Sunday, March 16, 2014

Our trip home

 After a week, phewww... I finally get to sit down again. The kids were not doing so well. To make it worse, one was on US time, another on Malaysia time.
 
Mommy?
 
Headache time.
 
Alhamdulillah both are doing good now.
 
We traveled back home on 9th March, a day after MH370 went missing. Definitely not a good time to travel, but what to do. Siapa suruh gatal kawen dengan omputeh duduk Amerika kan.
 
Nak jadi cerita, sampai je airport, ground crew kata, nama I takde dalam booking list.
 
What the ....?
 
Apparently when they changed our route on the way to Malaysia, our original booking was automatically canceled due to no show.
 
Ohhh... gitu ke?
 
Flight ke Frankfurt dah overbooked, jadi kami kena amik tiket baru melalui London. Nasib baik banyak tempat kosong you.
 
So long Boeing 777, hello Airbus 380!
 
 
Oooppsss... salah gambar.
 
Hahahaha... tu gambar flight kawan I pergi Abu Dhabi.
 
 
 
Kami rakyat marhaen, naik economy class jah.
 
 
 
It was not a full flight, we managed to get 3 seats for ourselves. Dengan ketinggian 5' 2" I ni, amat sesuai untuk buat golek golek. So now we know, the economy seat width for A380 is 5' 2" divided by three, hehehe...
 
From London, we flew to Dallas, and from Dallas, to Midland.
 
We had ample of time in London *hello new shoes!*, but not so much in Dallas. Selepas meng Amazing Race kan diri di airport, kami akhirnya selamat tiba di Midland dalam jam 6 petang.
 
Alhamdulillahhh...
 
Walau pun beg tersangkut satu (TSA periksa kicap Tamin ku), kami ok je. Tiada delay, tiada botol kicap yang pecah, jadi kami gumbira, hehehe...
 
Abam Aaron pun ok je sepanjang perjalanan. Ada lah meragam sedikit, bila dia mengantuk, tapi ok lah. Takde la dia menangis tak pasal, thank you baby!
 
 
 
Ahkak tanya kan, how is Malaysian Hospitality now.
 
Personally, I am a fan of MAS. I guess that applies for Japan Airlines and Korean Airlines too. MAS extra special lah, pasal breakfast ada nasi lemak, hehehe.. Telanjang or muslimah, I still love it, hahahaha...
 
Generally, any Asian airline has pleasant crew. Very attentive and helpful. Well groomed, and always smiling. Perhaps I am used to American airlines where services are not really at my par. Dari ground crew hingga ke cabin crew. Don't let me start, hahaha... So bila balik, I rasa best je naik kapal terbang Asia.
 
Whatever it is, I am still hoping for miracle for MH 370. Harap-harap cepat lah jumpa kan, dengan semorang dalam keadaan selamat.
 
Aminnn...

7 comments:

blu4sky said... BALAS

Salam huda,
glad to hear you guys hv arrived safely..by the way x kena soal siasat ke dgn kicap tamin tu..haha..

Amyz Azlie said... BALAS

Nasib baik kicap lepas. Kalau tak terpaksa kena post lain. Hihi.

Alhamdulillah semuanya selamat sampai. Dalam kecoh cerita MH370 ni, ada rasa trauma juga nak naik kapal terbang ni. Huhu. Semoga mereka selamat lah hendaknya. :-(

Pink Mama said... BALAS

Hi Huda,

I dah lama tak naik AA....masihkah ada makcik2 tua as stewardess on their flight?

emy pokden said... BALAS

alhamdulillah u selamat sampai...still terkejut dgn mh370..family members nak travelling pun i dah risau..huhuhu...

Nazayiena Ayiena said... BALAS

Syukur alhamdulillah slmt sampai.
Semoga MH370 akan ditemui dlm keadaan slmt.

Rizziela said... BALAS

masamnyer muka dia

Madam Sooyaree said... BALAS

Blu4sky,
Salam dear, alhamdulillah selamat sampai :) Kicap tu takde pulak kena soal, pasal diorang check bila kita dah board on plane, hehehehe

Amyz,
Hahahah.. tu la, gigil gak takde kicap tamin, hahaha... Betul tu dear, nak naik kapal terbang skang getar sket. Tapi nak buat camne kan, doa je la

Pink Mama,
Hahahaha... masih ada!!! Dah la makcik2 kekadang besar lane tu, nak nak kalau plane kecik kan. Kesian gak tengok diorang kerja, tapi nak buat camne. Cari rezeki kan

Emy,
Alhamdulillah... insya allah selamat dear, hari tu kira exceptional case la kan

Kak Nurul,
Aminnn kak, kesian kan kat family diorang yang menunggu

Rizziela,
Hahaha... Aaron memang gini. Kalau serious memang masam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...