Sunday, April 3, 2011

Just the two of us!


Ok, Cik Abe sudah pergi siang tadi.

Sekarang tinggal kami berdua.

Untuk dua minggu.

Rasa macam independent woman pulak, hehehe.. Siap drive gi airport tadi!

Honestly, sebelum ni aku adalah amat jarang sekali drive di sini. Bukan tak reti drive, kat Malaysia hampir setiap hari kot aku drive. Dari Penang ke Kelantan, semua dah sampai. Manual lagi. Dari kereta 2 pintu ke van yang gear 3 tak leh masuk, semua ku redah jua. Cuma sampai sini, jadi malas. Cik Abe pun lagi tak tenang kalau aku yang drive, jadi biarkan dia. Bak kata dia, Asian drivers are terrible drivers. Eleehh... kalau nak sopan santun bawak kereta kat KL, memang tak sampai la yeop! Nak keep safe distance pun takleh, pasal nanti ade kereta lain menyelit kat tengah.

Betul tak warga Malaysia???

Anyway, the plan is, for him to find a house down there. If everything is ok, nanti kami pindah sekali.

Rasa excited ade, gemuruh pun ade. Tempat baru kan, mesti lah rasa cuak sikit. Temperature wise, it's better there. Cik Abe nak kerja pun ok sikit. He's a field personnel, so pepaham aje lah. Kalau sini winter melampau, kadang-kadang sampai luka sendi-sendi jari dia.

Hopefully dapatlah berjumpa rumah idaman hati. We prefer with 3 or 4 rooms, with lawn. Big garage for Cik Abe. Nanti senang Cik Aiyu nak lari sana sini. Takdelah terperap dalam rumah lagi. Orang Malaysia nak datang lawat pun ok sket, kurang transit ;)

Wish us luck! :)


24 comments:

mama maman said... BALAS

sabar ye cik aiyu... nnt papa balik ye... jaga diri ye... jgn mama mengamuk2 sudah....:)

fatt said... BALAS

ahaha..bab pemanduan tu mmg setuju jgkla ckp ur hb..tp nanti once dah lama drive kat sana..balik mesia rasa nak hadiah sebakul kata2 seranah sbb org kita drive cam toooottt! hehehe..bley naik blood pressure dibuatnya :P

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Yana,
So far so good, alhamdulillah. Baik pulak dia hari ni, hihihi

Fatt,
Kalau nak release pressure lak gi drive kat Arabic countries. Dari 2 lane diorang buat 3-4 lane. Pastu ada pulak kang yang stop tengah jalan pasal nak borak dengan kawan!

Anonymous said... BALAS

Telah kukatakan, sayang bini tinggal-tinggalkan. 2 minggu je mak oi! Ai ni dah biasa jd tak nangeslah tp letih tak boleh cite nak melayan anak 4 orang(anak ai 3 je, anak adik ipar duk sekali.

Dah lamakan, Seseekali berdikari lagi sekali.

Notis dah bagi ke belum pd existing landlord. Kang dia banyak cengkadak pulak. Mak juga yg berbulu.

Walobagaimanapun, sabolah ye. Pejam celik jaga, 2 minggu pun sampai. Jaga Cik Aiyu baik-baik na..

Azian

Fina said... BALAS

aiyu jangan nakal2 okeh..

kak, saya setuju dgn ur hubby's opinion:
- asians are bad drivers
- asians love cameras..

hahahaha...

btw, texas bukan weather dia memanjang panas all year long ke? (saya tak penah sampai texas, tgk discovery channel malam tadi).. hehe

nur easy said... BALAS

best la cik aiyu dpt guling2 kat lawn lak nati ya ;)

FaznFaz said... BALAS

aku ingat colby still keje ngan slb.... so, yg baru nie, ong gak ker..???

kalu ko dah pindah texas, kalu aku dah keje n dah kaya, buleh la kami datang melepak, sambil borong handbag banyak2.... buleh gitu??? tehehhe!!!

ctm.zainal said... BALAS

Mama Aiyu, sorry la kalau tanya... Kot kot termiss ur previous entry pasal perpindahan yang bakal berlaku ni kan.. Mintak maaf la ye.. Daddy Aiyu mau cari penempatan baru kat mana??

PENGETUA said... BALAS

betul la..sayang bini tinggal2 kan..
nnt mesti rindu2an..
haha..
Insyaallah..mak aiyu kan semuanya bole!!
semoga perpindahan ke tempt baru tu membawa lebih kebahagian!!

fara dean said... BALAS

betul la..sayang bini tinggal2 kan..
nnt mesti rindu2an..
haha..
Insyaallah..mak aiyu kan semuanya bole!!
semoga perpindahan ke tempt baru tu membawa lebih kebahagian!!

Serendipity said... BALAS

texas area mane?houston?sugarland? i love shopping kt galleria! meriah uols.
ape lg, pindah houston la beb..

DeLancrettLurpak said... BALAS

aku pun tak drive kat sini, bukan apa, malassss!! hehehe.. baik aku naik bas.. hehehe

an15 said... BALAS

i bukan nak hasut suruh pindah, tp kan kalo u all duk sana pls terima kitorg jad guest eh. en hubby nak balik 'kg' dia sgt2 hehhehe..

an15 said... BALAS

i bukan nak hasut suruh pindah, tp kan kalo u all duk sana pls terima kitorg jad guest eh. en hubby nak balik 'kg' dia sgt2 hehhehe..

