Sunday, November 20, 2011

Harga senyuman Cik Aiyu

Cer teka, berapakah harga senyuman Cik Aiyu?

?

?

?

?

?

?

?

Teka aaar….

?

?

?

?

?

RM 189!!!

Camno kira tu?



Kisahnya begini.

Khamis lepas, Cik Abe ajak pergi shopping. Member kan nak pergi fishing, jadi dia nak cari kasut dan seluar yang sesuai untuk dipakai atas bot. Sandal kulit yang dia ada skang macam tak berapa sesuai nak dibuat basah. Seluar pun kalau boleh dia nak cari yang banyak poket. Heh, sape kata orang pompuan je yang suka shopping for occasion? Orang lelaki pun sama tauuu…

Anyway, kami pun pergi lah kedai Crocs di One Utama, nak cari sandal Cik Abe. Lagipun family haku ramai pulak la yang suka pakai kasut Crocs ni. Peer pressure Cik Abe. Kalau ada keramaian, memang beratur kasut diorang kat luar. Cik Aiyu pun suka pakai kasut ni. Habis semorang nye Crocs dia cuba. Agaknya dia suka kasut yang jenis sarung tu je kot. Rasa macam dah matured habis aaa, boleh pakai kasut sendiri.

Bila kami sampai kedai, Cik Abe pun mula lah mencari sandal pilihan hati. Masa tu haku pun gatal tanya sales assistant kat situ, kot kot diorang ada kasut Crocs saiz Aiyu.

Pucuk dicita ulam mendatang, ada pulak kasut saiz dia. Warna kuning lagi you. Bila sales assistant tu tunjuk kasut nan sepasang itu…..

DSC02999-e

Member sengih dari telinga ke telinga!

Pipi awak tu cembung, dari belakang boleh nampak kalau tersengih. Lepas dia sengih tengok kasut, dia tengok haku pulak. Sengih lagi.

Pas tu tengok kasut balik. Sengih lagi.

Tengok haku balik, sengih kerang busuk lagi.



Mak aih, seronok sungguh dapat kasut!



Bak kata Cik Abe “I guess we know where she gets that from! Wonder how big her smile will be when we show her a pair of Louboutins”.

Chait, sempat lagi perli bini.

Ok, aku tau Crocs kat Malaysia ni mahal sket. Tapi aku bajet kasut budak mesti dalam RM 125 gitu. Takpelah, sekali sekala tutup mata. Bukan selalu shopping kat Malaysia kan.

Tapi tup tup, waktu nak bayar…

RM 189 rupanya!!!

Erk, kasut Cik Aiyu sama rege ngan kasut daddy dia. Walau pun kasut Cik Aiyu tu hanyalah 1/10 kasut Cik Abe. Ntah ntah siap ada belen getah lagi.

Memula rasa nak letak balik. RM 189 rasa adalah amat tidak berbaloi untuk kasut budak. Lagi mahal dari Ugg boots dia kot. Sah sah Ugg pakai kulit bebiri, ini pakai plastik aje. Tapi bila ku tengok Cik Aiyu tersengih-sengih tak habis, duk pandang kasut kat kaki…

Aku mengalah.

Takpelah nak, ini hari kamu. Memang lepas ni mami akan pakaikan kasut ni doploh pat jam untuk kamu. Dress? Seluar? Baju kurung? Semua mak tibai, muahahaha *sambil gelak evil untuk anak sendiri*

DSC02999-e1

22 comments:

FaznFaz said... BALAS

crocs shoes: rm 189
smile on aiyu's face: priceless
the rest, let master card handle it....

yeaaaa right!!!!!!!!! hahahahhahahaha!!!!

Anggerik Berduri said... BALAS

I pun suka pakai crocs.. mmg ke mana² dok heret this shoes. hahahahah

eh, ni yg boleh tukar color bile kne sunshine tu kan????

I wish they have for adult sbb I nk bliiiiiiiiiiiiiii.. hahahahahaah

Konot said... BALAS

mmg tak sampai hati nak nak letak balik kasut tu bila dah tgk senyuman dia...

tak pe la.. anggap la ni practice sblm belikan dia a pair of louboutins :)

mama maman said... BALAS

senyuman cik aiyu lg mahal tau... sebab senyum menjela2 la dpt kasut/slipar croc tuh..:)

Madam Sooyaree said... BALAS

Eila,
Mastercard memang leh handle, hujung bulan mak nye jugak kena handle!

Aqilah,
Ha ah, ni yang Cameleon ke ape tah. Hat ni je ade size Aiyu, nak tak nak terpaksa la beli waima kami jarang keluar bawah matahari, hahaha

Konot,
Hahaha.. nak Louboutins kena carik boipren la Aiyu oi, fengsan mak!

Mama Yana,
Itu le pasal. Sib baik mintak kasut, kalau mintak rumah? Fengsan lagi!

