Tuesday, May 24, 2011

Alhamdulillah... :)))

Sneak preview:-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Macam boleh ku lihat bakal bread maker yang bakal berada di atas kaunter, hehehe...

Cik Abe's korner. Kata dia ini tempat dia bakal ber shisha.



Alhamdulillah, dapat juga rezeki kami beli rumah :). 

Betul lah kata orang, setiap yang terjadi ada hikmahnya. Rumah kali ni lagi uumph, walaupun pemandangan dari luar agak kureng. Tapi takpe, itu bisa diatur nanti. 

Harap-harap semuanya berjalan lancar. Owner rumah pun dalam masa sebulan akan pindah. 

Insya allah nanti bila semua dah settle, boleh la kami pindah akhirnya. Dari dulu duk gebang, tak pindah-pindah jugak kan, hihihi... 

Ok lah, nak kena tido awal. Esok nak balik, naik flight berdua dengan Cik Aiyu. Ngeri tu ade jugak, harap-harap dia ok lah sepanjang perjalanan nanti.

Doakan kami!


35 comments:

FaznFaz said... BALAS

cun weeehhhh dapur.... aku yang tergoda kat sini...

mama maman said... BALAS

ALHAMDULILLAH... doakan kita pun dpt umah sendiri gak... sama cun ngan cik aiyu punya ye..:)

venusfreedom said... BALAS

cantik!! love the kitchen..dah nampak nampak dah pintu kabinet tu bakal ade garis halis..yang tinggi nye agak saiz cik aiyu..hahahahaa...yeay for you!! :))

Konot said... BALAS

alhamdulillah. happy for you and family. cantik ghumahhh.. i is the jeles!!

-CikLabu- said... BALAS

Alhamdulillah..beshnye dapur die..:)

TopsyTurvyMum said... BALAS

Alhamdulillah:)

Aku pun dah dapat imagine berderet roti2 kat kaunter tuu nanti..

Va Va Voom said... BALAS

Have a safe journey :)

Anonymous said... BALAS

That looked like a cross/salib dekat cabinet kitchen tu...is it?

nur easy said... BALAS

kemasnya umah.. selesa je nampaknya

Anggerik Berduri said... BALAS

wah..nnti klau dah de rumah boleh lah i menumpang semalam dua dirumah mama cik aiyu..hahahahahahaahah eh, nape xde gmbar GF Elmo???? dia x teruja ke dpat rumah baru?hiks

Anonymous said... BALAS

yeay! nak pergi Texas nak jenguk Cik Aiyu. Berap bilik ni? Ada ke bilik spare utk ahkak?

Nampak cantik, kiut-miut. Tahniah!

have a safe journey back. Sebulan lagi semuanya ok. Bulan July boleh bbq atas jalanlah. (dolu-dolu masa belajar TOEFL,text pasal Texas, boleh goreng telor atas jalan)

Azian

blu4sky said... BALAS

hi mai,
have a safe journey..
dapat bayangkan bau fresh baked cookies and bread from the kitchen
..good luck with the moving :D

Madam Sooyaree said... BALAS

Eila,
Thanks babe, sini memang cantek2 dapur diorang!

Mama Yana,
Aminnn... semoga Mama Yana dapat rumah sendiri juga :)

Venus Freedom,
Thanks dear! Hehehe.. harap2 yang ni tak artistic gitu le, hehe

Konot,
Thanks dear :) U is can do it too! :D

Cik Labu,
Harap2 dapur itu bakal digunakan dengan sebaiknya, hehe

TTM,
Ini semua TTM punya pasal, selalu sangat hapdet pasal roti ok!

Va Va Voom,
Thanks dear, I tengah berdebar-debar ni, hihihi

Anonymous,
Yup, it's a cross. Nanti owner tu bawak keluar sekali kot. Ini ok lagi, main tampal aje, banyak rumah kitorang jumpa siap buat macam batu marmar gitu. Jadi kurang pilihan nak beli rumah :P

Nur,
Owner ni memang neat freak. Kitorang masuk hari tu takut betul terlanggar apa-apa. Semua tersusun elok!

Aqilah,
Boleh aje yang, ada plan cuti-cuti Amerika ke? Gambar ni I amik dari realtor, hari tu pergi malas nak amik gambar.

Kak Azian, Bilik ade 3 je la kak. Nanti kita letak sofa bed dalam bilik last tu, jadi boleh akak datang, yeay! Tak yah tunggu July, skang ni pun boleh goreng telur!

