Friday, April 15, 2011

Inikah balasannya???


Ini anak saya.

Hari-hari saya kasi dia makan. Kasi susu.

Cuci poo poo dia. Tukar diaper setiap beberapa jam.

Kalau dia boring, saya akan cuba menggembirakan dia. Gurau-gurau dengan dia. Baca buku untuk dia. Main passing bola. Main cak cak.

Tapi kan......





Ini balasan dia untuk saya:-


Di dapur.


Di bilik tidur.


Di bilik air.





Humang aiii... walau se octopus mana saya cuba, kadang-kadang gagal jua.

Nasib baik anak sendiri. Apa pun, tetap sayang.

Takpe, esok bapak kau balik, siap lah. Kita tukar rejim. Biar mak baring-baring, bapak pulak jaga anak, hahahahaha (sambil gelak evil)


20 comments:

nur easy said... BALAS

kih2.. itu dia nak bagi mummy maintain slim lg rumaja la.. haa mana nak dapat kn..alahai cik aiyu ;)

Syima Syaz said... BALAS

hahahaha.....

sri hati said... BALAS

awat lagu tu cik aiyu comel..sian kt maknya..:)

Amyz! said... BALAS

Tandanya tu besar sok suka mengemas tuu. Ewahh. Pepandai je. Ahaha.

FaznFaz said... BALAS

standard laaa tue.... jadik alasan aku kat hubby tak yah kemas rumah.... kalau kemas pun, nanti sepah balik!!! hahahha!!!

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Kalau dapat mak rajin takpe, ini... hahahaha.. biar aje lah, esok2 dapar seru baru kemas :D

Syima,
Itulah pengorbanan seorang ibu, haha

Sri Hati,
Skang ni semua benda dia nak pegang. Pi supermarket tangan sedepa keluar stroller

Amyz,
Aminnn... hihihi..

Eila,
Hahahah.. itu lah kan. Skang ni kalau rajin aku kemas le. Kalau tak, tengok je la

lemongrass said... BALAS

Cik Aiyu anak yg baik, dia suka Mummy dia active bergerak tiap masa, hehehe....
Tak pun, maybe it's time you buy all the cupboards baby lock :-)

Madam Sooyaree said... BALAS

LG,
I dah cakap kat Cik Abe, but he's in the 'we are moving soon' phase, hehehe.. But I think sooner or later memang kena beli jugak. And almari baju too!

umimiqdad said... BALAS

hahaha...sesuai sgtlah kwn dgn hero saya yg rajin berkemas mcm tu..kdg2 rasa mcm nak nangis tengok baju dlm almari elok2 tersusun kena sepah macam tu..huhu

bonda dadif aka akish said... BALAS

dh abes daya jd octopus kan..ehehhehe..daku memahami....

anak bujang kuh po begitu...sepah-kemas-sepah--kemas...

dannn bile si somi balik...yah...sile amek turn anda...utk jage anak anda..


ekekekkeke

Hidayahsalleh said... BALAS

hahahaha!! kesian mak ci aiyu kena berkemas balik hasil tgn cik aiyu..hahaha!! comel yg gmbr first tu.. :)

Anonymous said... BALAS

hahahaha..aiyu yang rajin..tu baru sorang nurul..tunggu mai ramai2 lg.. masa tu jd berkembar octopus pun tk jalan gak..:P

@kaliza@

4 Kay-E said... BALAS

Tu tandanya sayang. CikAiyu nak make sure mama nye perasan dia masih ada di situ.. hehee...

Anonymous said... BALAS

Cian mak, apakan daya anak energetic. Terima je lah.

Kang kalau tak de perkembangan, risau pulakkan.

Azian

Dinas Aldi said... BALAS

tu diaaaaa cik Aiyu! sakan dia 'berusaha', kahkah!

ComeyBelako said... BALAS

salam.
besar dah aiyu. lama tak jengah sini. glad to be back ;)

ICAZIESYIRA said... BALAS

PANDAI betul cik aiyu mengemas. Kalau aunty ade anak teruna, dah lama aunty masuk meminang. kih kih kih

DeLancrettLurpak said... BALAS

rak kasut ko maintain ke noks? cer tgk rak kasut.. hehehehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Umi Miqdad,
Itulah kan. Nasib baik lah kita dah tepu. Mana yang rajin kemas balik, kalau tak buat tak nampak aje, hehe

Bonda Dadif,
Kalau tempat tu dah sedia bersepah, tanak lak dikacau. Yang elok bersusun gakkk dia nak

Hidayah,
Itulah, kena mintak gaji lebih ni dari Cik Abe, hehhe.. Thanks dear!

Kak Liza,
Hehehe.. kalau ramai aye kena pinjam bibik Pari bawak balik US le, hehe

Ita,
Suaranya sudah sepelaung, confirm kita sedar, hahaha.. Dia nak buat trademark kot 'Aiyu was here'

Kak Azian,
Itulah, bersyukur dia energetic dari tak bergerak kan. Biarlah dia jadi tarzan jap. Asal Cik Abe tak bising rumah sepah ok le kot

Dinas,
Ini belum usaha lagi. Ini takat senapas je orang kata. Kalau usaha macam cubaan menolak speaker dan membuang mainan di belakang tv

CB,
Yeay! Lama tak jumpa. Sihat tak? :)

Auntie Ica,
Hehehe.. takut bak kata mak saya 'nanti dihalau ikut tingkap' kang, hahaha

Lurpak,
Rak kasut kat dapur, terbela sket. Selalu dapur kawasan larangan, hari tu kasi can sket dia sudah buat onar dengan plastik

persimmon said... BALAS

aah blh geng dgn kak mary...
bila mama macak..
die gi buka almari..
main beras, cili kering, sabun..
bila kena babap kat tangan...
die buka operasi.. kat lain pula..
main selongkar cutlery n senduk..
bila dah abis misi..seterusnya..
kubangkan baju die dan mak die..
siap mencuba lg dan ckp come tk..
akhir skali d bilik ayor..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...