Wednesday, December 15, 2010

Reality bytes

Shopping lagi hari ni.

Feeling feeling macam orang kaya sikit, hehehe. Padahal beli benda-benda murah aje. Finally habis jugak Christmas shopping. Harapkan Cik Abe, mesti last minute gak dia nak beli. Pastu bila kita tanya dia nak beli apa untuk famili dia, dia tanya kita balik. Mana la mak tau kan, mak biasa bagi duit raya aje.

Sambil-sambil tu, ku usha-usha jugak sweater untuk diri sendiri. Jacket yang selalu pakai ni agak tebal, bila dukung Cik Aiyu tak dapat rasa. Makin lama makin lurut gitu, tak sesuai. Jadi nak cari jaket yang nipis sikit, tapi still keep me warm gitu.

Di kala membeli jaket itu, kami telah discover sesuatu.

Jaket ku skang saiz XL weh!

Sungguh sedih ok.

Ok lah, sebenarnya saiz L pun muat jugak. Tapi pasal warna putih takde saiz L, ku beli XL. Tak la nampak besar mana pun. Tapi size L tu!

Lagi best, bukan ku sorang aje yang bertambah saiz. Cik Abe pun dulu pakai M, tadi beli baju saiz L, hahaha... Ada gang gitu. Sebelum ni kitorang ingat dryer yang rosak, pasal baju semua mengecut. Sangkaan baik gitu kan. Rupanya sangkaan kami salah, huwaaa....

Yang ni pun saiz naik, tapi dia ok aje.


Tengok tu, boots dah serupa belacan. Basah bukan pasal pijak snow, tapi kerana limpahan air liur tahap melampau. Dia bikin kasut buat teether. Takpelah, asal kamu bahagia Cik Aiyu.

13 comments:

C!kpuanmuda® said... BALAS

teether dia mahal okk?? huhu

Madam Sooyaree said... BALAS

CPM, itu lah pasal!!!

Kak Inni said... BALAS

huh tak tahan tgk cik aiyu ni... mcm nak geget2 jer... emmmmm gerammmm :-))

My Life My World said... BALAS

Puas ati dapat tatap gambar Cik Aiyu yang beso dari biasa nih. Madam S ... Cik Aiyu tu sebenonyer nak gigit ibujari kaki dia dalam boots tu ... ehem ehem ... tanda tanda nak mintak adik tu ;D

Hidayah said... BALAS

Hi cik aiyu, kamu sgt chomel gelak cmtu hokey!...muah xoxo

Nur Faizura said... BALAS

cik aiyuu rmai peminadd da skarangg , kalau wat fb artis letak cik aiyu citu , mesti ramaiii like like like ! HAHA .. i <3 cik aiyuu too :p

Nur Faizura said... BALAS

cik aiyuu rmai peminadd da skarangg , kalau wat fb artis letak cik aiyu citu , mesti ramaiii like like like ! HAHA .. i <3 cik aiyuu too :p

Dinas Aldi said... BALAS

ikut je contoh cik Aiyu tu, walaupun bertambah saiz, dia redha & hepi je, kehkehkeh!

ComeyBelako said... BALAS

harus cik aiyu ada fan page nih wahai mak aiyu. ngeh3.

{f a r a h} said... BALAS

Masing2 happy, tu yg nail ke L tu...ape la...bg la reason naik ke L sbb tgh winter, byk mkn...karang dh summer cari alasan lain lak

TK said... BALAS

Hari2 auntie dtg tgok cik ayu yg comel!! Saiz bertambah sign of happiness tu!

marinahunny said... BALAS

cpt besar cik aiyu, nanti buleh dpt adik lag..hehehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Inni: Sabar kak, sabar :P

Acik: Dia memang selalu pun gigit ibu jari dia. Eh, insya allah tak kot, kasi puas bermanja dengan Cik Aiyu dulu :)

Hidayah: Thank you. Shafiq rambut dah ok tak?

Faizura: Kalau buat FB page Cik Aiyu, harus kena lempang dengan Cik Abe, hehehe (dia anti-FB :P)

Dinas: I dah mula redha, happy tu belum lagi, hihihi

CB: Buat kelab peminat, pastu boleh mintak yuran keahlian, hahahaha

Farah: Nanti lah, insya allah kami kembali pada saiz asal, hihih

TK: Thank you auntie! :)

Marina: Hehehehe... Cik Aiyu baru 5 bulan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...