Tuesday, June 12, 2012

Her weaning off gift

Finally, Aiyu stopped asking for ‘susu’.

Ada jugak la sekali sekala, tapi makin lama makin kurang diminta. Macam kelmarin, tak mintak langsung.

Maka, mak nye pun belikan anak hadiah, tanda dah jadi big gal.

Memula ingatkan nak beli Elmo Rocks untuk dia, tapi dah tak jual la pulak kat Toys R Us.

Maka, kami belikan Cik Aiyu benda ini.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

DSC05812-e

Tempat basketball untuk bebudak. Siap kaler fink lagi, gegirl gitu.

Cik Aiyu pun ada kasi mak nye hadiah jugak.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

DSC05807-eDSC05811-e

Ko tengok le tu, hari-hari rumah jadi gini. Waktu kemas, hanyalah waktu dia tido. Kalau benda elok bersusun, member memang tak puas hati. Harus letak semua benda atas lantai. Harus buka semua marker cap, kasi marker kering.

Takpe lah, sib baik lah mak ko ni tak OCD.

Oh, Cik Abe pun ada kasi hadiah jugak.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Skang ni kami kat Dallas, woot woottt!!!

Tadi dah fefeeling jadi orang kaya, pusing-pusing kat Neiman Marcus. Esok lak nak memanjangkan langkah ke Factory Outlet. Ikea tidak dilupakan, nak beli bedside table satu lagi.

Kot kot tetiba tuan tanah lupa diri tak hapdet blog, mintak ampun mintak maap naaa… Aasyik asyik shopping untuk orang, sesekali untuk diri sendiri kan Winking smile

17 comments:

venusfreedom said... BALAS

hahahha..nak tergelak tgk aiyu tertido tu! omg,rumah memang tongkang pecah si aiyu buat.the bigger the place, the more semaks la kan.huda, I'm so going to wean off aariz after this. akan ku beli lemon ajaib. siap la ko nak. hahahahahaha..

Anonymous said... BALAS

wahh..mudahnya cik aiyu weaning off. Meh citer skit menu harian cik aiyu..amik freshmilk kaa?..pening fikir nak kasi my 15mths mkn..huhu..

Nanak said... BALAS

congrats again..hari tu i ingat nak beli playground 3in1 letak dlm rumah tp sampai skng tak beli lg..tp mungkin lepas ni kena beli la utk hadiah weaning off..hehe..

hari ni masuk hari k2 Fredo tak menyusu..berbaloi juga lemon argentina tu..haha..i letak lemon byk2 sampai hari tu dia minta air lps cuba menghisap..hahaha..

i tunggu2 juga dia minta nenen tapi dia buat tak tau je..i pula yg hegeh2 sua kat dia tp dia tanak.. tp kan dear, i rasa sedih juga..huhuhu...tp hati kena tabah la kn..thanx for your tips..:)

CIK Y O N G said... BALAS

huaa.. huaaa
Cik Aiyu baguih bagi Mummy extra keje..Feninn Mama ;-).

Cik Aiyu dah Big Gurl now!

Amy Z! said... BALAS

Ala. Rumah kita pon mcm ni jugak. Kita dah kemas, letak mainan dalam bakul. Tak sampai berapa minit, dia tuang semula mainan ke lantai. Hahaha.

Aiyu ni easy baby la. Nak tidur mana2 pun boleh. Alam tak dapat. Nak tidur, dia tau masuk bilik, nak masuk buai atau tidur atas tilam. Kena tepuk2, baru tidur. Jangan harap dapat tidur sendiri. Hahaha.

Ok Mak Aiyu. Enjoy your trip yaaa.. Shopping banyak2 sikit. Ewah. Hahaha. Tapi jgn lupa update blog oke..

fifi said... BALAS

cute je aiyu tido macam tu.. hihi.. penat sangat buat kerje untuk mamanye..

