Wednesday, February 19, 2014

Where is mommy?

 Kepada yang bertanya, Cik Aiyu nangis tak masa I nak fly hari tu...
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Langsung tak.
 
 
All she said was, "I am going to play Super Mario with daddy. I am going to the park with daddy."
 
Nampak sangat kan, betapa penting mak nye dalam kehidupan, hahahaha...
 
 
Masa babai babai pun, dia lambai sambil sengih-sengih. Ok, mommy bohong sunat sikit. Cakap nak pergi kerja, bukan nak pergi Malaysia. Kisahnya seminggu dua sebelum nak fly, dia duk sibuk ajak pergi rumah nenek, nak bina sand castle kata dia. So kalau cakap nak balik Malaysia, macam saje la kan. Tapi kalau pergi kerja pun kekadang dia nak ikut, pasal dia ingat kerja mommy shopping. Mulia kerja mommy kamu kan.
 
 
Hari-hari I duk whatsapp dengan Cik Abe, tanya keadaan Cik Aiyu. So far so good kata dia. She has been listening well to auntie Whitney, so I guess that is a good sign. The only thing is, of how he can explain to her about how long I will be gone.
 
Maka, tercipta lah carta Mommywherry 2014.
 
 
Hari-hari tampal sticker, sampai hari mommy balik.
 
 
 
Semalam pergi sekolah, Cik Abe cakap semua ok aje.
 
Balik dari sekolah, Cik Aiyu kasi lukisan kat Cik Abe. Bila ditanya siapa yang dia lukis, Cik Aiyu jawab,
 
"Aiyu, Katie (her best friend), Daddy and Katie's mommy"
 
 
Chait, tak sampai seminggu mommy pergi, kamu dah lupakan mommy ye.
 
*ggrrrrrrr*

9 comments:

imm said... BALAS

hihi cute je tampal sticker countdown mommy balik..

Anonymous said... BALAS

pandai aiyu lukis...i like

||alis|| said... BALAS

hi kak huda :)

am the lucky follower #750

tgh gigih baca backdated ni. which bila makin baca makin kecik cik aiyu kita, haha~

*currently baca area aiyu 18months :)

Siti Asiah said... BALAS

Aah sweet jerk tampal sticker tu...pandai Cik Aiyu melukis...imaginasi...;)

persimmon said... BALAS

maybe die tahu jap lg akan balik malaysia dgn daddy..tu die tk kisah mummy

Amyz Azlie said... BALAS

Hahaha. Sampai hati lupakan mommy. Mommy merajuk tak mahu balik, aci? Ahaha.

MamaMaryam said... BALAS

Lebornye daddy senyum...... maklimla... lepak ngan katie's mommy... hikhikhik (cucuk jarum!!)

Fifi Nadhrah said... BALAS

hahaha.. lawak la aiyu ni.. gambar mommy takde.. tapi mommy kawan di lukis nye.. as long as die tak nangis cari akak ok la kan..

Nor Azura Abdullah said... BALAS

That is so cute.
Your little Aiyu dah besar.
I was your regular visitors when Aiyu was a little baby.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...