Sunday, June 10, 2012

When mommy is down…

Not too sure, weaning hurts Aiyu or mommy more.

T__T

Entah kenapa, dua tiga hari ni tuan tanah emosi sikit. Mungkin jugak la PMS, tapi selalu PMS iolls tak teruk gini. Agaknya double trouble kot, PMS + weaning effect. Yang pasti, tuan tanah tak keruan jadinya. Badan pun lemah aje. Dapat pulak anak yang anti OCD, semua benda dia nak atas lantai. Bila kita mula kemas, dia mula bising. Nak jugak semua benda atas lantai. Nasib baik la ipar duai jauh, jadi rumah macam tongkang pecah pun, takde orang pedulik. Lantak ko la, asal takde yang tergolek sudah.

Alhamdulillah, hari ni dah ok sket. Cik Abe pun sejak tengahari ada rumah, maka tuan tanah mengambil kesempatan untuk keluar kejap sesorang. Pergi pedicure jap, pastu gi kedai beli barang makan. Eventhough it was not even 2 hours, I feel so much better now. Terus balik semangat nak masak nasi ayam, hehehe.. Skang ni kekadang naik confuse, bila fikirkan menu. Kalau dulu masak ala kadar, Cik Aiyu tak berapa nak makan, aku tak kisah. Member menyusu kan. Skang ni, susu lembu dia macam tanak sangat. So kena la fikirkan menu yang kebarangkalian dia untuk makan adalah tinggi. The fact that she might be teething, make it even worse. Makanan kena yang mesra alam gitu, hehehe..

Oh, hari tu kami pergi shopping katil Cik Aiyu. Kami rasa crib dia macam agak kecil skang, and we are sure she will appreciate that cage free part, hehe.. Kami pergi ke Rooms To Go, banyak jugak katil yang comel comel untuk gegirl kat situ.

Tapi nak tau, dalam banyak-banyak katil tu, yang mana jadi pilihan dia?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

DSC05748-e

Katil boboi gak dia nak.

T__T

Punya la dia suka katil ni, siap duk melompat sambil menari atas tu. Kitorang ajak gi tengok katil lain, dia tanak.

Korang agak-agak, kitorang beli tak katil kereta tu?

?

?

?

?

?

?

?

?

Jangan harap, hahahaha…

Beli katil biasa sudah. Tapi nak dapat nye mak aih, 31 Julai nanti, huwwaaaaa…

Agaknya baru nak potong kayu skang ni.

T__T

12 comments:

farah said... BALAS

Sometimes kena ada time for mommy zone jugak kan, nak buang serabut2 dalam kepala n stress yg ada. Emosi mommy kena jaga jg kan, kalo x takut terlet out ke anak pulak =)
Dh macam rodeo-lassoeing dancing gaya cik Aiyu tu. Hehe. Have fun with your new bed nnt tau, when it comes! Haha. Dah la ETD lambat gilerss!!

realist me said... BALAS

me too.pms kut..dh dekat 4 hari asik x keruan.
amboi..awatnya lama sgt nk tunggu katil tu? stok xde ker mmg betul nk tebang pokok dulu?hik..hik..

Amy Z! said... BALAS

Sekali sekali kasi chance kat mommy nak pergi indulge herself kan? Kita kalau stress sangat, sampai down, mmg kita amik cuti sehari gi Spa buat facial ke, massage ke scrub ke. Peh. Lepas tu baru rasa lega sikit kepala otak ni. Haha.

Hahaha. Cik Aiyu ni.. Ade ke nak katil kereta. Sabo je la.

Beli katil biasa je sudeh kan.. Guna sampai remaja nanti apa. Kalau beli katil boboi tu, nanti dah remaja tak mo pakai dah. Bazir je. Hahaha.

sabira said... BALAS

urmmm..sometimes u need your own time to release everything kak..walaupun tak lama , bila dah ok ,sure lega :)...amboi katil boboi gak jadi idaman hati..sesuwaiiii gak tu..siap lompat2..hehehehehe...

s.z.a_s.z.a said... BALAS

sis, cik aiyu bukan apa tu.
die pilih katil kereta untuk future brother kot.
hehehehehehe~ :)

Shahrizat said... BALAS

warna katil kereta tu menarik minat dia agaknya.lepas tu senang nak panjat dan lompat-lompat...

Nadia Ozizi said... BALAS

ok this is just plain funny...i mean cik aiyu's part...hahahaha

miss scofield said... BALAS

walamak...cik aiyu....head banging!!

Nanak said... BALAS

kdg2 kita kena ada ME time juga..blh tenang sikit..hehe..
wow Aiyu head banging!..comel pula dia buat aksi mcm tu..

p/s,
today is our weaning off day 1, ptg tadi Fredo minta nenen, i letak lemon juice baru sua, dia nangis guling2 lps tu cuba lagi..biar mata terpejam pejam menahan kemasaman, dia tetap hisap juga tp tak lama..adoi..

Anonymous said... BALAS

nanak: i baca your comment.. xtau nak gelak guling2 ke nak nanges sama.. hahaha.. kesian die! my boy plak suka masam2 ni.. trick tu x jadi.. even letak minyak kapak pun dia tala jugak! sgtt determined! hahaha..

good luck on your journey.. hati kena tabah!

ijah

fifi said... BALAS

da berjaye weaning off.. alhamdulillah.. mostly maknye kot yang sayu.. anak ok kot.. ke same2? saye tak pernah rase lagi.. takutnye nak weaning off nanti.. sedih..

katil boboi pilihan hati? ganas cik aiyu ni.. warne die kot terang.. merahkan.. kalau gegirl punye banyak yang soft kan.. tu yang tak bpe menarik kot..

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Memang lambat kannn... Melampau tul, dah le mahal nak mam. Boleh beli set katil kat Malaysia, hahaha.. True, mommy me time is important. Kalau tak, anak gak kena jerit nanti, hihihi

Realist Me,
Best kan jadi pompuan, boleh salahkan PMS, hihih.. Hubby selalu malas nak layan, tapi elok gak, kang kalau dia layan, takut kita yang naik angin lebih, hihihi.. Sini pokok tak banyak, tu agaknya kena beratur tunggu kayu, hihih

Amyz,
Waa.. siap amik cuti tu, hihihi.. Spa best, kita belum lagi ke situ. Nanti nak cuba gak la, hihihi... Kita beli katil biasa je, bajet pakai sampai 18 tahun, hahaha

Sabira,
Ini budak kan, atas sofa pun dia lompat, atas highchair pun dia boleh nak lompat! Kita gak yang jantung melompat sama, hehehe

Sza Sza,
Hahaha.. belum lagi.. tunggguuuu :P

Shahrizat,
Itu la, warna katil boboi kan warna warni, best sket. Gegirl banyak pink ngna putih, boringggg :P

Nadia,
Hehehe.. ingatkan kita sedih yang funny, baru nak backhand, hehehe

Miss Scofield,
Biasa la, see the father la wey :P

Nanak,
Hahahahahahahaha... I gelak guling guling baca komen you dalam phone tauuuu.. siap cerita kat Cik Abe lagi. Cuba kasi coffee paste ok tak? Pahit, kasi cuba rasa icky versi lain pulak

Ijah,
Waaa.. Dean pun sama determined ye.. Boy macam tu kot, girl lemah sket semangat, hehe

Fifi,
Memang sedih dear, it's really hard for me, to tell you the truth. Tapi nak buat camne kan, sooner or later, kena jugak. Kena sabar banyak2 lah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...