Sunday, September 4, 2011

Dah kerja keeee???

DSC01605-e

Dah kerja keee semuaaaa? (tona berlagak sambil berbaur rasa hasad dengki pasal tak dapat cuti-cuti Malaysia)

Cik Aiyu kata, dia beraya lagi Open-mouthed smile. Macam la puasa kan, nak raya bagai. Tapi apa salahnya, Syawal sebulan maaa… Lelagi Cik Abe dah balik semalam, hip hip hooray! Anak yang kaki bodek, tak habis-habis kiss bapak. Dengan aku sekali kena tempias. Boleh tak, tadi masa tengah tahayat awal time Asar, Cik Aiyu datang kat aku, sengih-sengih, pastu kiss aku. Dah la mulut awak bau spaghetti. Nak tergelak pun ada, nasib baik dapat tahan.

Ok lah, Cik Aiyu nak sambung beraya.

DSC01604-e

Dalam duk beraya, buku jangan lupa haaaa…. Macam tau aje lepas cuti panjang ni cikgu suka kasi exam.

18 comments:

mama maman said... BALAS

amboi.. pakai kebaya nmpk.. tp xnmpk cutting la cik aiyu... hhhaaaa

DeLancrettLurpak said... BALAS

minah saleh pakai baju kebaya tuuuu..

jgn jeles nox, aku raya sakan kat mesia, hehehe...

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Yana,
Hahahah.. ayat panassssss :PPPP

Lurpak,
Aku tau, aku baca blog mu. Eksyen sungguh, hummppphhhhh.. don't want to fren you

Konot said... BALAS

amboiiii pakai kebaya cik aiyu! pinjam bley??

blu4sky said... BALAS

wah cik aiyu pakai kebaya merah lagi.. ingatkan pakai cheongsam tadi

Anggerik Berduri said... BALAS

selamat hari raya cik aiyu.. hiks

Anonymous said... BALAS

Selamat hari raya Huda. Dapat apa dari Denmark? (tona busy body ko)

Kain kebaya sampai ketiak, maknanya tahun depan boleh pakai lagi dan tahun satu lagi pun boleh.

Si bongsu saya tu dapat astma/selsema/demam panas tiap-tiap hari sejak raya. Hari jumpa dr kat PPUM dapat MC dua hari lagi, total cuti ialah ampat belas hari. kalah orang berkerja ko. Yg masalah haku ni lah, takkan nak ambil cuti lagi nak jaga dia.

Pasal nak cuti-cuti Malaysia tu sesabo sikit, nanti sampai masanya.

Azian

Asmara said... BALAS

amboi! merah mak ngah berkebaya! aish.. awat le comel sesangat ni. geram rasa nak geget2 je pipi tu ye. ni kebaya mommy cik aiyu buat ke atau import dr msia? hehe..

farah said... BALAS

Cantek habis berkebaya cik Aiyu! Dah macam anak dara sunti! Yaaawwww :)

Mama Kembar 3 said... BALAS

amboi ayu nye cik aiyu berkebaya :-)

Niza said... BALAS

wewit ... gadis melayu pakai the red kebaya. baguih cik aiyu raya2 x lupa x baca buku.

Nanak said... BALAS

hi dear, baru ada masa lapang hari ni..i baru balik dr KK..eh,mcmlah Cik Aiyu tanya...hahaha..pepun, napa tak letak pic mak Cik Aiyu juga..hihihi..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said... BALAS

awww!cute !

アヌム ちゃん said... BALAS

comelnye cik aiyu berbaju raya..awatla dok gigit lengan baju raya tu.heeeeee..cik abe dh balik bru bertambh mood nak beraya eh kak huda..heeee

Amy Z! said... BALAS

Waaa.. Dah seminggu dah gigih cik aiyu pakai baju raya lagi. ihiks! comel dgn clip bunga di rambut lagi. ;)

tapi tak pe. raya sebulan. eceh~

eh eh pinggang kain tu sampai ke dada ke cik aiyu. kainnya labuh eh?

kita dpt baca blog ni kat google reader je masa raya tu. meronta2 hati nak komen, tapi tak dpt. anak melekat. ahaha.

Dinas Aldi said... BALAS

Fewit, berkilau sakan baju cik Aiyu, acik Dinas kena pakai shades nih, silau! Kihkih!

Betoi tu, sila baca buku kerana 2 minggu lagi peperiksaan percubaan STPM, hehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Konot,
Nak pinjam? Muat keeeee?

Blu4sky,
Hihihih.. propa aje, kan muka ala anak Cina :D

Aqilah,
Selamat hari raya kak, hehe

Kak Azian,
Selamat hari raya kak. Kita dapat kasih sayang dari Denmark, huahuaha... dapat baju ngan cekelat :D Kain memang sampai ketiak, tapi baju tu takut perut tak muat tahun depan, hahaha.. Ala, kesian si bongsu. Harap2 cepat sembuh la, kang takut mak nye dituduh nak beraya lama kang

Asmara,
Auww.. thanks! Kebaya import le, mak nye tangan keras. Jahit batu seremban tak tentu pass

Farah,
Hihihih.. thanks!!!

Mama Kembar 3,
Thanks mama! Kot kot mama kena anak pompuan lak kot? :P

Niza,
Budak ni kan, sampai atas katil ada buku! Nak buat camne...

Nanak,
Mak nye takde photographer nak amik. Suruh Aiyu amik, dia buat amik gambar lobang idong dia adalah T__T

Mommy Stephanie Liah,
Thanks dear :)

Anum,
Dia geram dengan lengan tu, ada lace gitu. Takde la yang, Cik Abe balik ada mood tido panjang ade la, pasal ada orang boleh bangun layan cik Aiyu, hihihihi

Amyz,
Hehehe... harus la kan raya lama, walau tak dapat duit raya, hahahaha.. Itu la, kain labuh gilos. Untuk budak 4 tahun pun ok kot.

Dinas,
Apa lagi acik Dinas, pakai spek, tara kuca tara kuca laaa... Hihihi... dah ready tak kertas soalan. Kot kot ada yang bocor, opsss...

Wahidah said... BALAS

amboi cik aiyu bekerbaya...


cun ooo..nak no phone bole???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...