Sunday, February 19, 2012

UTPB Stonehenge

Haih, lama rasanya tak update blog. Padahal baru 2 hari je kan. Bukan ape, takde cerita baru daaa.. Dua hari ni cuaca tak elok, so kami duduk dalam rumah aje. Makan bewok makan bewok. Takkan itu pun nak gebang kan? Lelagi part Cik Aiyu bewok dalam tub, adehh… Tamau la cerita, tak lalu makan korang kang, hahahaha...


Hari ni cuaca baik sikit. Awal pagi kelam aje, tapi bila masuk tengahari, matahari mula bersinar. Chewah, macam lirik lagu kan. Balik dari masjid, kami plan nak beli aiskrim dan lepak kat taman. Memula drive thru kat McD, boleh pulak mesin aiskrim rosak. Chait, terus kami drive ke Dairy Queen pulak. Waktu beratur dalam Dairy Queen, tetiba kami dapat mentol atas kepala, ting ting! Mari kita pergi Odessa, tengok UTPB Stonehenge!

Stonehenge yang original ada kat UK, yang kami tengok ni replika aje. Tak sure pulak kalau diorang buat exactly macam Stonehenge kat UK tu, iolls tak pernah sampai you. Nak sampai tak tau bila, jadi layan kan aje Stonehenge di UTPB. Anyway, UTPB stands for University of Texas Permian Basin. Permian Basin ni adalah gabungan Midland – Odessa. UTPB is located in Odessa, which is about 20 minutes drive from Midland.

DSC04326-eDSC04329-e

Masa kami sampai, ada 2 lagi famili di situ. Cik Aiyu apa lagi, mula lah tak sedar diri nak main kejar-kejar dengan anak orang.

DSC04331-e

Say no evil. Menangis takpe, hehehe…

DSC04332-e

Kanak-kanak riang. Suka dia dapat berlari. Oh, skang ni Cik Aiyu dah terror melompat. Lompat yang dua dua kaki di udara. Gigih praktis hari hari.

DSC04333-eDSC04337-e

Haaa.. tengok tu…. Inilah anak PEREMPUAN saya.

DSC04341-e

Dari Stonehenge kami pergi ke taman permainan berdekatan. Biasa lah, ada orang tu tak puas berlari. Lepas Cik Aiyu tawaf taman ala kadar, kami ke Rosa’s Café beli tacos. Drive thru aje, pasal ade orang tu tak puas hati kena balik, hahaha…



Eh, lupa pulak nak tayang.

DSC04324-e

Ini namanya kelas Zumba ke longkang. Work out 4 jam pun tak tentu pecah lemak ni.

9 comments:

ANR said... BALAS

hamboi, lincah nye cik kak kite.. iolls tumpang gembira..

p/s air liur akak merembes tgk ice cream itewwwwwwwwwwwwwwww

Nanak said... BALAS

semakin hari semakin comel la cik kak kita ni..terror la aiyu dah pandai lompat..fredo hari2 praktis juga tp tak pass lagi..

Angah said... BALAS

lasak cik aiyu kita ni...

farah said... BALAS

I suka tgk cik Aiyu berlari2 bersuka suki camtu. Nampak nau aktif nya kan, bagus2, boleh keep fit gitu, tapi kalau lps exercise, mkn aiskrim camtu kan, xde makna gak...ahaha..

* belilah tee RL tu, sangat lembut bak kata tuanpunya blog...hehehe...

aikasayang said... BALAS

amboi mummy cik aiyu, ice cream xhengat..hehehe.....lps ni kena double lah the zumba class..baru xrasa bersalah makan ice cream lemak berkrim itu...:P

Amy Z! said... BALAS

Seronoknya aiyu. Camtula si alam bila dapat gi taman. Kemain berlari tinggal kan mak dia. mak dia pun berlari2 kejar dia. hadoi. semput mak.

bukan jadi jogging lagi dah. haha.

seronok tgk anak gembira. tapi bila dia tak mau balik rumah, alahai, sengsara nak pujuk balik tu. ahahaha.

fuh. meleleh air liur ai. bencik tau!

oli-go said... BALAS

hahahhaahhaa...makan selagi boleh kak...nampak sedap makanan tu...

Anonymous said... BALAS

ceciter mslh bewok dlm tub tuh.. cam same je kes ngan anak iolls..

ITA

Madam Sooyaree said... BALAS

ANR,
Memang pun dia, tak cukup tanah nak berlari! Hahah.. apa lagi, haruslah ke kedai aiskrim berdekatan ;)

Nanak,
Thanks mommy, eh, auntie, hehehe... Takpe, nanti bila Fredo dah pass, mesti dia eksyen lompat sana sini :D

Angah,
Ini namanya budak lelaki terperangkap dalam badan budak pompuan, hihihih

Farah,
Hahaha.. dia memang keep fit, yang mak nye keep fat, hahaha... Best kan baju tu, i memang suka baju RL. Kain sedap pakai!

Aikasayang,
Hahahah.. harussss.... alang alang membeli orang kata :P Takde nye zumba, dah seminggu lebih tak buat, hihihi

Amyz,
Alam suruh mak nye exercise kot, hihihi.. Seronok kan tengok diorang gembira camtu. Kita pun ikutkan malas nak kelluar rumah, tapi tau anak suka, ikut kan aje lah :D

Oli-go,
Hahaha.. itu la kan, rezeki jangan ditolak, hihiih

Ita,
Hahahah.. dah 3 kali kita terkena tau... tak sesuai!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...