Thursday, September 1, 2011

Akibat melayan Twitter….


Twitter adalah tidak elok. Serius.

“Apa hal lak???” kata mereka-mereka yang rajin melayan Twitter saban hari. Kekadang ada orang yang bisa bikin aku kagum, pasal diorang nye timeline bergerak macam mat rempit bawak motor. Laju gilos! Ape, korang ni tak kerja ke? Hehehe.. jangan marah haaa…

Bukan apa, aku yang tak keje ni pun tak dan nak check phone selalu. Nak menghadap laptop lagi la. Tapi itulah kan, kalau korang keje opis, sah-sah banyak masa depan laptop ke PC. Anyway, sebab musabab aku cakap Twitter tak elok adalah….

DSC01723-e

Baru ingat nak puasa enam tadi, tapi gagal pasal terbaca tweet Rayhan pasal nasi tomato. Hahaha.. nampak sangat iman nipis kan! What to do, godaan syaitonnirajim ni (padahal sendiri cari pasal).

Tapi takpe, bukan aku sorang aje yang suka nasi tomato. Cik Aiyu pun suka. Dia makan nasi aje lah, ayam mak nye tamak tak kasi. Takut sakit perut pulak, makan pedas-pedas ni. Gambar masa kejadian takde, pasal aku masak nasi tomato ni tengahari lepas Cik Aiyu tido. Baik sungguh anakku itu, dia tido dari masa aku masak nasik, sampailah hingga aku menjilat jari. Masa nak makan tu aku sedar dia dah bangun, tapi dia duk golek-golek atas katil baca buku. Haaa… jangan tak tau, dalam crib Cik Aiyu pun ada buku. Which I find it helpful, pasal lepas bangun dia takde terus nak keluar. Dia golek-golek membaca dulu.

Anyway, skang ni Cik Aiyu ada bib baru. Bib yang ada macam takung kat bawah tu.

DSC01715-e

Yang comel neckline bib tu. Macam pearl you. Mak nye pun takde rantai pearl tau…

DSC01718-e

Tapi bib ni takung makanan yang jatuh ke bawah je la. Yang melekat kat muka, lobang idung dan dahi, bib tak masuk campur. Itu urusan antara ibu dan anak.

DSC01721-e

Juga bib ni tak cover kawasan lantai yang anak kau suka sukey nak campak makanan di situ. Patut nye kerusi pun pakai bib sekali kan. Ade ke kedai jual bib untuk kerusi? Hehehe…

Kalau ada ibu-ibu yang berminat, I would suggest  to go for Baby Bjorn silicone bib. Sebelum ni aku ada cuba Ulubulu brand, tapi aku kasi 3 bintang aje la.

DSC01728-e

First of all, it’s wayyyy too small for a toddler. Cik Aiyu ni kira bayi slim la kan, berat takat 8 kilo lebih aje lagi. Tapi still bib tu agak kecik untuk dia. Pastu yang takung makanan tu macam lembik sikit, jadi nye nanti ada jugak makanan yang terus jatuh atas peha diorang nanti. Plus point for Ulubulu, bib dia comey sangat! Macam-macam ada! Gajah, rimau, ikan jerung, katak… rasa macam di zoo!

6 comments:

Shue said... BALAS

woh! nasi tomato ngancamnye..
suka tgk Cik Aiyu muka berubah ubah bila sikat rambut lain2 style. or was it sbb pasta bertepek kat muka? :P

Dinas Aldi said... BALAS

Berjasa sungguh bib tu, dahla cantik ada ala2 pearl bagai. Yg nama ulubulu tu tak tahan cek dengaq, kahkahkah!

farah said... BALAS

Makan sambil pakai masker semulajadi ke cik Aiyu, padan kulit gebu jek...hehe...
p/s : I ingt td ulubulu tu typo...hehe...

cahya indah said... BALAS

teringin Nasi Tomato jugak bila tengok gambar kat atas tu..

Nazayiena said... BALAS

cantik bip baru cik aiyu...

Madam Sooyaree said... BALAS

Shue,
Hihih.. cepat kan muka dia berubah. Kejap cam Melayu, kejap cam omputes, kejap cam anak Cina! :D

Dinas,
Hahaha... agaknye owner kilang bib tu banyak bulu kot!

Farah,
Hihihi.. macam masker avocado la pulak kan :P


Cahaya Indah,
Boleh aje, sila dapatkan dari kedai berhampiran rumah anda :D

Ina,
Thanks dear :) Camne raya, mesti meriah kann..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...