Saturday, March 10, 2012

Give away Mai Korner

Seperti yang dijanjikan, tettt tettt tettttt!!!!

DSC04951

Hadiah kecil kecilan aje, fridge magnet 5 ketul datang dari San Diego, California. Harap-harap kekawan semua sudi join la ye Smile

Untuk menyertai give away ini, anda perlu menjawab soalan di bawah:-



“Apakah matawang yang digunakan di Burkina Faso?”



Haaaa… jawab jangan tak jawab! Sah sah takde orang nak join GA ni kalau itu le soklan nye, hehehe… Burkina Faso adalah sebuah negara di Afrika, West Africa to be exact. Aku jumpa pun dulu time tengah gila main game world map ape tah kat Facebook. Sejak tu nama Burkina Faso melekat dalam kepala T__T

Anyway, soalan GA kali ini mudah aje. Bukan soalan, tapi mintak cadangan semua, macam mana nak memperbaiki blog ni. Semua jenis cadangan diterima, baik positif atau negatif. Tang negatif tu lagi best sebenarnya, pasal dari situ kita belajar, tak?

Sila tinggalkan segala cadangan di ruang komen, sorang satu je ek. Cara nak pilih tak tentu lagi, either random.org atau tangancikaiyu.org.

Tarikh tutup penyertaan adalah 12 Mar, 12:00pm waktu Malaysia.



Terima kasseeeyyyyyyyyyyyyyyy!!!!

22 comments:

et said... BALAS

saya dengan rendah dirinya ingin join contest ini..hehehe

http://littlelulu-cempaka.blogspot.com/2012/03/give-away-mai-korner.html

terima kasih

Anonymous said... BALAS

wooowww... aku first....

1.Communaute Financiere Africaine franc CFA Franc (XOF)... (tak tau nak sebut, aku google jew then copy paste).

2.Cadangan saya lah ye.... lebih banyakkan info and facts about parenting guide and trend yg tgh 'IN' kat US..Then, buat entry for Cik Aiyu fashion trend(I know she fashionista)... Pastu, kalau bolehlah every entry kena ada gambar latest cik aiyu doing faces but overall you really doing a great job with ur blog...It's keep me waiting...

HJA

saudah said... BALAS

Saya suka parenting tips. So boleh buat weekly basis macam Monday Tips untuk you tulis parenting tips from US. Ala-ala Martha Stewart buat tips cooking etc.

Especially dari segi self-development.

"..butterfly.." said... BALAS

everyday waiting for ur parenting guide.how u membesarkan cik aiyu yg gebus.

and thru ur blog i pon IKUT 50% ape yg u kasik cik aiyu makan, main, bacer, nyanyi, tgk tv,gaming n panjat2 yg x dangerous :P

actualy b4 i jumpa ur blog, i keep googling ape yg harus i feed my baby once she was 1year old.hehehe(i'm a housewife but sedikit kemalasan nk memasak porridge etc :P)

google punya google i jumpa BIskut Panda,yogurt,n kind of pastries.hasilnya cik aiyu sgt gebus. hahah!- my baby is also fuly bf btw. :)

now everyday usha ur updating n then praktik kan to my baby :P


thank alottttt Mama aiyu!

**my baby also pndai maen slide secara tiarap tanpa diajar! fewwhh**

sabira said... BALAS

Salam kak,

I guess sediakan menu bar kat top of the blog.So akak boleh asingkan citer pasal cik aiyu,receipe and parent tips.for now colour lawa,cuma byk menu serabut sket.:))

nurul_cds said... BALAS

1. Ada subscribe emel. So bile mai korner publish entry baru.. Yg subscribe dpt notification
2. Untuk blogshop mai korner link dia letak la kat bwh header tu.. Sblh link mai profile ke..
3. Ada entry yng takde label.. Sonyer susah nak cari semula entry tu... Kena bukak page satu-satu..

Itu je bg pendapat sy. Salam blogwalking..

Nazayiena said... BALAS

Nak join jugak tp so far blog huda nie dah semunya cukup,tp klu boleh huda tambah lg menu bar atas blog itu utk resepi(sbb selalu jgkkan huda buat entry masak memasak nie kan).

blog-tips-kurus said... BALAS

jauhnya FM tu datang.. :)

nak bagi syor, blog saye pon 'tak siap'. huhu!

アヌムちゃん said... BALAS

waaa cantik2 fm tuu..heeee..cadangan nak memperbaiki blog macam takde.sebab semua pun ok je rasanya..tapi kalau boleh perbanyakkan video cik aiyu..sebab sukala tengok..tak sabar nak dengar time dia semakin banyak bercakap2.huhu..tenkiyuuuuu~

syaheed said... BALAS

Salam, k.huda...

matawang burkina faso adalah Communaute Financiere Africaine franc CFA Franc...juga dikenali sbg XOF disebabkan geographical kedudukan BF di West Africa...Di Africa, ia terbahagi kpd 2 Central African CFA Franc and West African CFA Franc...Actually, dua2 currency ni xterpakai di ngr2 yg tidak mengiktirafnya...sbg cth XOF x terpakai di Central of Africa yg merangkumi 6 independent states...begitu juga sebaliknya...

Mengenai cadangan untuk upgrade blogs...sy cdgkan k.huda letakkan tips for parenting cik aiyu, cmne life di US for a Malaysian yg kawin mixed..how to survive utk cari halal foods,the best way communicate dgn MIL berlainan bangsa, ape bezanya dgn di Msia dr segi education, environment...ape2 yg k.huda rasa kami di Msia should improve...hihi...

sha said... BALAS

ai mau itu california fridge magnet! omg thats soooo cantik!!! plis plis plis... haha!

btw, u have done well with your blog. takde apa yg perlu ditambah tapi sbb tersgt mau itu fm, utk blog ni i cadangkan u citer lebih pasal family, marriage life, everyday life kat sana, and sila cerita dgn pjg skit sbb slalu x puas baca. sekian.

