Thursday, March 31, 2011

Pulang ke pangkal jalan...

Semalam waktu jumpa doktor, kami ada berbincang pasal social life Cik Aiyu. Bukanlah dia dah liar, hu ha sana sini. Ni pasal dia patut jumpa bayi lain yang sebaya dengan dia untuk main bersama. Kalau boleh, tinggalkan dia dengan orang lain. Jangan tunjuk muka kami langsung. Kutip balik seminggu selepas, hehehe.. Idok le gitu, untuk beberapa jam aje lah. Hantar Cik Aiyu gi dating dengan bayi lain.

Di manakah tempat yang paling senang nak jumpa kanak-kanak, selain hospital dan daycare???

?

?

?

?

?

Hint hint: I'm loving it!

?

?

?

McDonald's of course!

Siapa yang tak suka makan fries McD kan? Tambah pulak dengan sundae cokelatnya... perghhh... feveret tu! Kasi hari-hari pun ok.

Kami bawak Cik Aiyu gi McD tadi, supaya dia boleh jumpa kanak-kanak lain di Playland. Waktu beratur nak beli makanan lagi Cik Aiyu dah tunjuk skill, dia duk tegur anak teruna orang lain. Siap tunding pakai jari lagi kat budak tu, sambil mulut dia membebel separa menjerit. Tak pasal-pasal budak tu naik takut, terus menyorok belakang mak dia, hehehe..

Lepas amik makanan kami pun duduk la kat Playland tu. Suap makan kat Cik Aiyu, lepas tu kasi dia join kekanak lain. Tapi dah sah-sah anakku tak reti berdiri lagi kan, jadi terpaksa la maknya kasi moral support, main sekali. Tak pasal-pasal aku kena beratur dengan budak 4-5 tahun nak naik slide, hehehe.. Nasib baik tak dipandang sinis oleh mak bapak budak-budak itu. Kalau tak, malu iolsss tauuuu...

Tah apa yang direnung, aku pun tak tau

Muka kena paksa amik gambar dalam kereta. Abis tu, camno mak nak update blog ni nak oi?


Laju aje nak keluar. Nasib baik sempat ditangkap bapak


Apa kena mengena pulak Cik Aiyu main di McD dengan pulang ke pangkal jalan?

?

?

?

?

?

?

?

Jeng jeng jeng..............

Mak nya yang dah pulang ke pangkal jalan.

No more rambut Cina DVD. Sekarang I dah jadi Melayu sejati you. Tobat tanak warna rambut lagi.



18 comments:

mama maman said... BALAS

satu pertanyaan... nape la masam benor cik aiyu tuh... pic yg last sekali tuh... mak dia bukan main lagi melebar senyum... marah pasal mak dia interpret ke...?? hhhaaa..

Syima Syaz said... BALAS

hehe ni pun plan nak buat rambut pas dapat peruntukan dari tunang...pun sama tanak color2 sbb nanti nampak cam chinadoll

Anonymous said... BALAS

hahahahha. mak anak sama2 cumil okeh!! i love u lah aiyu & mai!

bonda dadif aka akish said... BALAS

cik aiyu dah boring..asik kene amek gambo aje...

=(

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Yana,
Hari ni amik gambar pakai phone. Lagging!

Syima,
Nak potong lepas kawin ke skang dear?

Anonymous,
Thanks dear, malu I youu...

Bonda Dadif,
Haaa.. itu pun betul gak. Dia nak amik gambar pulak skang!

Hidayah said... BALAS

kalau dekat blh jadi playmate shafiq, budak jantan ni pun tgh di train supaya pandai bersosial cm mak dia...(hahaha pandai ke) sbb kalau tak sepa le cik aiyu, nampak budak sebaya dia tp yg fav tua sikit dr dia trus terjerit (sebab exited kot blh jumpa kanak2 sebab kat rumah dikelilingi org besar) dan terus berlari dan cm nak tertolak budak tu (sebab break tak pandai adjust lg)...kekadang terlebih exited dipicit je playmate nih..(terpaksa mak dia tersenyum simpol ckp sorry kat mak budak2 ni kan)....mmg budak besar2 ni mc tu kot kan...kekadang tu malu gak especially kat clinik, tak larat nak kepung...last2 nurse bawak lari bawak masuk bilik diorr, br mak dia boleh tarik nafas sikit...:D

ati_emylia said... BALAS

huda,

hitam itu menawan kah kah kah.....

emy

kak ima said... BALAS

:)comel baby. love reading your humble blog.