Madam Sooyaree said... BALAS

Blu4sky,
Ohh.. i tanak imagine moving. Mesti pening!!!

mama aisha said... BALAS

kat sofa luar tu..lepak2 sambil minum ice tea cap arizona petang2.. nice~

marinahunny said... BALAS

cantikkkk...baik punya tmpt landing kat luar tu..

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

wow....ni bru gaya tul2 english style!!
cantek tul dapur tu..
selain tu leh gak bwk bantal tilam tido situ...ikikikikik..

*entri baru Mencari pitih..

Anonymous said... BALAS

semuga berjaya. cantik rumahnya...tentu cik ayu membesar dgn selesa.... -umiesafa-

farah said... BALAS

Congrats Nurul! I bet after u move in, the house gonna be lovelier! Hope cik Aiyu will loves d new place! :)

geez said... BALAS

dapur memamg sosuaiiii gitu..... bakal bertambah la keghairahan memasak ye.....

Lin Ghazale said... BALAS

yeay! and Hi, selamat berkenalan :D

Amy Z! said... BALAS

uishhh.. cantik dapur. baru semangat nak masak. ahahahah. kalo dapur tak cantik, mcm takde mood nak masak gitu. ahaha.

selamat naik flight. hv a safe journey~ :-)

Dinas Aldi said... BALAS

Alhamdulillah! yeh yeh dah dapat rumah! yeh yeh!

Cik Aiyu, sila behave yeh :)

DeLancrettLurpak said... BALAS

babe, kalau ada duit lebey, buat terus bakery aje la dkt tepi rumah ko, hehehehe

my everything said... BALAS

waaa cantiknyeeee... sonoknyee dapat rumah cantikk heheh tahniah ;)

Anonymous said... BALAS

Cantik sangat..teruja aye...
Kalau aye la kan..sure sayang nak masak..sb takut kotor - alasan orang pemalas ke dapur..kehkehkeh...
Akhirnya dapat gak rumah..pasni leh tambah isi rumah plak..:P

@kakliza@

Eine Frau aus Botnang said... BALAS

Salam dear, cantek dapur dia. I like! Pening kan nak fikir pasal pindah ni. Apa apapun semoga dipermudahkan and perjalanan dengan Cik Aiyu pun INsyaAllah akan selamat. Take care dear

Queen of Random said... BALAS

umah neh def lebey umpppph dari the one you guys just lost... congrats!!! best nyer duduk tempat area panas2 kan? tanned ler cik aiyu jadi nyer

linahilmin said... BALAS

me love the kitchen so much! comfirm makin bersemangat nak masak kan! congratulations!

Mick's Mama said... BALAS

Huda! Sangat cantik nampak prebiu rumah baru you nih. Looking forward for more pics of it in the future! Lucky you ;)

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Aisha,
Ice tea cap Arizona sedap ke? Kitorang ketagih iced tea kat McAllister, sodap!!!

Marina,
Thanks yang! Tempat landing tu kat belakang, lagiiii selamat! :P

Tinta Kibod,
Dengar Cik Abe marah dia, dia nak American style, hahaha...

Umie,
Thanks dear, aminn...

Farah,
Thanks babe, banyak benda nak kena beli, isi rumah, hehehe... I hope she likes it too, more room to run!

Geez,
Harap-harap jangan hot hot chicken shit la gitu, hihihi

Amyz,
Hehehe.. takut awal-awal je nanti semangat, lepas tu makan Maggi :P Thanks yang!

Dinas,
Alhamdulillah :))) Cik Aiyu behave tadi, alhamdulillah 2 kali! :D

Lurpak,
Aku bukan tanak bukak bakery, tapi nanti dirampok Obama tax 30++%, tak relaaaaa...

My Everything,
Thanks dear, really appreciate it :)

Kak Lyza,
Hehehehe.. alasaannnnn :P Isi rumah kena tunggu Cik Abe, dia ada gaya nak tutup kilang tu, haha

Fasha,
Thanks dear! Memang sangat pening, ni belum packing lagi, hihihih... Insya allah semua ok, amin!!!

Queen of Random,
Kami baru pergi seminggu lebih kan, Cik Aiyu dah cokelat, hahaha... Dasar anak Melayu! :P

Lina Hilmin,
Thanks dear! :)))

Azura,
Thanks babe! Nak tunggu gambar dalam sebulan lebih lagi kot, baru aje sign paper ni, hihih

Curly Umi said... BALAS

nak visit!!!

Madam Sooyaree said... BALAS

Zeti,
U nak datang US ke? :D Boleh aje dear!

Imparfait Saint said... BALAS

cayalah babe! Congrats.

Madam Sooyaree said... BALAS

Thanks Jas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...