Friday, April 1, 2011

Telur mata kerbau-kerbau


Cuba tengok betul-betul gambar telur tu....
.
.
.
.
.
.
.
Nampak tak apa yang aku nampak???

Telur tu ada dua telur kuning!!!

Ok, mungkin orang lain pernah jumpa, tapi ni first time aku jumpa telur ada dua mata. Kot-kot mak ayam tu beranak kembar la kan?

Kagum kejap, dah separuh jalan baru teringat nak amik gambar.

.
.
.
.
.

Aik... makan telur goreng je ke kak?

Iye, aku dah buntu nak masak apa. Pusing kanan pusing kiri...

Masak nasi lemak aje lah. 


Nampak kosong kan takde timun. Tapi memang aku takde timun pun dalam peti sejuk. Takkan nak letak celery pulak kan. Tak sesuaiiii... Lagipun kami memang tak kuat makan sayur, hehehe.. *Lepas tu complain, kulit muka kasar macam tapak kaki*

Nak buat macam mana, kalau sayur tu rasa cam cokelat kan best. Lagi pun semalam aku baru buat Nestle Wellness Profiler Test di Facebook, diorang kata aku The Advocate, model of health!


Hahahaha... boleh tak??? Itu yang terus makan nasi lemak, bajet dah kurus punya pasal. Malam ni nak buat kek pulak, baru lah cukup sifat :P


9 comments:

an15 said... BALAS

Eh tak makan sayur kulit jd kasar eh. No wonder aaaaa keras je tapak tangan i nih!

Sayur di mana ko sayurr......

an15 said... BALAS

Eh tak makan sayur kulit jd kasar eh. No wonder aaaaa keras je tapak tangan i nih!

Sayur di mana ko sayurr......

Anonymous said... BALAS

xpe sayur cik aiyu tlg mak n ayah mkn..hehehe.. ckup syrat dh tu ns lemak nye. ns + smbl bilis + telur. ok what =)
WAWA PUTRAJAYA

DeLancrettLurpak said... BALAS

orang beli egg with two yolks tu biasanya nak buat cake... sebab kadang2 satu cake tu nak 6 yolks..

tak silap aku ada egg with three yolks, heheheheh..

nanti aku nak try nestle quiz gak lahhh..

PatinPasta said... BALAS

Mai,
Sama la kita, kebetulan sedozen telur yang saya beli hari tu.. setiap biji ada 2 kuning telur. Setiap kali pecahkan telur rasa excited jek tengok. Ahaks!

Madam Sooyaree said... BALAS

An,
Agak aje lah, pasal selalu orang yang suka makan sayur ni kulit cantik. Jeles!

Wawa,
Kalau ada sambal sotong lagi terangkat kan! :D

Lurpak,
Itu mama kembar 3 namanya, hahaha... Tak tau pulak yang diorang purposely jual telur camtu. Camne nak distinguish?

Patin,
Waaa... mungkin telur tu semua dari seekor ibu ayam yang sama kan. Bestnya, mesti hari-hari rasa excited!

Anonymous said... BALAS

sambal sotong..pergggghh..trangkat tuh..br je mkn hr jumaat jmuan kt opis..hehehe, kne bwk stok sotong krg ke sna kak. nnti lh bikin sambal stg..=) WAWA PUTRAJAYA

Konot said... BALAS

elo... i'm your new reader.. and enjoying your blog! cik aiyu sangat comel! tepek gambar dia byk2 okeh? :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Wawa,
Saje aje tau dia ni... huwaaaa....

Konot,
Thanks for dropping by dear! Insya allah kita tepek gambar Cik Aiyu bebanyak k :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...