Monday, September 5, 2011

Anak orang ke anak burung ni?

Kuiz hari ini:-

Cer teka, ni anak orang ke anak burung belatuk?

DSC01813-e


*gambar menguap, bukan nangesss*

Kot kot ade yang tak kenal burung belatuk kann….

belatuk


*gambar adalah dicuri dari Google*



Hah... padan muka kamu Aiyu. Mommy dah malu kan kamu, letak gambar bad hair day. Tapi hari-hari lepas bangun adalah bad hair day, apa kes? 

Rambut depan Cik Aiyu sekarang adalah tidak dapat dibendung sama sekali. Makin lama makin susah diurus. Agaknye itulah cabaran memelihara rambut depan ek? Kang sekali dah potong buat ala ala China doll, kena maintain selalu le pulak. Jadi macam kuku Cik Aiyu, 3 hari sekali kena potong. Kalau tak, dia buat cakar harimau kat mak dan diri sendiri. Ada sekali tu, habis luka tengkuk dia. Asyik sungguh menggaru! Garu diri sendiri satu hal, ini orang lain pun dia nak garu sekali. Lelagi kalau kau ada luka yang nak kering, memang suka betul dia attack nak kopek. Sama macam auntie Sally, hobi adalah kopek luka orang time orang tengah tido.

T__T

Tak sabar nak tunggu rambut depan anakku boleh selit belakang telinga!

14 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

hahahaah Aiyu Woodpecker. LOL

Eh tu gmbar Yawn or Melalak? *winkwink*

btw, add me at twitter ea. @aqilahraban . nnti boleh slalu twit²

Nazayiena said... BALAS

hahaha macam tu rupanya rambut Cik Aiyu bangun pagi2....lucu pun ada,ni tgh mengantuk lglah yea...

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Dah agak dah, mesti ada bertanya, hehehe... menguap :D *siap edit nih* :P Okeh bebeh, nanti ku add, yihhaa!!

Ina,
Ha ah, tido pagi ke petang ke, sama aje stail rambut. Huru hara!

Nanak said... BALAS

tak kisahlah mak ko samakan dgn burung belatuk aunty tetap suka rambut mu cik Aiyu...cantik sgt kaler tuh...

p/s
rupanya i ada geng kena cakar oleh anak ni..tp kalau nak potong kuku Fredo adalah sgt bercinta..kekadang 2hari bru habis potong kuku dia..

blu4sky said... BALAS

hahaha sebijik ngan gambo burung tu..
cuba try test ikat rambut depan cik aiyu jadi alah-alah coconut tree..

Madam Sooyaree said... BALAS

Nanak,
Alamak, Aiyu ada supporter, hihihi... Kita selalu potong kuku Aiyu time dia tido, baru la dapat settle 20 jari sekali gus :D

Blu4sky,
Dah cuba, tapi time tu jugak dia cabut. Kelip rambut pun skang ikut mood, banyak cabut dari biar :(

ctm.zainal said... BALAS

moga moga warnanye kekal sedemikian rupa.. sangat cantek.. and rambutnye wow!! menangis kumpulan K-Pop Malaysia tgk.. rambut derang, pakai hair wax pon takleh jadi cem tu...

farah said... BALAS

Rambut burung belatuk!! Asal perangai x patuk orang xpe...hehe...

Amy Z! said... BALAS

nampak golden honey la rambut Aiyu. Tak yah susah payah gi coloring. Hihihi.

Pagi-pagi memang rambut semua org pun cam burung belatuk. Kihkihkih.

Nanti dah panjang, boleh la mommy menggayakan rambut Aiyu. Mommy dah tak sabar tu. Haha.

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

sebaik maknye describe gmbo tu cecepat...mmg nk kata aiyu meraung dah td..hahahaa...

SELAMAT HARI RAYE akak!! wlopn raye berdua

ala2 ikot rmbut apaknye je...

Anonymous said... BALAS

baru perasan pose aiyu cam banner sooyaree's closet ...hehehe

xoxoxo,
elen

Madam Sooyaree said... BALAS

CTM,
Hahaha... K Pop memang takleh celen, in the blood yo!

Farah,
So far seb baek tak suka patuk orang, hehehe

Amyz,
Itu la kan, takut nanti peer pressure color hitam pulak, hahaha.. Eh, rambut kita ok tau time bangun pagi, cantek aje, hahaha

Couleur de Chique,
Hehehe.. memula tak describe, tapi dapat komen tanya. Tu yang terus edit :P Selamat hari raya laling!

Elen,
Hehehe.. tapi mulut tak ber lipstick, tak sexy aaa

Amy Z! said... BALAS

oh bestnya rambut Nurul oke je time bangun.

Rambut kita je huru hara.. T____T

littlenailofar said... BALAS

geram nengok cik aiyu nih!! isk!

nanti cik aiyu rambut dah leh selit kt tinge, aunty nak mintak jadi model headband aunty boleh tak? hikhik...

(err, terasa tual plak panggil diri sendiri aunty. tp demi cik aiyu, kugagahkan...)

-jaja-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...