Tuesday, October 29, 2013

Sibling love

Terima kasih pada semua yang komen pada entry yang lepas.

Sorry tak dapat nak balas satu persatu, mak nye masih belajar berjaga malam, hahaha.. So far ok lah, baby Aaron tak banyak ragam sangat. Nangis pun ala ala segan aje, macam anak kucing bunyinya. Ada sedikit beza dengan kakaknya dulu, yang dari lif tingkat 7 PMC dah dengar suaranya bila nurse nak hantar menyusu, hahahaha...

Ramai yang tanya, macam mana reaksi Cik Aiyu bila dapat Aaron.


 
Alhamdulillah, she's been really nice to her younger brother.
 
So far takde adegan iri hati berlaku. Cik Aiyu sayaaaang aje dengan adik. Siap kasi pinjam selimut busuk kat adik, kalau kitorang mintak, jangan harap la nak dapat. Pastu bila kitorang cakap jangan buat itu ini dekat adik, dia ok je. She actually listens, hehehe... Agaknya macam Sally cakap, dia tak rasa jealous pasal dia tahu dari awal yang baby brother nak datang. Cik Aiyu tahu yang baby brother ada dalam perut mommy, pastu doctor kena potong perut mommy untuk keluarkan baby brother. Elok gak kena c-sect kan, kalau normal delivery mampuih nak explain, camne baby keluar, hahaha...
 
Untuk mak nye, sekarang ni masih jalan macam penguin. As for my experience giving birth in US, I only have one word to describe it, EXPRESS.
 
Semua benda pun nak cepat.
 
Bayangkan, hari Khamis pagi lahirkan baby, Sabtu tengahari dah discharge. Pastu hari Isnin dah cabut staples kat perut. Tu pun I ada kes excessive bleeding, kalau tak agaknya Jumaat petang dah boleh keluar, hehe. Yup, doctor cakap mungkin pasal baby agak besar, jadi uterus tu terpaksa bekerja lebih masa nak mengecil. Sebab tu diorang tak dapat nak bersihkan semua darah masa pembedahan. Siap dah standby 2 peket darah untuk transfusion, because I was already at the border line. Nasib baik tak kena.
 
Ok lah, nak lipat kain jap. Segan nak suruh MIL tolong, hehehe.. Yang penting, kebajikan Cik Aiyu terjaga bila dia ada. Boleh la Cik Aiyu pergi sekolah buat pengumuman,
 
 
"I have a baby brother. She name is 'chicken nugget'"
 
 
Ye, Cik Aiyu panggil adiknya chicken nugget sebelum tau nama baby brother adalah Aaron. Siap kasitau satu kelas tu pasal "chicken nugget".
 
T__T



24 comments:

Kniedaz said... BALAS

tahniah...lama tak jenguk Aiyu dah ada baby brother..so cute ^_^

farah said... BALAS

Aloh aloh comeyy tomeyy nye mengkendung adik Aaron itu. I knew it, cik Aiyu mmg the best big sista everrr! Hehe. Announcement psl adik chicken nugget kat school paling x tahan tu, can only imagine her pride announcing it altho nama baby panggil chicken nugget! Hehehe.

SueGinola said... BALAS

Bestnya dah ada dua orang si comel double A...

Chicken Nugget ye...kemahin lagi Kakak Aiyu tu ye...dia tu Chicken Drummet tak tau..kikikih...
Apapun dua-dua pun comel...memang lepas ni lagi rajinlah saya "bertapa" (plus menyampuk) kat sini....^_^

sabira said... BALAS

congrats again kak huds..love mek aiyu and thanx for being a nice sister to aaron..chicken nugget ekk..hahahahaha....

mamasuri said... BALAS

tahniah...suka cik aiyu kter...

Linda Abdullah said... BALAS

So cute..cik aiyu excited lah tu story morry about her chicken nugget kat kegkawan..hehe comel nye baby..

take care.

Lynna Ghani said... BALAS

Both are so chumils! geram tgk....errrr why chicken nugget la cik Aiyu? ke dia tgk peha adik dia mcm peha ayam? hehehe ;)

Mamasya said... BALAS

bagus Aiyu sayang adik....dua2 so cute...
slmt berpantang buat mama Aiyu

ayang said... BALAS

tOMEI TOMEI NYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE... GERAM SGT TENGOK..

Mrs Hilmi said... BALAS

Thank you for sharing. Again, kena cakap congrats. We the reader pulak excited sgt about cik aiyu and baby aaron. Go slow and enjoy confinement period dear

anna hashim said... BALAS

baby aaron hensemmmmmmmmm :)

blu4sky said... BALAS

congratulations on your new addition to your family..
selamat berpantang :)

Yanti Isa said... BALAS

Tahniah . Kak Long Aiyu dah ada kawan .

Fifi Nadhrah said... BALAS

wah.. baiknye aiyu dengan aaron.. lepas ni boleh tolong k.huda tukar pampers baby aaron..

rostina76 said... BALAS

Alololo….so sweet of kak Aiyu. small brother pun good boy je itu yg kak Aiyu sayang

n.a.n.i.e said... BALAS

wahhh..sayang tul kak long aiyu dgn baby aaron ye.. <3

nazila jaafar said... BALAS

Apsal chicken nuggets? Fave food cik Aiyu ker..

Anonymous said... BALAS

alahai..kacak adik aiyu..tp nape pagel chicken nugget..sib baik dia tk gigit adik

Amyz Azlie said... BALAS

Hahahaha. Chicken nugget??? Comel la Aiyu ni. Hahaha. Bagus la sayang adik. Alam, dia jeles kat adik dia. Tak boleh tinggal. Karang tetiba adik dia nangis. Rupanya kena tindih. Hadoi. Pengsan mak!

nur easy said... BALAS

alhamdulilah.. congratulations.. hai cik aiyu, auntie geget2 chicken nugget boleyy tak?? hehe selamat berpantang dan berjaga mommy

Dinas Aldi said... BALAS

Comei betoi la cik Aiyu pegang adik. Part dia panggil adik dia chicken nugget tu tak menahan :D

Nazayiena Ayiena said... BALAS

Tahniah dpt bb boy....hepinya cik Aiyu dpt adik lelaki,siap ckp nama adiknya chicken nugget lg tu.

Yong Is My Name said... BALAS

Congratulations Mama & Cik Aiyu..

Haha.. chicken nugget .. you are so cute darling..

ps: pengalam dipotong adalah sama ngan Cik Yong..Ku rasa apa yang kau rasakan.. ahhaahaa... selamat berpantang mama cik aiyu

Aida Lela said... BALAS

TAHNIAH :)

Selamat berpantang. comel aje miss aiyu dengan adik dia tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...