Kisah Hati said... BALAS

mudahnya cik aiyu tidur. suka :)

アヌムちゃん said... BALAS

shopping jgn x shopping.heee

Reen Tart Nenas said... BALAS

cik aiyu tido beria hoke. nanti tunjuk gambo2 tu kat bakal menantu yehhh nanti :)

Anonymous said... BALAS

ohh...tahniah to cik kak kita n juga mommy yg berjaya btkn cik aiyu lupa susu:-)bestnye jenjalan nnti update photo kt sna...

sabira said... BALAS

Adusssss....aiyu bagi hadiah kat akak mmg terbaekkk...hahahahahah....yang tak boleh tahan sampai tertido at the middle of the toys..penat gamaknyer "kemaskan" toy room dia..heheheh

lyza said... BALAS

senangnya lena..takyah tilam bagai.. hehehe..
aiyu masih menjerit2 no no no lg tak?

hrc dallas satu.. ada hrc ke kt sana? hehehehe...

Anonymous said... BALAS

oooh comenya sleeping beauty..cik mary jgn harap nk tdo cam tu..tunggu mama dia juga tido..sbb berbantalkan lengan gebu mamanya...

btw tahniah aiyu..pasni jadi boleh assistant mummy..pakai makeup dan perfume mummy..biarpun tlg sepahkan barang..hehehe..

yaNa said... BALAS

senang cik aiyu kita nie tido..
penat main ar tue gamaknye..

selamat bercuti dan mensoppingkan diri! ;)

ayang said... BALAS

Mak aii... ingat ke stor tadi.. muahahah.. jgn marah.. Ni br sorang, if 2-3 org mau meroyan tengok umah. Cik aiyu cik aiyu.. kaki kenjah eeh.. saj je dia buatgitu bagi mama dia excersice cikit kan.. ;-)

Madam Sooyaree said... BALAS

Erma,
Haaa.. teruk kan sepah nye! That's pretty much how it looks like everyday. Awal2 dulu rajin gak, lelama ehhh... malas! Good luck dear, hope everything will go smoothly!

Anonymous,
Alhamdulillah :) Menu? Haa.. takde ape yang special kot, dia makan apa kami makan. Fresh milk dah kurang la. Dulu ada gak dia minum, sejak wean off ni hampehh...

Nanak,
Hehehe.. lupa nak cakap, standby air atau susu lembu kat tepi. Kita tergigit lemon pun masam kan, lagi la diorang yang confirm kita nak dajal kan, hehehe.. Congrats dear, welcome to the club, hahaha

Amyz,
Haa.. itu pura pura aje. Dia suka tau, bila kantoi buat benda tak elok, dia buat buat pengsan. tido le tu.. padahal kekadang muka nak tahan sengih :P

Fifi,
Memang penat dia, penat lagi mommy dia, hahaha

Kisah Hati,
Heheh.. tipu olok olok je tu ;)

アヌムちゃん,
Harusss.. heheh.. tapi tak beli ape pun, jeans selai je

Reen Tart Nenas,
Hahaha.. ada banyak lagi gambar memalukan dia, hihihi.. nanti dah besar peras ugut anak sendiri :P

Anonymous,
Kita tak amik banyak gambar la kat sana, busy keluar masuk kedai, hihihi :P

Sabira,
Penat tau Sabira, hari2 kasi hadiah special ni. Bila kita mula kemas, dia ngamuk. Camno tu?

Kak Lyza,
Eh eh.. HRC Dallas bukan dah ada ke? Aye dah beli tahun lepas :P

Azza,
Dah mula dah dia, masuk bilik air kita, pastu punggah make up. Yang tak elok nye, semua sapu kat mulut. Lipstick, lipgloss, bedak? Semua ke mulut!

Yana,
Thanks dear! Tu tipu je, takut mak ngamuk, dia pura pura tido, hahaha

Ayang,
Exercise sikit? Banyakkkk... tu baru bilik mainan dia, yang dia bawak ke ruang tmau, belum lagi!

misha.w said... BALAS

ya Allah, pengsan!! mcm puting beliung kt sg besi jek. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...