Wednesday, March 19, 2014

He makes me happy

Kesian kan hidup ni.
 
Bila takde anak, kita nak anak.
 
Bila dapat anak, anak kita asyik nangis, kita fikir, "cepat la bercakap, mami tak paham apa awak nak".
 
Bila anak dah pandai cakap, diorang bingit la pulak. Tak berhenti bercakap.
 
T__T
 
Itulah kisah Cik Aiyu sekarang. Banyak sungguh benda dia nak ajak borak, sampai kekadang tak terlayan. Kalau dia cakap biasa biasa takpe la gak, ini kekadang dia cerita pasal My Little Pony la, pasal mommy is a girl, daddy is a boy la, pasal nama kawan-kawan sekolah dia laaaa.... Sampai tahap nak borak dengan Cik Abe pun susah. Ada intermission selalu.
 
Selalunya I cuba la layan dia borak, tapi kalau dah banyak sangat, I suruh dia senyap.
 
"Mommy needs to work, I need it to be quiet".
 
Sian dia kan. Tapi memang betul. Kekadang sampai tersasar apa nak taip bila balas e-mail customer.
 
 
 
Dalam banyak borak, pagi Isnin lepas Cik Aiyu telah kasi satu statement tak menahan.
 
"Mommy, Aaron cries a lot. He spits a lot, but he makes me happy".
 
 
 
Sungguh auuwwww moment kan.
 
:D
 
 
 
Terharu jap I tau.
 
I guess one of my biggest fear before we had Aaron was, what if Aiyu doesn't like the new one. I saw it before, some sibling rivalry can be pretty bad. Ada bawak terkesan sampai besar.
 
Alhamdulillah, so far we are blessed with loving kids.
 

19 comments:

jaja said... BALAS

Wuu...sweet sungguh kakak Aiyu. Seronok dia dah ada geng nak berkawan :)

Muhammad Taufiq said... BALAS

Singgah sini :)

Jemput singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com , Support each other =)

rostina76 said... BALAS

wah!!!!touchingnya dgn kak aiyu yg baik hati. semoga dorg membesar dgn penuh kasih sayang & be BFF till bila2 ye

Anonymous said... BALAS

luv this photo!

-niza noordin-

blu4sky said... BALAS

salam huda,
that is so sweet.. May Allah bless your little family :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Jaja,
Tu la kan, kita pun tak sangka dia nak cakap gitu. Alhamdulillah :)))

Taufiq,
Thanks for the invitation, insya allah kita singgah nanti

Rostina,
Aminnn... harap2 gitu la kan. Dah la kami ni jauh tercampak, kalau diorang baik at least ada kawan

Niza,
Thanks dear :)

Blu4sky,
Salam dear, aminnn... thanks for the prayer, amin ya rabbal alamin :)

*Puan Hani* said... BALAS

comel dua-dua, abam aaron tu rasa nak gigit je tauuu.

n.a.n.i.e said... BALAS

sweet sgt la cik aiyu :)

Fyda Rahim said... BALAS

da lama nk komen2 tp segan.. hehe. senaunye grm tgk aaron kt blog n lbh lg kt IG. gerammm nk babay boy.. hehe

Amyz Azlie said... BALAS

Awww.. Kak Aiyu ni, buat hati auntie melt je. Aiyu ni good girl, sayang adik.

Sorg nampak ceria, sorg nampak serius. Taknak senyum depan camera tu mesti ikut gene cik abe. Haha.

Walaupun Alam marah adik dia amik mainan dia, harap nanti dah besar, dia sayangkan adik dia. :D

mama maman aka yana said... BALAS

cumilnya..:)

always be gud kakak yer cik aiyu...

farah said... BALAS

Yeay!! D blog gets updated with pictures! Hehe rindu dah lama x tgk pics cik Aiyu. U be a good sister and helps mommy to take care of Aaron tau. Time to update that header I guess :))

Anonymous said... BALAS

90% gambar aaron mesti pakai bibs.. hahahaha..

-wani-

Anonymous said... BALAS

lovely siblings

Anonymous said... BALAS

lovely siblings

Badar The Great said... BALAS

cute sgt both kids ....

Qider said... BALAS

bestnya kakak aiyu..aunty ni tengah menunggu anak2 aunty bercakap betul, entah apala dikomplen pada each other..

boleh tak terfikir, nanti aaron dah besar dan dia baca balik entry ni, dia mesti kata,'mommy, are you sure Aiyu saying this to me?' haha..

Aiyu sangat ke'kakak'an.

tifaanvar said... BALAS

becareful aiyu's mum n dad gonna miss her when abng aron dh pndai ckp nnti.

Fifi Nadhrah said... BALAS

cair tengok aiyu dengan aaron.. alhamdulillah.. ufairah pon dapat terime adik die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...