Sunday, April 17, 2011

Kau kunci cintaku di dalam hatimu...

Hip hip hooray, Cik Abe sudah kembali!!!

Cik Abe sampai dalam pukul 11 malam semalam. Patut pukul 9 malam dah landing, tapi standard lah, delay. Kalau korang rasa Air Asia tu hampeh, airline kat US ni lagi banyak yang hampeh.com. At least stewardess Air Asia muda-muda (waima banyak yang make up ala opera Cina), sini stewardess banyak nenek-nenek yang boring duduk rumah. Pastu kekadang ada yang saiz besar rumah, sudahnya kalau korang nak ke toilet terpaksa lah beramas mesra menggesel bon bon dengan mereka. I know, tak elok mengumpat orang. Sorry stewardess Amerika.


Ni anak yang setia menunggu bapa. Sekarang ni pattern tido Cik Aiyu sudah teratur. Selalu dalam pukul 9 lebih dia dah tido. Tapi malam tadi nak ke airport kan, terpaksa lah biar dia berjaga. Tapi itulah, sambil aku basuh pinggan kat dapur, dia dah lena dulu. Stail tido dia memang macam ni sekarang, bon bon ke udara. Kekadang aku tarik gak kaki dia, nak kasi selesa. 10 minit kemudian dia akan angkat balik bon bon ke udara. Takpelah Cik Aiyu, mak redha. Asal kamu selesa & nak tido, I rela you.

Pagi tadi kami celebrate birthday Cik Abe yang tertunggak. Alice suruh aku buat heart shape red velvet cake, tapi mak nye kedekut nak beli heart shape pan. Kedekut pun iye, takut kek tu patah pun iye. Nanti ada yang kata aku patah hati pulak kang. Tak pasal-pasal propa nanti, how la? 

Akhirnya jadilah kek bulat berbentuk hati di atas. Santek tak?


Inilah sumber inspirasi ku:-


Kelas kan Ramlah Ram. Orang baru sibuk-sibuk buat red velvet cake, Ramlah Ram sebenarnya dah lama dah buat dulu. Siapa cakap orang Malaysia tak kreatif? Tak pernah tengok Kak Melah masa Juara Lagu le tu.


20 comments:

nur easy said... BALAS

alahai.. sucinya cinta di hati, rindu hilang saat bertemu...


cik aiyu praktis sujud ya..;)

Fyda Rahim said... BALAS

alololo comel sgguh cik Aiyu tdo.. bon-bon ke udara ye? hehe. ttp comel wpon gtu.. hehe.
sedapnye tgk kek tu. =)

TK said... BALAS

Santek kek Melah Ram you..!!!
Happy Belated Birthdaylah ke Cik Abe you.
Ada gak isteri dia idea nak buat kek Ramlah Ram tu. Penuh makna heart shape tu!

Ala Cik Aiyu..tomeinya!!!

Umie said... BALAS

patut suh cik abe nyanyi lagu kau kunci cintaku di dalam hatimu sebelum dia potong kek tu..hahaha

AliceKalut said... BALAS

Wahhh very nice laa Huda! nampak sgt sedap ok! cik Aiyu Bella rasa sikit x? bon bon up tu sebab sugarhigh kot.hehe i SUPER LIKE!!

Huda, cik Abe mcm main sep sep je dgn Kalut. today Kalut g offshore plak. 10 days pulak tu! demm. Noah plak fatherless ;P mama nya confirm huAA! haha kalau ada tips2 menarik utk husbandless sementara ni jgn lupa share ok :))

nuanza said... BALAS

wahahahha!! ni kalau kak Ramlah tgk mesti mintak copyright ni..huhuhu

ekin mahmud said... BALAS

wau sedap nye cake tu..
hehehe...samalah anak kita pun suka tidor bon bon ke udara...mmg stail mcm tu kot baby 10month kan

Anonymous said... BALAS

Happy birthday untuk Cik Abe.

Mak dia senyum sampai telinga sbb cik abe ada di sebelah dan bolehlah berehat. Cik Abe ambil turn pula ye

Semua anak-anak saya tidur cam tu, tak de kembung perut dan kalau muntah tak tertelan sbb dia angkat kepala dia. Yg bagusnya tulang leher dia cepat kuat sbb dia kena angkat utk balance badan.

