Saturday, December 10, 2011

When disaster strikes

How's weekend peeps?

Hujung minggu ni cuti panjang kan? Eh... untuk orang Selangor je, pasal 11 Dec ni birthday Danial. Hehehe.. birthday Sultan Selangor sama dengan birthday Dayang #1 you!

I know it's been again and again, tapi sorry sesangat haku tak sempat balas semua komen yang ada. Besides busy unpacking & packing boxes to Malaysia, kitorang tengah kemas balik barang-barang Cik Aiyu waktu baby dulu.

No, it's not for scrapbook or whatnot, it's for giveaway. Ada saudara Cik Abe, kira pangkat anak sedara tapi ala sebaya kami, baru kebakaran rumah. They lost pretty much everything. Yang sedih nya sekarang ni dah la winter kan, mana boleh selamba badak aje ko nak tido kat luar. Dah la ada anak sorang, umur 2 tahun, and they are expecting for another one this Dec 21st. So semua preparation diorang for the new family member pun  terbakar sama.

MIL & makcik Cik Abe organize 'family shower' untuk diorang petang tadi. Ajak jiran tetangga dan sanak saudara berkumpul, kongsi apa yang ada. Hopefully they can get back on their feet soon.

Bila perkara macam ni terjadi, mesti kita pun berhenti berfikir kejap kan. Nauzubillah, kalau terjadi pada kita, macam mana ye? Rasa terkilan rumah terbakar, atau barang-barang dalam tu yang terbakar? Atau kenangan kita yang terbakar sama?  

4 comments:

sHieRa cAkAp said... BALAS

Poor them.. Semoga mereka tabah.

Madam Sooyaree said... BALAS

Shiera,
Harap2 nye gitu la kan. Kesian diorang :(

Anonymous said... BALAS

Alhamdulillah dengan niat baik nak sedekah tu insyallah, bawa berkat.

Moga-moga mereka bersemangat kuat hadapi dugaan.

Nanti kalau Cik Aiyu ada adik, beli je yg lain.

Azian

Amy Z! said... BALAS

Laa.. Kesiannya. :-( total lost pula tu. Semoga dgn bantuan saudara mara, dapat la ringan kan beban diorang.

Kalau kebakaran ni memang sedih. Semua barang hangus macam tu je. :-( isk.

Semoga kita, keluarga, saudara mara dan kawan-kawan dilindungi dari bencana ni. Amin~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...