Wednesday, January 27, 2010

Baby Plus


Hari Sabtu hari tu baby dah 18 weeks. Diorang cakap by 18 weeks baby dah boleh dengar, tapi tak faham lagi la apa yang kita cakapkan. Dan masa nak balik US hari tu, Helen kasi Baby Plus. Baby Plus ni cam speaker kecik, letak kat perut. Dia ada 16 kelas gitu, setiap kelas selama sejam. Kena pakai 2 kali sehari. Makin tinggi kelas, makin cepat bunyi nya. Bunyi dia ala ala drum Chinese New Year gitu, 'dung dung dung'.

Masa terima dulu, tanya gak kat Helen, apa fungsi benda ni? Helen cakap, baby si Senah PBB tu dulu pakai, kan baby dia cam baik semacam. Jadi nye ok la, why not kan? Kalau nak tau lebih lanjut, leh la refer la pada:-

http://www.babyplus.com/

BabyPlus® parents report babies at birth and infancy:
• More readily nurse
• Display an increased ability to self-soothe
• Are more interactive & responsive
• Are more relaxed & alert at birth

And later in life demonstrate:
• Earlier developmental milestones
• Enhanced intellectual abilities
• Longer attention spans
• Improved school readiness
• Greater creativity & independence

3 comments:

gaikojin no mama sensei said... BALAS

aku pakai ni masa pregnantkan si danial dulu...n believe me...mmg berkesan...anak aku masa kecik2 tak kuat nangis...n by the time dah masuk 2bln...dia dah aware pd surroundings dia...dah bleh kenal parents dia...
n kalo ko betul2 strict pakai ikut masa...lg byk kesan...coz my sis in law pakai ikut masa tul masa pregnantkan her first child...mmg lain aaa anak first dia...really matured for his age...tak rasa cam budak kecik pun...

NMA said... BALAS

wah, iye ke? so far saya ada ter skip 3 kali dah, baru kelas ketiga ni. harap2 ok la kan. tiap2 pagi kasi kelas dalam kul 10.30 am, malam 8.45 pm. ok kan?

Yvonne said... BALAS

sesiapa ingin jual babyplus second hand? sy berminat nak beli.. sila email me yvonne118@hotmail.com TQ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...