeli di Neiman Marcus. Nak buat macam mana, mak nya terpengaruh dengan review yang bagus. Nasib baik kalau untuk Cik Aiyu, dia lembut hati sikit.


Tengok tu, bergaya sakan kan anak mak? Saiz S pun dah besar, insya allah tahun depan muat lagi :D

20 comments:

{f a r a h} said... BALAS

Adrian pun Ada tp pki bape kali je...sbb mak nye mls nk pki kn...cita2 tinggi masa bli tu...haha...klu jual blk pun org xtau kasut tu penah gune.


Asl cik Abe masam mcm cuka tu? Dlm proses nk menerima kasut tu dibli ke?

ammi said... BALAS

huwaaaa...comelnya kasut tu..UGG yer..mak kat sini meroyan nengok je...takkan nak pakai panas berdengkang kat Melaysia ni

shafiza jai azali said... BALAS

wahhhhhh.. bukan main lagi aiyu bergaya... hehehehe.. comel sangatt!!

Dinas Aldi said... BALAS

kasut tu sangat comel, ok! tambah comel bila dipakai oleh cik Aiyu. tapi errr..ampasal muka ayah dgn anak masam ja? hehehe

Hisyam said... BALAS

untungnya cik aiyu dpt mak pemurah ^^

marinahunny said... BALAS

-30 tu..? mau beku..

Hidayah said... BALAS

Wah...cik aiyu mmg kelass gitew...i loike the kasut xoxo

Syima Syaz said... BALAS

huh -30?? kat sini bukak air-cond pun dah ketar2...

Lady of Leisure said... BALAS

tak dapat ku bayangkan -30'c tu macam mana.. pernah rasa -5 ke -10 pun tak tahan.. huwaa...
smart betul cik aiyu pakai ugg tu hehe..

-iLLa- said... BALAS

nariff..meh ler belikan utk ku d msia neh...ekekeke

lemongrass said... BALAS

Omak Ai! Cik Aiyu kecik2 dah ada Ugg boots! I yang dr zamn tok hek duduk Ostolia pun takde Ugg boots, hahahaha...
Ini sudah lawan tokey Cik Aiyu, mau lah Auntie kena cari Ugg boots jugak mcm ni! :-)

Madam Sooyaree said... BALAS

farah: waa.. rugi lah kalau beli tapi tak pakai :D cik abe mmg camtu, tak mesra alam dengan kamera. ni pun ok sikit, dulu time takde baby, kalau gi holiday, boleh bilang dengan jari gambar dia

ammi: boleh pakai pergi berkebun gitu, hihihi

jai: tq yang!

dinas: tq dear :) anak beranak tu dah boring jadi mangsa paparazzi tak berbayar kot, hahaha

hisyam: mak tukang beli aje, bapak keluar duit, hihihi

marina: itu le pasal, kalau freezer tak muat memang campak ikan ke luar rumah

dayah: shafiq boleh pakai bila balik kampung daddy ;)

syima: haaa.. sebab tu kena pakai kasut bulu-bulu :P

lady: tq :) memang awal-awal dulu rasa nak nangis sejuk!

illa: ok aje kalau nak kirim :)

lg: auntie kena beli, best tau, hihihi... tapi memang i pakai pun, especially time travel jauh. kasut biasa tak dapat sustain, kena cari ala-ala windproof gitu

ICAZIESYIRA said... BALAS

owh. tak boleh tahan dengan jelingan manja cik aiyu. hehehe. mentang2 pakai boot bulu kambing. eksen dengan aunty ye! :D

Curly Umi said... BALAS

she has her own ugg boots! cute gilaaa....

Anonymous said... BALAS

hye 1st time bace ur blog...
yg pgg baby 2 ubby u ke???
kawrn dgn mat salleh eh???
byw u kid sgt comel!!=)

Madam Sooyaree said... BALAS

icaziesyira: dia mmg suka jeling-jeling gitu, lagi-lagi kalau angin tengah tak elok (pra-menjerit gitu, hihi)

zeti: she needs it la dear, sini sejuk!

anonymous: thanks for dropping by :) yup, yang pegang cik aiyu is my hubby. thanks! :)

Anonymous said... BALAS

welcome.. =)
i pun mcm pelik..sbb 1st time tgk u write in malay then suddenly ade gmbr ur hubby and ur kids...confusing sket..
that's why i'm asking u..
hehe=)
ur kids sgt2la comel..geram i tgk..
btw what is her full name and how old is she??

ComeyBelako said... BALAS

serious eh d daddy nengok aiyu.

Madam Sooyaree said... BALAS

anonymous: apa nak pelik, my hubby yang non-malay, saya masih melayu jati you... tq dear, her name is aiyu isabella, 29 hb ni 5 bulan :)

cb: daddy nye memang muka gitu, takleh buat ape dah :P

Anonymous said... BALAS

alhamdulillah...
i geram tgk die...
huhuhu~
yg xthn pipi die la...mcm pkai blusher je...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...