Saturday, April 2, 2011

Si baju kuning

Siapa pernah tengok mak diserang anak?



Ni dia, penyerang utama.


Sekarang ni nak amik gambar dia, punyalah susah. Makin lama member makin laju, makin susah nak snap. Baru ready camera, dia dah panjat kita. Kalau tak pakai flash, nanti gambar gegar macam amik gambar Ju-On. Kalau pakai flash pulak kang, takut lama-lama anakku jadi Kasim Selamat pulak kang. Serba salah kan....

 Kelmarin orang complain, kenapa muka Cik Aiyu masam saje.

Agaknya tak suka mak dia enter frame. Jadi belakang tabir dah la kan. Macam mak Diana Danielle, hehehe... Lepas ni boleh suruh Cik Aiyu angkut BMW X5 sebijik untuk maknye, hehehe...

Jadi, hari ni kita kasi gambar Cik Aiyu posing.
\

Suwit tak anak I?

Hahahaha... Over tau mak nye :P

Bukan senang nak dapat gambar Cik Aiyu posing gini. Jadi kenalah appreciate kan???



Kalau gambar macam ni, senanglah.

\

Kalau bab memanjat, menyeluk dan memakan kertas, tu takyah suruh pun dia buat. Sekarang ni dah pandai protes, habis gate kat dapur tu digoncang sekuat hati. Tapi aku pun protes balik. Biarkan dia menangis sampai berhenti sendiri, hahaha... 

Iye lah, esok Cik Abe nak start kerja. Setelah beberapa bulan menjual anggur, akhirnya dia kembali ke pangkal jalan. Tapi yang tak eloknya, jauh sangat pangkal jalan dia, down in Texas you! So sekarang ni dia akan pergi Texas untuk 2 minggu, pastu balik cuti seminggu. Tinggal lah kami 2 beranak di sini, huwaaaaaaaa..... Won't be easy, that's for sure. Eventhough sebelum ni kitorang selalu berpisah, tapi sejak Cik Aiyu ada ni lain sket. Bak kata Cik Abe, rindu bini lain, rindu anak lain. 

Yang aku ni nanti tak tau la camne. Harap-harap semuanya ok belaka. Habislah esok chief khadam dah turun takhta.


15 comments:

Nanak said... BALAS

betullah babe, susah btl amik gmbr anak skng ni..baru nak pegang camera, dah paling muka..ish!

Dinas Aldi said... BALAS

kahkahkah gelak sakan tengok gambar pertama, cheeky face tu!

gambar ke2 sangat sweet! cik Aiyu jangan lupa bagi mak X5 sebijik nanti ye, hehe!

jauhnya pangkal jalan bapak cik Aiyu tu. takpalah, utk mencari rezeki anak beranak jugak, nak buat camana..

Anonymous said... BALAS

Baju kuning tu sesuai sangat duduk kat Texas.

Sayangkan anak, tangan-tangankan. Sayangkan isteri, tinggal-tinggalkan.

Kalau anak dan maka tak lalu kena tinggal pi duduk Texas la. Panas banyak sangat. Hari hari summer boleh pakai baju bunga-bunga, kasut tinggi & spec mata. Beg tangannya Cik Aiyu..Ha..ha.ha.(mode gelak kejam)

Azian

mama maman said... BALAS

amboi... cik aiyu... mak kau dah minta BMW x5 sebijik... jgn bagi BMX sudah... keh..keh...

p/s: pasni kena ajar cik aiyu mesra ngan kamera la... blh jd pelakon... br blh beli BMW sebijik... mcm diana danielle tuh...:) mak pun glamer sekali... tumpang senang anak.. keh..keh...

marinahunny said... BALAS

x ikut skali ke?

DeLancrettLurpak said... BALAS

okla tu kan, kalau sebulan keje, seminggu je cuti, lagi haru kannn?

sri hati said... BALAS

comel bangat cik aiyu senyum..maknya jgn sedih2 ye..

ICAZIESYIRA said... BALAS

woh! perkahwinan pjj. i was crying masa apart from husband n kids for 2 months. you know what? dlam train i menangis mcm org gila. tapi cik aiyu duduk dgn emak jadi tak berapa sedihla..

take care!

Mick's Mama said... BALAS

My hubby pun banyak gak pergi outstation keje. Banyak kena tinggal wo... sedihhhhh! waaaaaaaaaaaaa! tapi ku gagahkan juga hati ini. tu lah.. manja sangat ngan hubby. jadila camni.. cam budak kena tinggal mak masa kecik kecik dulu. tk tsk

Madam Sooyaree said... BALAS

Nanak,
Itu agaknya tanda kita kena beli DSLR kan, hehehe

Dinas,
Dia memang suka kerut2 hidung gitu. Itulah kan, kalau rezeki dah jauh, nak buat camne :)

Kak Azian,
Memang kami nak pindah Texas pun, tapi kena survey rumah dulu. Tu yang Cik Abe pergi. Harapnya rumah ada laman lah, senang Cik Aiyu nak main kat luar :D
P/S: Bapaknya cakap baju kuning ni baju 'senorita', macam Mexican girl, hihihi

Mama Yana,
Hehehe... tak larat kita kang kalau anak dara jadi selebriti. Pening kepala!

Marina,
Ikut nanti, bila dah jumpa rumah baru kami pindah :)

Lurpak,
Kalau gitu awww... tak lalu you!

Sri Hati,
Sedih tu tak sangat sebenarnya, lebih pada risau. Tak pernah tinggal berdua dengan Cik Aiyu lagi ni

Icaziesyira,
Dulu takde anak memang kami PJJ. Cuma time tu kita yang tinggalkan Cik Abe. Kerja 6 minggu, cuti 3 minggu. Dah ada anak ni first time, tu yang risau sikit

Az,
You pun selalu tinggal berdua ke dear? I tak pernah lagi, tu yang takut sket :P

Anonymous said... BALAS

mai,
aiyu kamu memang sangatttttttt suwittt ok!! i adore her very very very very muchhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Madam Sooyaree said... BALAS

Anonymous,
Thanks dear :) Thanks for dropping by! :)

AliceKalut said... BALAS

Kalut aritu siap ckp seminggu ok lagi.dah masuk 2nd week, tgk gambar Noah pun dia nak sebak. hehe siap dia nak lepuk member dia coz pasang lagu i'm coming home..hahaha

Anonymous said... BALAS

Tahniah dear,
cik aiyu sgt comel...

my hubby pun kja OnG jugak..
jaga diri..
maslina_hambali76@yahoo.com

dUng DuNg ChEy said... BALAS

cutenya cik aiyu..suke tengok pic first..nakal!! love her 2nd pic..senyuman memikat hati..

-aliaa-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...