Anonymous said... BALAS

Huda, kalau akak muda cam U, I suka blond gitu. Even my husband loves it. Tapi laki ko kata ko cam mexican lak. Hampeh.

Tapi masa muda rambut ori saya ni tak hitam cam U. Ada hints of brown seket. Skang ni dah grey + hitam pulak.

Yg penting U feel condifent. Cakap org belakang kira ma. Pendek cite, busuk-busuk pun, hubby cakap I LOVE U.

Cik Aiyu, senyum sikit. Senyum cam mak tu.

Azian

Dinas Aldi said... BALAS

haha kat ending baru tau napa tajuk pulang ke pangkal jalan.

hari ni wajah cik Aiyu semua monyok ja. nak kata sebab tak suka bersosial, dahpun siap mengurat anak teruna orang kat McD tu, kahkah!

DeLancrettLurpak said... BALAS

gigih ko pegi color balik ek... mahal tak weh kat sana? kat sini pengsan wehhhh

Anonymous said... BALAS

cik aiyu cute as always...huhu...but why she's looks so sad???
maybe she's don't want to go home la..eh btw dulu ustazah i penah ckp kite xboleh colourkan rambut warne hitam coz its our natural colur..its haram to do that...no kind hearted yeah...=)

ICAZIESYIRA said... BALAS

Berbeza bangat senyuman cik aiyu dan maknya. adekah dia marah mak dia dah tukar style rambut?

ataupun dia marah bapaknya amek gambo cepat sangat sampai dia tak senyum?

ataupun beliau masih belum puas main kat mcd tu?

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Banyak kerja lah main color color rambut ni. Lepas 1 minggu tu, dah nampak rambut hitam hehe.

ctm.zainal said... BALAS

cik aiyu marah Mama dia enterprame... hehe...

Madam Sooyaree said... BALAS

Hidayah,
Hahahah... siap dipicit pipi ye Shafiq... Itulah, kalau tak confirm ajak Shafiq dating. Nantilah, bila kita balik kita dating, hehehe

Emy,
Tau takpe, hehehe.. Hitam itu memang menawan!

Kak Ima,
Thanks dear :)

Kak Azian,
Itulah, hubby tak kenan blonde ni. Agaknya pasal itu warna rambut dia kot, heheh.. Dia kalau boleh nak ala-ala Lucy Liu gitu, hihih.. Bestnya rambut brown, mesti stand out kan ;)

Dinas,
Dia monyok pasal mak nye sibuk nak enter frame kot!

Lurpak,
Dalam 100 dollar jugak melayang, hehe... pejam mata sekejap aje lah, kalau tak hari-hari aku pejam mata tengok cermin!

Anonymous,
Dia penat kot, pasal kami keluar dari pagi. Thanks for the info :) Kita color black + red, kira ok la tak? Hehehe.. kalau bawah matahari nampak reddish sikit. Just not so obvious macam warna dulu ;)

Icaziesyira,
Itu monyok pasal penat kot, kesian dia. Satu hari keluar, tido siang pun tak lagi time tu

SJB,
True that! Masa warna pun the stylist cadangkan I buat semi permanent, so bila dah panjang nanti senang nak blend in. Kalau warna separa-separa, tak rela you

CTM,
Itulah kan.. ini blog dia katanya! :P

Anonymous said... BALAS

welcome..hmm i'm not sure about that...sbb my ustazah just said yg kite xboleh colurkan hitam je...huhuhu..maybe u can google bout that...eh btw pic u before nie mcm highlight je...tgk2 dh blend pulak..hehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Anonymous,
I think the idea is for older people yang ada grey hair. Yang tu memang haram untuk warna hitam, kalau diorang buat untuk appear nampak lebih muda. Itu dari apa yang I faham lah.

Hari ni basih rambut, makin merah pulak :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...