Sunday, November 25, 2012

Another Sunday

Hari ni, tuan tanah pergi Dillard's lagi, hahaha...
 
Sungguh tamak kan. Sudahnya pitis dalam bank jadi nyawa-nyawa ikan. Tapi takpe, semuanya untuk investment gitu, hihihi...
 
Cik Abe drop kat mall, dia bawak Cik Aiyu gi Home Depot untuk beli kabinet. Sakit mata kami tengok kabinet dalam laundry room. Yang belah kiri tu pintu tak boleh tutup rapat, pastu kabinet tu macam senget sikit. Something wrong somewhere lah.
 
Hajat hati nak makan kat mall, tapi bila Cik Abe sampai mall balik, Cik Aiyu dah pengsan dulu dalam kereta. So kami pergi drive thru McDonald's, pasal memasing malas nak masak untuk makan tengahari, hihih.. Ramai gak orang kat drive thru tu, jadi sempat la baca lebih apa yang diorang tulis kat notice board tu. I just realized that Quarter Pounder has like 750 cal! Wowwyy.... 1/3 kalori harian tu! Echehhh.. yang tu ko kira, yang duk belasah choc fudge hari-hari, lupa?
 
Anyhow, petang tadi cuaca baik. Dah dua tiga hari ni sejuk aje, so kami pergi ke taman. Kesian anak I, duk terperap dalam rumah layan Richard Scarry video. Sampai mak bapak naik hafal lagu "You and me, solving a mystery, with Huckle in Busy Town!"
 
Sampai je taman, memang tak cukup tanah anakku berlari! Rindu le tu, hehehe...
 
Dah penat berlari, dia main pasir. Hari ni misi menyorok penutup botol mineral dalam tanah.
 



Aik? Gambar bajet seksi ke kak?


Cik Abe tak ikut, pasal dia kan nak pasang kabinet, hehehe... Gigih dia cari projek, pasal dah dua hari dia tak keluar rumah duk melayan World of Warcraft. Dari komputer ke laptop, dua dua dia balun.


Taaa daaaa!!! Kabinet yang tak sampai 5 jam hayatnya, dah ada sampah kat atas, hehehe... Fail!

6 comments:

my everything said... BALAS

bestnyee ade lemari baru... yang cik mommy nye beli ape cer kabo hehehe nak kepoci sket hahahah... cik aiyu memang menggeramkan comel sungguh anak ini heheh

sabira said... BALAS

bestkan bila year end sales ni..nak nak kalau christmas coming soon..lagi la best....hahahaha..aiyu bajet seksi tuh kak..kepala lentuk x boleh tahansss...

Fifi Nadhrah said... BALAS

cabinet baru.. bestnye.. tak sabar nak ade rumah sendiri.. kat sane best la kak.. sejuk.. kua main pon ok.. kalau kat msia ni.. mau burn kulit..

abah khalisha said... BALAS

seronok dia main pasir ye

Amy Z! said... BALAS

Bila makan desert mmg suka lupa kira kalori. Pakai makan je. Haha.

Yeay! Dah ada kabinet baru. Lepas tu semua benda boleh sorok kat situ. In my case, sorok belon air. Tak jadi kerja mama dia yg kena tiup kan belon tu tiap kali dia nak main. -_-'

Madam Sooyaree said... BALAS

Nana,
Haruslah best kan, lelagi kalau ada orang pasangkan, hehehe... Kita beli barang kedai je dear, tak dapek shopping sendiri

Sabira,
Hahaha.. kepala teleng macam retis kannnn

Fifi,
Sini kalau sejuk ok lah, tapi kalau panas, kekadang cecah 40 degC! Time tu memang hibernasi dalam rumah je le, hehe

Abah Khalisha,
Hahaha.. itu memang favorite dia, pasir!

Amyz,
Belon air? Tu tak cuba lagi. Kalau cuba mau ada yang tanak berenti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...