Monday, April 30, 2012

Benefit Brow Bar

Kepada geng cabut bulu kening, pernah tak ada masa, korang rasa tak puas hati dengan bentuk bulu kening memasing? Kes ni terjadi bila awek yang threading bulu kening korang, sudah bikin onar. Kekadang senget, dan yang paling selalu, ternipis. Walaupun sudah ku bilang, “kasi bersih saja, ok?”

Kat sini threading kureng sket, orang selalu gi waxing. Tempat waxing lak ada 2 jenis, satu Asian operated, satu lagi, non Asian. Seriously, banyak tempat waxing, manicure/pedicure, memang orang Asia yang jaga. Especially from Vietnam. Kalau ko masuk kedai tu, diorang memang speaking Vietnam aje. Rasa macam kat Ho Chi Minh, padahal tak pernah sampai pun, hahaha..

Tapi apa apa hal, tempat ni selalu sempoi ah. Banyak pekerja, selalu tak tunggu lama. Jangan macam local operated, kena buat appointment la apa la, leceh sket. Nak nak kat Midland ni, service line memang kureng sket. Dari pejabat pos sampai la ke restoran, service memang so so. Takde orang sangat nak kerja kot, semua lari keje minyak.

Anyway, berbalik pasal kening. Tadi mak nye menyerah diri ke Benefit Brow Bar di ULTA. Kat sini mahal sket kalau nak buat eyebrow waxing, $20 you. Kalau kat kedai Asian, $10. Tapi tu la, last time pergi diorang buat kening aku jadi kening opera Cina, tak dapek den nak nolong. Lagipun sesekali nak menggeletis buat kat Benefit kan, apa salahnya Smile with tongue out

DSC05511

Time kat sana, baru aku tau, kenapa diorang caj $20. Besides using special kind of wax, they actually measured my brow length! Siap pakai kayu, ukur dari mulut aku. Tengok simetri ke tak. Rasa macam buat facial untuk kening pulak, hehehe…

Plus point, dapat free sample Open-mouthed smile

DSC05510-e

I am not into make up, but I love free goodies, hahaha… Selalu yang sample ni la aku pakai, nak beli yang besar memang takkan terguna.

Balik dari ULTA, kami ke Red Lobster. Cik Abe gatal gi sebut lobster, dah bini demand nak makan kat luar.

DSC05504-e
My ultimate feast.

DSC05505-e
His king crab.

DSC05508-e
Cik Aiyu?

Orang order broiled fish, dia tanak makan. Sibuk mengendap budak meja belakang main game. Sudahnya on the way balik makan kismis. Belasah.

17 comments:

ANR said... BALAS

rambut cik aiyu dah panjang. cantik sbb natural brown. klau kite kne color lpas tu rmbut jadi kering kontang. :)

Teratai said... BALAS

salam tuan tanah,

nak tanya sket ek tuan tanah. camne yer nak pastikan makanan kita halal masa kita makan kt luar? ituhari ai jakun masa p jepun. rasa was2. sudahnya, setiap hari pas kursus, makan megi. kalau ada visit luar, siap menggigil2 lapor baru dpt makan bila balik hostel. hehehhe...

please kasik tips dan advice sket... :)

sabira said... BALAS

bestnyer gi trim bulu kening..kat sini tak dapek la nak memurah..kurang kurang 25rm..hampes...akhirnya org bersihkan sendiri..nak ukur tak pandai..den agak agak jela..hehehehe...wah gambar last tuh hot chicks betuii..hahahahahah

my everything said... BALAS

i trim bulu kening sendiri je dengan blade hahahahah kadang jadi kadang telajak rase ala2 zenab zen ;-P

Nazayiena said... BALAS

Cian cik Aiyu makan kismis je,apa yg dia bebelkan tu spi muncung je mulut....

Lady of Leisure said... BALAS

Isk sexy sungguh mulut cik aiyu.. Hehe.. Bertambah cun anak dara sorang ni... Kening shave sdiri kekeke.. Duku masa dok facial suruh org tu trim skali.. La ni facial tah kemana, tak sempat dah.. Kalau cukur cepat tumb, kalau cabut lagi ouas hati kan...m
Jelesnya nengok red lobster.. Rindu dia nyer seafood chowder, rainbow trout etc etc..

Nanak said... BALAS

i tak pandai trim kening..so mmg kena serah diri kat salun..rm5 je..takdelah main sukat2 segala tu..hihi
Cik Aiyu sgt comel :)

Hisfazilah said... BALAS

okayyyy....I tak boleh tahan tgk lobster ituuuu ;P..

terliurrrrr terus mak buyung!

T said... BALAS

Wah bestnya ada Benefit Brow Bar. I love Benefit. The only brand yang tak feel awkward on me.

s.z.a_s.z.a said... BALAS

geramnya tengok mulut dan pipi cik Aiyu tu...
rasa nak cubit dan geget jerk...
Gebus betul la...
uhuhuhuhuhu~
rambut dah panjang...
alaaa tomey2...

Amy Z! said... BALAS

Trim sendiri je. Kening bersepah2 memang selalu kena trim. Takde la trim sampai melengkung cantik tu. Janji yg sepah2 tu takde. Kalau serah kat salun, kompem lagi nipis cam amoi cina. Hihi.

Amboi cik aiyu. Kemain muncung lagi. Hahaha.
Kalau Alam cakap duduk camtu la muncung Alam. Haha.

ima said... BALAS

aku nyer fav benefit brow bar ni huda...aku trim kening mmg kat sini je...kat kl ni cost dlm rm30++...
mmg worth it...puas hati...;)

Aisyuhada said... BALAS

cantiknya rambut cik aiyu dah panjang, warna pun cantik.. dulu u cukur botak tak kepala dia? :)

Anonymous said... BALAS

salam just want to give advice..cukur kening is haram in Islam right??so i hope you don't do it again..

Anonymous said... BALAS

cukur kening hukumnya HARAM dalam islam. fullstop. please dont do it again.

Anonymous said... BALAS

haram mencukur kening

Anonymous said... BALAS

kenapa perlu sibuk2 nk cukur kening?.HUKUMNYA HARAM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...