Unaizah said... BALAS

Agak mencabar la ye after this. Sesorang dgn baby. Takpe, kuatkan semangat. I selalu said to myself if org lain blh buat, surely i pun blh buat. Good luck!!

sri hati said... BALAS

gud luck untuk cik aiyu n maknye..semoga semuanya selamat..

~L.o.L.i.P.o.P~ said... BALAS

pak sedara penah duk texas dulu..huhuhuhu...tp sy xpenah smpai lagi sana.. (ade harapan ke nak g sana? kui3...)


take care both of u!! :)

Maslina Roslan said... BALAS

Huds,

Ko kat Texas ke?we have relative also staying there and suami dia pun org sana..nanti leh arr aku visit ko kat sana...

Owh...happy being 'single not available' mother eks...hehehe..dah macam aku plak ko...selalu kena tinggal...huhuhu...

Dinas Aldi said... BALAS

bye2 bapak cik Aiyu. takpa, nanti dia dah settle down kat sana cari rumah, cik Aiyu & mak cik Aiyu akan bersama bapak cik Aiyu semula :)

venusfreedom said... BALAS

Yeay!!!! Boley la cik aiyu tdo dgn mommy mlm2..cik abe xde peluk anak pon jd..
Mommy cik aiyu, kite pon sama kna tinggal laki.g offshore smpai 90 hari kdg2.. Terus mental bini!! Hahhahaha.. Harap2 entry seterusnya misteri puting beliung bukan lah dibuat oleh mommy cik aiyu sbb gangguan jiwa laki jauh.. Hikhikhik;p

venusfreedom said... BALAS

Yeay!!!! Boley la cik aiyu tdo dgn mommy mlm2..cik abe xde peluk anak pon jd..
Mommy cik aiyu, kite pon sama kna tinggal laki.g offshore smpai 90 hari kdg2.. Terus mental bini!! Hahhahaha.. Harap2 entry seterusnya misteri puting beliung bukan lah dibuat oleh mommy cik aiyu sbb gangguan jiwa laki jauh.. Hikhikhik;p

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Azian,
Kena tinggal suami tu dah biasa, kena tinggal berdua dengan anak ni yang takut sikit. So far ok lah :D

Landlord belum notify lagi. Sini rumah memang hot selling, so tak perlu risau. Hari ni keluar, esok ada orang masuk. Hotel pun penuh, pasal ramai orang kerja, tapi takde rumah.

Fina,
Asians are not bad, kalau compare dengan Arabics, hehehe.. Satu lagi mentaliti sini Asians terror maths, hehehe...
Texas panas, still ada musim. Sejuk tu tak terlampau la, but still kena pakai jaket gitu

Nur,
Insya allah ;) Takut maknye yang over lagi kang, hahaha

Eila,
Dia dah lama quit la babe, penangan anak punya pasal. SLB US tak la se ong SLB international, lelagi kalau coeff 1.6, heheeh... Keje baru ni ala2 SLB US lah, but stress wise memang kurang

CTM,
Insya allah we are moving down to Texas in a month or two :)

Fara,
Insya allah :) Kami lebih cenderung pada Aiyu sebenarnya. Tempa baru ni macam lagi elok lah untuk perkembangan dia, esp lagi banyak orang Islam kat sana

Jihan,
Tak dapek le Houston, west Texas la babe. Tapi elok gak, ada yang bermastautin kat mall aje kang, hehehe

Lurpak,
Kau ada bas, ok le. Sini teksi pun susah nampak bayang. Nak hitchhike tak cukup hot :P

An,
Kami memang plan nak pindah pun. Boleh aje babe, kecik tapak tangan, air mattress kami tadahkan :D

Unaizah,
Itu lah kan, orang lain anak berderet relaks aje. So far ok lah, Cik Aiyu duk jerit I buat tak paham aje, heheeh

Sri Hati,
Thanks dear, really appreciate it

Lolipop,
Thanks! Mungkin tanda kena datang Texas ni, hihih

Maslina,
Relative kau duk area mana? Most probably east kot, sana lagi happening. Aku duk west, tempat minyak maaa... Thanks dear, welcome to your club le kekdahnya

Dinas,
Thanks dear, nanti boleh kami camwhoring kat sana, hehehe

Venus Freedom,
Cik Aiyu tetap kena tido dalam cot, jam 10.15pm, hahaha (gelak ibu yang kejam). Waaa... 90 hari tu, kalau kita confirm dah mental. Eh, anak kot yang mental, kurang kasih sayang bila mak malas nak layan, hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

memang sedih tinggal berdua.me pun dah lama tak kena tinggal dengan cik abang.tapi me yang tinggal diorang ada laa..hehehehe

semoga dpt rumah idaman hati..

PatinPasta said... BALAS

Mai,
So skang girls' bonding time la ye? :D

Semoga mendapat rumah idaman hati! Nanti makin laju la Cik Aiyu ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...