Thursday, December 16, 2010

Little people

Hari tu kitorang kena sound dengan mak mertua.

Eh, jangan risau. Sound manja-manja la, bukan kena marah ke ape. Dia cakap kitorang patut pakaikan Cik Aiyu snow suit bila keluar rumah. Tapi Cik Abe membangkang, kata susah nak pasang carseat. Pastu MIL cakap, make sure kitorang pakaikan dia topi untuk cover telinga. Lepas tu jangan lupa selimut tebal bila nak keluar masuk kereta tu.

Ok mem.

Dalam dua tiga hari kami kat mall ni kan, kami pun tengok la anak-anak orang lain pakai ape. Iye lah, sebelum ni mana nak perasan. Baik tengok poster seksi Alessandra Ambrosio dekat kedai Victoria's Secret, ataupun model-model jantan di Abercrombie & Fitch yang bisa bikin semua wanita jatuh dagu. Seriously, kedai tu adalah kedai baju, tapi model dia semua tak pakai baju. Apakah? 

Anyway, bila kami duk perhati budak-budak dan para bayi yang ada kat mall tu, rata-rata pakai jaket tebal. Ala-ala jaket berisi angin, yang bila dicucuh jarum, akan kempis. Kalau dah pandai jalan ok lah kan, tapi untuk Cik Aiyu, macam tak berapa sesuai aje. Ade yang bergolek ala bola bowling kan, sebab dah terlampau bulat.

Pusing punya pusing kedai, kitorang jumpa satu jaket yang sesuai untuk Cik Aiyu. Agak tebal, tapi bukan puffy type. Mula-mula nak cari warna pink atau purple, tapi semua dah habis. Yang tinggal semua warna untuk boboy. Nampak sangat bayi-bayi perempuan yang tidak berdosa selalu menjadi mangsa fesyen oleh ibu-ibu yang rakus.

Kami beli warna cokelat.
Nampak macam boy pun ade kan, hehehe...

Tadi first time kami letak Cik Aiyu atas high chair. Alhamdulillah elok aje dia duduk. Mungkin dia rasa pelik kot, selalu kami letak dia atas meja aje. Cik Abe kata Cik Aiyu tak nampak macam baby dah, dah nampak macam little people. Nampak matured gitu, hihihi...

Sembang politik kot. Kata dah matured.

Dah takde sembang-sembang baby macam kat hospital dulu.

16 comments:

My Life My World said... BALAS

Salam Madam S ... pose Cik Aiyu kali ni memang nampak macam budak beso. Tapi tetap cute ... rasa nak gigit pipi labuh dia tu .... hmmm geramnyerrrrr .... grrrrrr

Dinas Aldi said... BALAS

Betul ada nampak macam boboy sikit tapi maintain kiuts okeh, heheheh

Oh serius nampaknya perbincangan antara bapak dengan anak kat meja makan tuh :D

nur easy said... BALAS

comeynya cik aiyu...gebu2 ;)

Anonymous said... BALAS

aisyhh.. cepatnye "little people" ni menjadi besar.. rase cam baru sgtt je.. lom puas nak golek samesame..

cik aiyu jgn identity crisis macam maknye~! sile maintain girlygirly ye! maknye sile la jaket tu taruk la riben ke... bunga ke.. XD

ijah

Madam Sooyaree said... BALAS

Acik: pipi labuh tu tetap maintain, hehehe

Dinas: Tadi masa makan orang tanya 'girl ke boy'. Nak buat camne, rambut pun tak seberapa

Nur: Thank you dear :)

Ijah: Hewaahh... mak nye identity crisis kerana tuntutan kerja hokey... :P Nanti le, kita pakaikan anak headband hari-hari, ok? :D

FaznFaz said... BALAS

babe, teringat waktu gi london nak buat pasport faheem, waktu tue sejuk giler abah!!! aku, al ngan faheem sumer stok pakai baju tebal gila laa duk keluar masuk underground!!! serious, rasa faheem macam bola sbb baju tebal sgt... aku pun cuak takut terlepas anak sbb rasa cam ada distant... hehehhe!!! dahlaa barang penuh segala bagai... mmg rasa cam penguin abih!!!

farah said... BALAS

First pic tu muka cik Aiyu cam sedih je kena pkai jaket coklat...fret not dear, ur still cuter as ever!

laila said... BALAS

hahaha sembang politik dah cik aiyu

StORy LiFe said... BALAS

hish ! lau dapat gigit pipi Cik Aiyu tu mesti syiok habis !! hihi..jangan marah yer maknya!

-iLLa- said... BALAS

ari2 tgk cik ayu..agak2 leh x anakku nanti ruper cm cik ayu..wkakaka...verangan!!

Amyz said... BALAS

sungguh serius duduk di atas high chair sambil membincangkan isu2 semasa dengan bapak.

hahaha.

syomel!! ;-)

Hanis Azla said... BALAS

comelnya anak you.. chubbynya pipi dia.. geram tengok.. Salam kenal yer..

Ikah said... BALAS

cik aiyu mmg nmpk boy ..maybe dlm beb bulan nnt nmpkla kewanitaannya..hehe..tp suke la tgk cik abe kak mai tue very loving father..

Madam Sooyaree said... BALAS

Eila: Tau takpe! Rasa takut-takut kan bila takleh feel time dukung anak

Farah: Awww.. thanks auntie Farah! :)

Laila: Tengah berbincang pasal healthcare issue, hihihi

Story Life: Mak dia tak marah, takut Cik Aiyu yang ngamuk pipi digigit!

Illa: Sekali keluar macam Aishwarya Rai.. adeh... susah mau jaga!

Amyz: Anak ku tu serious orangnya, haha

Hanis: Salam dear, thank you sudi baca blog kita :)

Ikah: Alhamdulillah, so far memang Cik Abe banyak jaga anak nya. Daddy's girl!

Syima Syaz said... BALAS

sweetnye daddy n baby......

tak sabar nak ade anak plak...dush dush

ICAZIESYIRA said... BALAS

macam anak dara dah.
janganla cepat2 besar ye darling
biar aunty boleh nengok aiyu punya pipi labuh lama sikit :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...