Tapi Org kelate (jiran saya dulu marah kat saya tidurkan anak gitu, dia oyak tidur cam.....) Ambo buat tak gheti ja, nanti ambo balas dia kelahi pulak. Suko mu lah nak ghoyak gapo... ambo org moden, ikut cara moden. Anak kembung perut mlm dia tak maghi jenguk pun.

Sekian, membebel cerita lama.

Azian

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... BALAS

wahhh suker red valvet nih ... share resepiiiiiiiiiii ;-)

FaznFaz said... BALAS

alolololo..... sweetnye.... mesti colby terharu eh????

Madam Sooyaree said... BALAS

Nur,
Wah, siap bermadah gitu, I like! :D

Fyda,
Thanks dear. Kek tu sedap jugak, tapi sedikit manis

TK,
Itu zaman muda remaja, memang lah cantik. Tapi Kak Melah ni dulu kurus kan, huwaaa (ayat dengki)

Umie,
Dia lagu Melayu mana tau. Takpe, lagu 'my heart will go on' pun ok gak kan, hehehe

Alice,
I cuba kasi Aiyu makan, dia buat muka nak termuntah. Elok la, lebih kek untuk I, hahaha...
Eh, Kalut pulak gi ke? You pulak menghitung hari, hihih... Tips nye bawak anak ke taman permainan, kasi dia penat sepanjang hari. Nanti cepat aje masuk tido! :D

Nuanza,
Itulah kan, abis semua tokeh RV di Malaysia nanti, hehe

Ekin,
Agaknya ada kena mengena dengan perkembangan bayi 9-10 bulan ni kot, hehehe

Kak Azian,
Thanks :) Biasalah, orang tau cakap, tapi bila kita perlukan pertolongan mana dia??? Kalau lawan kang ada yang terima cekodok basi pulak kang dalam acara tukar pinggan sesama jiran :D

Nurul Diana,
Saya amik resipi kat blog Rima, http://www.bisousatoi.com/2011/01/i-see-red-all-week-long.html Cubalah, pasti jadi!

Eila,
Terharu kot, dia sengih2 aje tadi, hihihi...

Queen of Random said... BALAS

terkagum di situ!!!!! kelas sungguh! kesamaan kek & corak baju ramlah ram mmg dah x bule d nafikan lg! hahaha syabas!

ps : cik aiyu mmg jenis tdo gaya seksi ker? bon bon ke udara? hahahaha

Anonymous said... BALAS

Hahaha.Masak utk org kita syg memang style!

Anonymous said... BALAS

***nisha

bonda dadif aka akish said... BALAS

pehh kelas....ramlah ram lagi...

ehehehhe..

cik aiyu tdo nonggeng2....sexy awww!!!

Amy Z! said... BALAS

Biarpun kek tidak berbentuk heartshape tapi merahnya tanda semerah cinta. Ewah! Mentik plak. Ahaha

Aiyu. Pesen mana tido pon tetap ayu. Vogue gitu. Ehehe.

Watai said... BALAS

hahahah nice huda,tiru baju ramlah ram

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

OMG Ramlah Ram hehe.

Madam Sooyaree said... BALAS

Queen of Random,
Itulah, kita pinjam idea dari Kak Melah kan, hehe..
Dulu2 dia tak suka tidur telangkup, skang ni camtu saje stail tido dia

Nisha,
Op kos!

Bonda Dadif,
Dulu2 pemes kan Ramlah Ram ni.. skang ni tak dengar sangat dah

Amyz,
Biasalah, nasib baik tak tulis madah2 cinta atas kek, hihih

Watai,
Ha ah, lepas ni cuba baju Crooz pulak

SJB,
Rindu Kak Melah ke? :P

Pink Mama said... BALAS

Masa 1st time naik American Airline dulu terkejut jugak. Eh pesal orang tua-tua yg jadi stewardess sebabnya naik MAS semua cun melecun. Culture shock kejap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...