Nanak said... BALAS

darling,
serious i tak tau nak komen apa blog u ni..sebab jauh lbh baik dr blog i yg hidup segan mati tak mau tu..:(

neway, i mmg selalu tertunggu-tunggu entry u..even i lama cuti tp bila on9 balik,confirm akan klik ur older post :) dan paling penting adalah nak tgk perkembangan cik Aiyu..

ok,komen tak menepati GA?
takpe..masuk kan je nama i k..
muahaha..muka tak malu..:)

sri hati said... BALAS

auntie cuma nk nengok gambau cik aiyu yg mugil tu tetiap hari..ilang rase tensen:)..so for the suggestion ..auntie cadangkan....letak banyak2 gambo cik aiyu kite tu..done!hahahah

Anonymous said... BALAS

resipi ahkak, RESIPI! :9

ijah

Anonymous said... BALAS

ok..pasal currency tu..cik aiyu suruh mummy google...:-P

1. sila letak tab utk specific title kat mana2 sesuai. cthnya baby food, childhood for aiyu, fashion for mummy,parenting, shopping, travel log, announcement, family dan others (lelain pikir la sendiri). mai labels tu nmpk serabut

2. iklan dr nufnang tu kan..letak setempat. paling cun buh selari samada sebelah kanan or kiri. tapi make sure kena tau size banner iklan. kang pening mak nk ekjas

3. font pula bagi standard pun ok dah. jgn kaler2 fancy sgt. kalu blh background lite color. baru memenuhi standard piawai antarabangsa website. yer yer je padahal tk der pun..

4. gmbr tu kalu blh buh la watermark di tgh gmbr supaya org tk curi hak cipta mummy rimau..ops gurau jer

5. kalau nk buh lagu, buh la lagu evergreen.. kalu pasang latin, terkejut mary nk baca..hahahaha

ok mummy..nk alter blog bukan senang..sbb kena geledah coding2..nk ngadap tu dgn telatah aiyu..pastu kena jeling2 paku..better tk yah buat..kang jd serabut..hehehehehe

Z!-mYA said... BALAS

so far saya rs blog akak dh best tapi kalu kate nk bg upgrade kan, cadangan saya la, ape kate akak buat entry berkala (xsure btul ker term die, hehe).cthnye, every weekend ke, buat entry psl masakan, every thursday, entry psl parenting tips, every monday, entry psl life kat US ker.. tu cth je le.. tp make sure stp entry ade gmbr cik Aiyu w'pn xde kene mengena, bole? rindu le xtgk gmbr die sehari, hehehe..

venusfreedom said... BALAS

wowweee,

i lurve bab bab ada hadiah ni..tapi tak penah la menangnya seumur hidup..kih kih kih

currency :
Currency in Burkina Faso: Communaute Financiere Africaine franc CFA Franc (XOF); note - responsible authority is the Central Bank of the West African States

things to imporve your blog?
ni rasa nya dah a few times jugak komen..hihii..nama pon maikorner, jadi nya sukati tuan punye blog la kan nak letak hape..TAPI..satu bab yang sangat tak puah hati..apesal la mommy cik aiyu maleh nooo nak enterprem..teringin sangat nak tgk gambar2 huda esp dengar cite semakin solid lepas joint zumba.hihihi

btw, i love to know more about US, ex: current obsession masyarakat US or etc esp knowing from malaysian itself:)

lots sa love,
aunty erma:)

Anonymous said... BALAS

Cadangan saya - setiap cerita tentang Cik Aiyu sebaik-baiknya diiringi dengan video. Dapatlah tengok perkembangan semasa dia menjelang nak bertukar umur ke angka 2 tahun tak lama lagi ..

Sari..

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

nak jugak fm :)

cadangan blog adalah lebih banyak cerita pasal mak cik aiyu jugak :) tapi cerita cik aiyu mesti wajib setiap hari :) so kena update belog hari2..hehehe

miss scofield said... BALAS

aposal arinih xdo muko cik aiyu???!!

nak tgk kerenah cik aiyu!!!!

aikasayang said... BALAS

nak hadiah tp xbagi cadangan bley?
hehehe..

rasanya dh ok blog akak.
hari2 tnggu update.
xkan nak mntk update every hour kot kan?hehehe

cadangan untuk blog akak xde
tp nk cadangkan spesel entry bley?
request nak entry bergmbar a.k.a family outing photo..eg. bergambar kt tman bunga ke dgn cik aiyu n daddynya..sure best...

itu je cadangan saya yg xmcm membina pon..ehehe

p/s nak key ring with the word california..cantiknyaaa:)

Teratai said... BALAS

Mata wang : Communaute Financiere Africaine franc CFA Franc (XOF)..

Cadangan :

You kongsilah tentang pengalaman u buka dan handle Sooyaree Closet. Mesti ada rintangan permulaan yang boleh memberi inspirasi untuk suri rumah luar sana yang mana mungkin banyak idea dan berbakat ( memasak, baking, membuat hantaran dsb ) tapi taktahu platform untuk memasarkannya. You pandai bercerita jadi, ilmu dapat disampaikan dengan lebih menarik :).

2. Idea kedua mestila letak banyakkkkk gambar Cik Aiyu. Comel sungguh!

Azie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...