Tuesday, September 10, 2013

The things they bring back from school

It's been a week since school has started.

So far so good. Cik Aiyu suka pergi sekolah. Walau mengantuk di pagi hari, dia tetap bangun pasal "I want to make sand castle".

Suka benor main pasir.

Selain daripada tu, banyak gak benda dia belajar. Seminggu sekali, cikgu akan kasi kertas, lirik lagu yang diorang nyanyi minggu ini.

Macam lagu minggu lepas, "Two little black birds", Cik Aiyu dah hafal. Siap tunjuk aksi lagi pakai jari.

Minggu ni, belajar lagu pasal opposite lak.



Tu benda yang elok dia bawak balik dari sekolah.

Benda yang tak elok lak?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?


Jenuh haku vacuum rumah setiap hari.

T__T

11 comments:

farah said... BALAS

Feeling betul cik Aiyu nyanyi tu, siap with gestures lagi...bravo cik Aiyu, suka pegi school and suka learning :)) Keep it up!

IntanRizal said... BALAS

YES!YES!YES!
NO!NO!NO!

siap dengan ekspressi muka lagi... so, cute... BRAVO Aiyu...

Watai said... BALAS

Hahaha cute gila, pastu bawak balik pasir utk mak dia

Anonymous said... BALAS

semangat betul cik aiyu...ulang tengok banyak kali pun tak boring...

Wan Ahmad Izudean said... BALAS

sebelum vakum rumah kena vakum kasut dulu..hehe

sabira said... BALAS

good job aiyu..nak tergelak dengar bila dengar kak huds gelakkan dia tiem hujung2 tue..hehehehe

NenetPenne (NP) said... BALAS

comel..
siap dgn gaya tu yang tak tahan..

Poist-en Ivy said... BALAS

wait.. she is actually performing for the recording ye?? awwww... cepatnye besar mek ni.. ayoyo...

Ikah Rafikah said... BALAS

love it. reasons y she loves 2go 2school

Rezwatisman said... BALAS

xyah vacuum rumah mommy, hari2 simpan yg aiyu bt blk tu blh bt projek batu bata plak. heheh……seronok aiyu

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Gestures tu memang pakej, hehe.. Dia skang ni asyik la nak ajar I tauuu... "mommy, square has 4 side. 1, 2, 3, 4. Square has 4 corners, 1, 2, 3, 4" T__T

Intan,
Hahahah.. tu diorang kena buat dalam kelas, tu feeling lebih!

Watai,
Skang ni dia dah boleh nyanyi lagu A Whole New World lebih sket, tapi lirik salah2 la, hahaha

Anonymous,
Hehehe.. thanks dear for watching :)

Wan Ahmad,
Kasut tu ketuk2 kat luar pun, kekadang ada pasir halus. Yang tuan punya kasut, sampai rumah terus berlari, hanucssss

Sabira,
Tu lagu kedua dia nyanyi, tu kita gelak2. Sebelum tu lagu 2 little black birds :P

NP,
Thanks Nenet! Kita penggayaan itu penting hokayyyy

CTM,
Yes bebeh, yang dia lari tu pasal dia nak check performance dia, hahaha... gila kamera gak kekadang akak kita tu

Ikah,
Hehehe.. bebudak, tau nak main aje kan!

Rezwatisman,
Hahaha.. kalau pasir boleh dijual, kaya kita kannnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...