Saturday, August 31, 2013

Anakku berbakat!

As a parent, you always want the best for your child.
 
Since most of the traits are inheritance, you should marry someone who is the opposite of you.
 
Sorang panas, sorang sejuk.
 
Sorang suka sukan, sorang lagi suka duduk atas sofa.
 
Sorang suka muzik hip hop, sorang suka muzik metal.
 
Barulah balance kan.
 
Kadang-kadang bila tengok Cik Aiyu, kitorang terfikir, bahagian mana lah yang dia akan ikut I, dan akan ikut Cik Abe. Physically she looks like me, except for her skin, hair and eyes color. Not to mention, her huge forehead, hahaha... Itu semua belah sana!
 
Perangai pulak, too early to determine. Most of the time she is an outgoing and happy self, but like any other kid, she can throw some unpredictable tantrum too.
 
One thing for sure, she lovessss to dance and sing! Kes tak tau malu, menari dan menyanyi di mana sahaja dia berada. Dah la lagu favorite dia adalah dari Talking Angela, That's Falling In Love.
 
"Wait wait, I feel my heart change, whenever you come around.... I guess that's falling in love"
 
Bayangkan kitorang kat kedai lampu yang senyap sunyi, dia menyanyi dengan penuh perasaan pasal falling in love. Tokeh kedai dah pakat-pakat gelak, dia buat tak tau aje. Muka serious aje.
 
To those who know me well, mesti tau bakat menyanyi I macam mana, hahaha... Bak kata Uni, "Huda, ko ni membaca ke menyanyi?"
 
T__T
 
Reality bites. I know.
 
Jadi kekadang I risau gak la, yang Cik Aiyu ni ikut "bakat" menyanyi I. Bakat yang nan hado tu. Regardless of my tone deaf status, I still love to sing. Just like Aiyu, hehe..
 
Anyway, a few days ago, I woke up in awe.
 
Ada retis Hollywood suka my instagram pictures, and Aiyu's video clip!
 
 
Sorry, nak tepek video clip tak reti le. Format lain.
 
Anyhow, retis ni tak la famous sangat, ada one hit wonder gitu je. Dulu famous dengan lagu "Turn me on" back in 2004 camtu kot. But still, hahahaha... bakat anak I di"like" artis you!
 
Guess I'm glad that I have a partner who can sing. At least better than I do, hehe.  

4 comments:

Kniedaz said... BALAS

wah..kalau ada video klip boleh tgk cik aiyu menyanyi

sabira said... BALAS

hehehe...ada bakas jd penyanyi hollywood tu kak hud..

Amy Z! said... BALAS

Hahaha. Kalau artis hollywood like tu maknanya ada bakat tuuuu.. Hahaha

Anonymous said... BALAS

Nak add as fren kat insta huda.. Guna nama apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...