Thursday, February 16, 2012

Aiyu reading?



Haa... kelas kan anak I! :P

Tak sia-sia suka tengok tv.

Nak ikutkan Cik Aiyu kita bukanlah membaca, dia hafal ejaan. Membaca ape nye, ABC pun tak pass lagi. Kira macam kita lah, bila tengok M warna kuning, kita sebut McD. Cik Aiyu kalau nampak logo M tu, dia akan sebut "mmmm..." Macam tau tau fries McD tu sedap.

Ada banyak lagi perkataan yang Aiyu kenal, macam elephant, monkey, tiger, fish, head, eyes, mouth, baby and book. Tapi nak sebut tu dia fail sikit, jadi dia akan buat bunyi binatang tu, atau dia akan point kat objek tu. Tu yang kami tak sabar nak pergi zoo kat San Diego, mesti meriah Cik Aiyu bila jumpa semua binatang nanti. Tak tau suara rimau ke suara Aiyu kita dengar nanti, hahahaha... aummm!!!

20 comments:

Anonymous said... BALAS

Haaaaa sumpah terer aaaa cik aiyu!!!!!GOOD JOB,BABY!!!!!XOXOOO!!!


Aunty N :)

Anonymous said... BALAS

Wow!!! Bagusnye kak huda!
boleh share2 tips tak mcmne akak ajar aiyu boleh kenal words tu sume?
anak saye (2 yrs old) klu tgk gambo dia blh cam la, tp tak dpt kenal words lagi.
Share eh? Plzz...
TQ bayak2 sgt!

-mimi-

Anonymous said... BALAS

ya allah comel nye cik ayu ni...
pandainye...

ANR said... BALAS

kelass kau aiyu. kekecik dh pndai. eh

farah said... BALAS

Sayang vid gelap tak dapat tgk expresi si comel cik Aiyu buat bunyi dog...dgr dah excited semacam je...hehe...so clever la dia...kdg2 bagus jgk kan bg baby tgk tv ni tapi yang tang2 educational tu la kot kan...hehe...fatehah setakat cam gambar tu dah boleh but reading, afraid not *ehem, bangun pi carik pen n paper jap...kahkahkah...

ctm.zainal said... BALAS

saya nak komplen.. video pendek sangat.. ahaks.... hi mama aiyu..lama tak mengomel.. hari hari saya datang jenguk tapi tak berkesempatan nak komen.. ahaks

Nazayiena said... BALAS

Cik Aiyu:Tiger...aummmm,elephant...ngummm,monkey....ukukuk...hehehe

Hanamiko Sakura said... BALAS

subhanallah.... pandainya cik aiyu ^^

Watai said... BALAS

Cuba tulis nama aku apa jadi?

Anonymous said... BALAS

wowe..so clever mek aiyu..pasni blh p skolah..btw cik mary pun menyalak..bila tgk cikgu aiyu tulis dog...pastu die ckp sibuk..bila mama die ckp stop barking..then dia sang ABC n alif ba ta song non stop..via her ipad sambil berzumba

aikasayang said... BALAS

sedapnya sore cikgunye

Nota Cikgu Anum said... BALAS

ai teruja dgn teknik P&P you. boleh bukak kindy dh ni :)))

NunsNajib said... BALAS

Hahah. Comel gila dia buat bunyi dog. Rambut dah makin panjang tau :)

mama maman said... BALAS

clever cik aiyu..:)

Anonymous said... BALAS

jangan lupa pi seaworld ...

cahya indah said... BALAS

wow, advance learning. pandainya Cik Aiyu..*clap clap*.

ctsal said... BALAS

wahhh..memang klasss cik aiyu ni ;)

Nanak said... BALAS

clever menantu i ni..hehe..fredo pn sama..bila i eja goat, dia jwb 'baa..baa..ba..' ada jg kbaikan tgk tv ni tp tgk channel la kn..

Madam Sooyaree said... BALAS

Aunty N,
Thanks auntie, kembang bon bon Aiyu dengar :D

Mimi,
Akak tak la ajar sangat, dia banyak tengok kat DVD dia. Nama DVD tu My Baby Can Read. Since akak memang selalu pasang tv time nak kemas rumah (babysitter Aiyu, hahaha), alang2 beli la yang senonoh sikit tak? Sini kartun hazabedah sket, tak tau apa faedah kat kekanak.

Anonymous,
Thanks dear, aminnnn :)

ANR,
Hihih... harap2 kekal rajin sampai besar, hihihi

Farah,
I tengah balancing video and writing, hihih... Nak tengok dia jadi puppy senang aje, dia memang suka jadi puppy! Nanti boleh send kat I video Fatehah pulak ;)

CTM,
Hihihih... Aiyu tamau shooting lelama, lepas tu dia lari gi main. Malas nak suruh dia take 2 :P Auw.. .tq laling sudi jenguk kita :)))

Kak Nurul.
Hahahah... Aiyu mesti suka kalau komen ni keluar suara!

Hanamiko Sakura,
Terima kasih dear, aminnnn :)))

Watai,
Nanti nampak nama kau, dia sengih sengih gatal, hahaha

Azza,
Best kan kak Mary ada iPad. Kami still tamau beli, pasal kedekut, hahaha

Aikasayang,
Auwww... thanks laling!

Nota Cikgu Anum,
P&P tu ape? Hahaha.. tokseh la jaga kindy, takut sehari datang terus bebudak tanak datang lagi, hihihi

NunsNajib,
Thanks dear. Ha ah, rambut dia gegirl sket skang, esp sejak pakai syampu, hahaha

Mama Maman,
Thanks auntie!

Anonymous,
Insya allah, gitu la cadangnya. Hotel pun kat kat situ aje, pasal nak gi sea World and zoo punya pasal

Cahya,
Thanks kakak!

CTSal,
Thanks auntie, aminnnn....

Nanak,
Good job Fredo! Itu la pasal, kena check gak channel kekanak ni. Sini kalau lepas kul 11 ke 12, jangan la pasang, kartun ape ape tah lepas tu

Anonymous said... BALAS

TQ banyak2 4 your info kak huda!
Smoga aiyu terus bijak & cemerlang dunia & akhirat sbb maknye tak lokek dgn ilmu..Amin..
Mmmmuahh!

-Mimi-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...