Thursday, May 5, 2011

Tikus jadian

Aku rasa kan, macam kat rumah ni ada tikus.

Jumpa tak pernah lagi, tapi ada banyak bahan bukti dia tinggalkan.

Bukan bahan bukti poo poo dia, tapi bahan bukti yang dia banyak gigit barang kat rumah ni.



Sebagai contoh, banyak buku Cik Aiyu menjadi mangsa.




DVD pun tak ketinggalan.


Hulu berus gigi pun jadi!


Itu baru barang Cik Aiyu. Barang aku pun ada yang jadi mangsa. 


Oh my Prada!


Aku cuba jugak cari tikus ni dalam rumah, tapi memang takde nasib lagi.

Yang aku asyik terjumpa, yang ni aje.


Adakah itu namanya tikus jadian???

Nasib baik lah tikus jadian tu suka gigit barang aje. Kalau gigit tuan punya blog? Auwww.... tak rela you! Jadi dengan ini, terima kasih tikus jadian kerana tidak menggigit saya :D

P/S: Hari ni birthday Nenek di Malaysia. Selamat hari jadi nenek! 



22 comments:

bonda dadif aka akish said... BALAS

tikus jadian ygggg sgh shomel!

epi besday utk nenek malaysia jugek...=)

Anonymous said... BALAS

hahahahahahhaha. lawak lah u ni mai! apa2 pon aiyu tetap chomell okehh!! bila nak balik malaysia lagi?? teringin sungguh nak jumpa aiyu isabella ni live.
psstttt..aiyu paham bahasa melayu tak? hahahaha

chubby_pumpkin01@yahoo.com

Konot said... BALAS

if only semua tikus cenggini punya comel!! hahah

AliceKalut said... BALAS

gambar cik Aiyu : Eh..u cakap pasal i ke?

hehehe cute ok!!! geram!

Madam Sooyaree said... BALAS

Bonda Dadif,
Timasih bonda! Eh! :P Nenek mesti appreciate :D

Chubby Pumpkin,
Insya allah kita balik menjelang raya nanti, heheh... Entah lah, kita selalu cakap Melayu aje dengan dia. Kekadang dia paham, tapi selalu buat tak paham, hahaha

Konot,
Awww... tak rela you! :P

Alice,
Ha ah, kita cakap pasal awak la Cik Aiyu! Hahaha.. thanks babe!

Aisyuhada said... BALAS

kalau macam ni comel punya tikus... 10 pun I sanggup bela... :D

sri hati said... BALAS

hahaha..cik aiyu..cik aiyu..hobi cik aiyu ek gigit barang2 tue..barang2 papa dia x gigit ke?

nur easy said... BALAS

keh2.. agak dah. comel punya mice

:|: TinTa Kibod :|: said... BALAS

salam kenal n singgah u..

itu tikus jadian klu klon pn i nk bela..harharhar..

eh tikus jadian tu tak gigit u ke stp kali menikmati susu cap gantung ek..muskil ni..hehehe

*entri baru Mak...

Anonymous said... BALAS

HAHAHA...klakar la kak mai..chomel sgt tikus jadian nyer..gagah perkasa betol gigi dia..heh heh heh..gigit Prada yg xtahan tuh...aiyu oh aiyu...hehehe..

WAWA PUTRAJAYA

Umie said... BALAS

happy birthday nenek cik aiyu...Muaz sekarang dah tak gigit2x kertas lagi dah sebab dia dah jumpe benda yg lagi best nak gigit.. guess what?? menggigit time BF...uwaaa!!!

venusfreedom said... BALAS

dari return of ewoks, misteri puting beliung ke tikus jadian..hahahaha..
part buku koyak rabak memang thrill sebijik macam dikerjakan tikus..nasib tak pasang jerat!!

fizyanz said... BALAS

hai Aiyu...

Hari pertama membaca blog ni scr laju.. best ok.. terhibur dgn keletah Aiyu.. Aiyu the Tikus. hahahahah

nur qhaseh said... BALAS

alsmkm kak mai...

salam perkenalan.
soomel y tikus tu.... hihihihihi nk dua ker tiga ker wat teman kat umah.heheheheheh

tkcr kak mai, si tomel aiyu

Hidayah said... BALAS

Rupanya sama...patut lah kita pun dok carik tikus kat rumah pun tak jumpe...rupanye ada islilah tikus jadian! kat rumah kita dia suka gigit tuan rumah jugak kalu exited..semua label kat vicks, powder, lotion pun dia rembat...kiss kiss cik aiyu!

DeLancrettLurpak said... BALAS

jgn2 mak tikus jadian kot yg gigit, kihkihkih

Nanak said... BALAS

hahahaha...meh sini cik aiyu..rumah aunty pula ada serigala jadian..

Madam Sooyaree said... BALAS

Aisyuhada,
Hehehe.. thanks dear! Macam Aisy dulu ada kes menggigit buku gini tak?

Sri Hati,
Barang2 Cik Abe takde sangat, pasal Cik Abe tak letak barang sepah2, hhahaha

Nur,
Thanks yang!

Tinta Kibod,
Thanks for dropping by :) Tikus jadian ni baik, tak gigit mak nye. Kalau tidak, auwwww.... tak kuasa nak imagine!

Wawa,
Itulah kan, nasib baik anak sendiri. Belum lagi dia gigit handbag la apa la, heishh... As long dia tak gigit time menyusu ok lah tu :P

Umie,
Thanks dear! Adoi... Muaz ni nak kena cubit pipi ni :P

Venus Freedom,
Ini tikus kalau pasang jerat cheese tak layan kot, kena letak handphone ke kamera ke, baru terjerat! :P

Fizyanz,
Thanks dear, lenkali singgah lagi k ;)

Nur Qhaseh,
Salam Nur, thanks for dropping by :) Hihihih.. ini tikus mahal, keluar jarang-jarang sekali :P

Hidayah,
Ya betul!!! Belum lagi bucu lotion semua kan, habis dia gigit. Yang kelakar kekadang jumpa dalam poo poo dia, hihihihi

Lurpak,
Mak tikus jadian gigit cokelat, high class sket noks

Nanak,
Awww... baby Fredo team Jacob, yeah!!! :D

ICAZIESYIRA said... BALAS

aiyu punya gigi belum cukup tajam. nak nengok tikus gergasi, meh pegi sini :D hehehe

http://www.icaziesyira.com/2010/09/gigitan-cinta.html

Amy Z! said... BALAS

kalau tikus jadian punya comel mcm ni, i rela simpan satu. tak kisahla dia suka gigit2. haha.

test gigi nampak. tau le gigi dah banyak.. hihi.

Madam Sooyaree said... BALAS

Ica,
Hahaha, power tu! :D

Amyz,
Hehehe.. orang ber gigi 12 memang eksyen sket, hihi

Anggerik Berduri said... BALAS

cik aiyu boleh lawan gigit² ngn kiter lah..hikkkkkkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...