アヌムちゃん said... BALAS

comel nye cik aiyu pakai crocs kuning tu..mcm crocs hubby sy pulak..kuning menyerlah..heeee..rm189..wuwuwu..mahal gak la kan..takpe..sekali sekala..heeeee :)

Nanak said... BALAS

yeah...give me 5! fredo punya kaler biru..hihi..hari tu beli ms sales..dptla rm49..klu tak,sori i tanak beli...hrp2 blh pakai lama..haru tu pernah beli yg jns kasut tp kejap je dah sempit...

cahya indah said... BALAS

cair mummy Cik Aiyu tengok dia menyengih tu kann kak..hehe

farah said... BALAS

Wow ni pakai dari kejauhan I know it's cik Aiyu...hehe...looks like u have a "Imelda Marcos" in the making, Nurul! She got a love for shoes!! Hehe...

Asmara said... BALAS

haip kecit2 pandai goda mummy dgn senyuman ye. hehe.. *tp mmg mahal kot, biasa pun leh dpt dlm 129 gitu kot. kalau kat jpn nmpk murah tp convert duit sama je rasanya. hehe..

KucingMalaysia said... BALAS

Cik Aiyu dah besar, cantik ..
Takpe, lepas ni pakai kasut tu sampai rosak ok !

Marsha~ said... BALAS

ni latest edition kan... hubby sy pun berkenan yang ni aritu yg tp sy tgk mahal sgt... so beli yg mickey punye murahle sikit.. hehe.. takpe aiyu dah suka kan, berbaloiiii...

Dinas Aldi said... BALAS

Bila dah kawan tu senyum asyik pandang kasut ja gitu, mana sampai hati tak jadi beli? Memang takkan sampai hati punya :)

Yan said... BALAS

hahahaahahah...lawaks! igtkan camne le dok kire senyuman cik aiyu...kikiki...very cute :)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

mak ai..jgn buang rege tuh. nti silap2 org buat pijak2 ingat yg bli kt pasar stadium shah alam tuh :)

Wahidah said... BALAS

mak aih mahal kasut kamu cik aiyu oii..tp kalo louboutins lg berkali2 mahai..:P

BabyIntan said... BALAS

Betul tu huda, kalau anak dah suka kita pon jadi serba salah nak beli ke tidak coz of the price but then bila tengok diorang mmg happy nak sangat2 mmg tak sampai hati kalau tak belikan. Beli benda mahal boleh but after that as u said dopolohpat jam pakai hokey nak oiii...hik hik :D

Melissa Imran said... BALAS

Aiyu: Kawan2 mak kamu kat Malaysia tu semua sibuk nk sopping kat US, kamu pulak sopping kat Malaysia? hehehe Makcik Lisa rasa, selain dari kulit kamu yang ala2 Amerikana tu, yang lain mmg ala2 Malaysiana ek hehehehe

lyein@sikudus said... BALAS

bli time warehousesale mau mak aiyu fengsan 50x..acik lin bli time warehousesale, kasut crocs acik lin (termsk yg aiyu sarung hello kitty)je 6 pasang cekau..kasut bdk2 jatuh rm30 sepasang...mmg meroyan ...

Madam Sooyaree said... BALAS

Anum,
Hahahah.. itu la kan, sama! Tinggal seluar kotak2 je lagi :P

Nanak,
I punya takde sale le pulak. Takpe lah, sekali sekala. Diorang ni memang, kalau kaki kita ok la kan RM 189, haha

Cahya,
Memang betul.. walau pun geram, tapi...

Farah,
Hopefully not to Imelda nye extreme lah, kalau tak, kopak!

Asmara,
Kita ni dah la cheapskate, selalu beli baju time sale di US. Skali di Malaysia, auww!

Kucing Malaysia,
Thanks dear, really appreciate it :) Ye, sampai jahanam atau tak muat, hahah

Marsha,
Entah, I tak follow sangat Crocs. Yang ni je ade saiz untuk Cik Aiyu :(

Dinas,
Betul tu. Harap2 pakai tu dapat le berbulan sket, hehehe

Yan,
Your daughter minat kasut tak? Rantai pasta I tau la, hihihi

Nota cikgu Anum,
Hahaha... kita dah buang time kat kedai tu jugak. Terus pakai ni!

Wahidah,
Louboutins takpe, kaki dah tak membesar! (eh ehhh... :P)

Baby Intan,
Hahahah.. true true! Skang ni dress hijau pun I bantai kasut kuning!

Melissa,
Hahahaha... shopping is my middle name Aiyu kata! :P

Lin,
Waaa... kalau dapat hat Hello Kitty, takut mak nye yang pakai nanti tak? Warehouse sale bawak Aiyu, nangeS!!!

Amy Z! said... BALAS

takpelaaa.. sekali sekala.. huhuhu.. T____T

Irene Dahayu said... BALAS

comeynya kasut die....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...