Wednesday, August 14, 2013

Desa Kaloi Farmhouse

Meh kita racing Kak Lyza, siapa tulis kat blog dulu, muahaha...

Tuan tanah baru balik dari Ulu Yam, back to nature gitu. Back to nature, sampai line tipon pun ala2 semput. 2 hari tak dapat update gossip online, terasa ketaq2 terus, hehehe...

Tempat yang ditujui?

Desa Kaloi Farmhouse.

Best wehhh.. terasa macam balik kampung yang kelasss gitu.





Mana tak kelas, rumahnya fully air conditioned. Lengkap semua, siap bilik air yang 3 biji tu ada water heater you. Bukan cap cokia tau, Panasonic & Alpha gitu. Belum lagi dengan rice cooker, fridge, washing machine... dryer pun ada! Ko mampu? Rombongan dari Taiping yang tak sempat balik Subang Jaya, dengan tak berlengah terus basuh baju. Muahaha.. make full use of it!

Pinggan mangkuk, sudu, periuk, semua pun disediakan. Periuk pun tanak kalah, brand Vision ko. Sofa pun empuk, dari Lorenzo. Semua pun bagus lah serba serbi. Bilik ada 3, tapi rumah ni boleh tampung dalam 20 orang. Untuk orang-orang yang tak dapat tido atas katil, ada sleeping mat disediakan. Siap dengan selimut, towel bagai.

Kat luar lak, ada gas griller. Excited orang Malaysia, pasal jarang buat kerja bakar membakar ni. Orang Texas tengok dah naik jemu *ayat berlagak sat naaaa*.

Tu baru pasal rumah, yang outdoor activities lain pulak.


Ada sungai.


Ada tempat fefeeling naik bot.


Dan tempat kesukaan kekanak riang, swimming pool paras pinggang tuan tanah. Sampai biru bibir Cik Aiyu, tetap jugak dia nak maintain main air.


Man made waterfall.


Satu lagi aktiviti kesukaan kekanak. Kasi rusa makan. Habis pokok betik jadi togel, bebudak patahkan buat rusa-rusa di situ. Time ni Cik Abe lari, pasal dia allergic kat bulu rusa, hehehe...


Ayam belanda ngan merak pun ada, tapi tak snap le pulak.



Selain tu, bagi sesiapa yang suka memancing kat kolam, boleh la datang sini. Kalau dapat tangkap ikan, boleh dibeli pada harga RM 10 sekilo.


Gambar before and after, hehehehe...

Kesimpulannya kepada mereka mereka yang takde kampung, atau kampung jauh sangat, boleh la amik feel di Desa Kaloi ni. 

For more info and pictures, boleh rujuk di sini, http://desakaloihomestay.blogspot.com/



P/S: Ini bukan iklan, ikhlas tauuuuu :P

9 comments:

Mixed-family in da house.... said... BALAS

HAH, bestnyer......walaupun ku ada kampung, tapi tempat ni memang menggoda tau

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

tgk je pon dah best nie... 3 bulan lepas.. ada gak nampak sorang blogger citer pasal desa kaloi farm house...

sangat menarik..

"selamat hari raya"

yatt said... BALAS

best nya nmpk menarik sungguh tmpt ni..

Amy Z! said... BALAS

Mak aih. Seronoknya tempat ni. Nanti nak pergi la. Ada lalu empangan ulu yam tak? Dulu selalu pegi mandi sungai kat ulu yam tu. Best sgt. Lgpun nak pergi ulu yam tu, sekali laluan nak ke rumah arwah nenek. Bestnyaa la tempat ni. Raya2 kat desa homestay gitu. Hehe.

Unaizah said... BALAS

Looks very interesting. Dah bookmark the website for future reference. Thanks for sharing :-)

ayang said... BALAS

Wow bestnye.. penuh dgn aktiviti. Mendamaikan. Paling best cik aiyu, maindi pun maintain cun. Siap pakai spet rambut lagi.
Akak sapa dok taiping, kat mana? kpg halaman ayg tu.. from Taiping with luv.

Angah said... BALAS

ambooi bestnya siap kayuh sampan dalam sungai tuuuu

Fifi Nadhrah said... BALAS

bestnye tempat ni.. kalau buat family day pon syok..

Eliss Mie said... BALAS

wah boleh ni terjah sekali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...