Monday, July 2, 2012

For those who can’t afford to have a pool…

Busy busy.

First of all, thank you everyone for the wishes. We are really overwhelmed with all the prayers, amin ya rabbal alamin.. mudah-mudahan Cik Aiyu kita bakal menjadi anak solehah yang mendengar kata. I guess that's what all the parents want for their kids, nothing but the best ;)

Hari ni sibuk sungguh kami. Pagi tadi kami ada 2 year old check up untuk Cik Aiyu. Alhamdulillah, semuanya normal. BMI anak ai 19 you. BMI mak nye? Toksah tanyaaaa… She’s 24 lbs 3 oz, and 33.5” tall. Diameter kepala tetap maintain, 93% daripada carta kanak-kanak USA.

Lepas makan tengahari, kami mula dengan mini project. Tuan punya blog dengan Cik Abe mengecat patio rumah, Grandma ngan Cik Aiyu tolong basuh tingkap. Grandpa? Lari gi kedai usha kereta, hahaha.. Tak lama lepas mula membasuh, Grandma mintak baldi baru. Nampaknya baldi yang kami bagi awal-awal, sudah di conquer cucu.

DSC06000-eDSC06001-e

Hewahhh… suka ko ye. Mementang dah baik demam.

DSC06006-e

Siap lepak chill lagi, hehehe…

DSC06010-e

Skang ni kan, cik kak kita ada style baru menangis. Sambil dia duk menangis tu, nanti dia akan cakap “cry” beberapa kali, sambil buat muka seposen mintak dipujuk. Sah sah kitorang tau dia tengah menangis, tak yah la nak kasitau lagi kan, hahaha.. Kita yang kekonon nak jadi tegas, terus nak tergelak. Tapi kena tahan, barulah jadi mak bapak yang macho gitu :D

19 comments:

jie said... BALAS

happy belated birthday cik aiyu. Nak wish kat entry yang lepas tak sempat haha rampasan kuasa berlaku =) dengan ucapan, sila minta hadiah pool dari mak cik aiyu ya. hehe

sabira said... BALAS

Nampak betul first picture tu dia dh big girl..dgn her sweet smile..yang last picture siap mcm nak tant kan kulit..heheheh

potpetmama said... BALAS

happy belated besday cik aiyu..untie pun doakan agar cik aiyu akan menjadi anak yg beriman berilmu dan beramal..nampak gaya tahun ni masih muat berswimming pool dalam baldi, tahun depan da kena tukar masuk besen besar le pulak yer..

s.z.a_s.z.a said... BALAS

aperlaaa cik aiyu ni...
nangesh pn boleh wat lawak..
so cute la nangish sambil sebut cry cry..
hihihihihi
mau mak apak nye xtahan nk gelak...

bestnye dpt tatap gmbr cik aiyu manyak2... tq sis...

Ehem2... BMI berapa???? tet!!! :P

ANR said... BALAS

hahahah comel. Aiyu in the pail. wakakaka

xpe sis, next time klau die nangis, ajar dia nyanyi lagu Cry by Mandy Moore. LOL

BabyIntan com said... BALAS

Ya Allah hai comel betul dia dok dlm baldi tu! Makin manis anak dara Mai sorang nie :)

Honey_dear said... BALAS

sOOo comel la, can imagine bila dia nangis sambil sebut cry.

Request to tuan tanah : Hopefully tuan tanah berjaya record video Cik Aiyu cry sambil sebut cry plak pasni..

Amy Z! said... BALAS

Lepak chill tu macam sun-bathing je. Hahaha. Comel sungguh.

Hahaha. Cry pun nak kasi tau tu yang lawak gila tu. Hahaha. I gelak guling2 ni. Hahaha. Sabar je la.. Hahaha

Ana - Kisah Hati said... BALAS

santainya aiyu dok dalam baldi hehehe dan sangat kelakar nangis sebut cry hahaha. kalau aunty pun mesti dah tergelak

Nanak said... BALAS

dear,
mlm tadi i bg tgk Fredo video Cik Aiyu tiup lilin...wah,kemain dia ikut sama tiup lilin sambil ckp 'cake'..
i bagitaulah dlm video tu nama dia Aiyu..tadi tetiba dia tunjuk laptop and sebut 'Aiyu..Aiyu'..memula tak dpt tangkap..hahaha..rupanya dia nak tgk video Cik Aiyu...hahaha

Cik Honney said... BALAS

haha...cik aiyu sudah jadi big girl...dia duduk dalam baldi tu boleh ke;uar sendiri ke??? kaki terangkat habis..haha...comel toi..

http://wadahberbicara.blogspot.com/

Cik Honney said... BALAS

haha...cik aiyu sudah jadi big girl...dia duduk dalam baldi tu boleh ke;uar sendiri ke??? kaki terangkat habis..haha...comel toi..

http://wadahberbicara.blogspot.com/

♥MAMASYAZA♥ said... BALAS

alahai sungguh cumel bila duduk dlm baldi camtu

Nazayiena said... BALAS

Hepi belated birthday cik Aiyu,semoga jadi anak yg soleh.
Muat2 bdn dia dlm baldi tu....

Kh@iLi said... BALAS

hepi belated besday aiyu...such a big gurl..byk akal dah..lucu bc cite akak ni..

CIK Y O N G said... BALAS

Comei banget Cik Aiyu dlm timba tu.
Dah mcm model for summer splash gamaknya!

Fiza Hanif said... BALAS

Happy belated birthday aiyu!! :)

ya allah huda.. tersangatlah chomeL anak awak. gerammss!!!

zahra said... BALAS

Salam Takziah utk u seisi keluarga atas pemergian Helen.

Anonymous said... BALAS

Salam, baru baik demam tapi muka tetap bam bam gitu. Kan sedap kalo digigit gigit tu kan. Bulat. Kak Rina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...