Sunday, September 5, 2010

Adobe Photoshop Elements 8

I know.

Agak terlambat la kan untuk belajar Adobe Photoshop. Sebelum ni memang ada keinginan untuk belajar, especially bila Photoshop ni boleh buat kita slim melim, kulit flawless kan... (siapa tak nak kan?) Tapi biasa la, hot-hot chicken shit gitu. Lagipun kat lappy kakak cuma ada trial version. Nak beli, kedekut.

Hari tu ada buat usul kertas kerja kat Cik Abe, mintak dia install Photoshop ni kat komputer dia. Yes, he's very protective about his gadgets, especially melibatkan game-game dia. Komputer dia tu memang dia bikin untuk World of Warcraft. Sesiapa yang main game tu, carilah nick Pemburu. Level 80 dah you.

Anyway, hari itu ku dapat SURPRISE!!! Hmmm... bukan nye ade serprais party, tapi serprais dari Sony. Sedang ku godek-godek lappy fuschia ku ini, jeng jeng jeng....




Ku jumpa Adobe Photoshop Elements 8!





Full version, bukan trial!





Terima kasih Sony, walau kau kedekut Microsoft Office, kau kasi aku Photoshop pree. Tapi pening gak kan pakai software ni. Boleh lah, belajar perlahan-lahan.

Hasil pertama ku dengan software itu.....

Kira halal lah kan, bagi amatur.
Harap-harap next time boleh buat superimpose gambar bogel lagi hebat.

6 comments:

Naqies said... BALAS

superimpose gambar *** wah biar betul narif hahaha...

Madam Sooyaree said... BALAS

hahaha, tu ayat-ayat poyo aje :P inilah, belajar tak abis dah ada niat jahat, hehehe

marinahunny said... BALAS

kita pun reti nk potosop ni.. nk carik mana ye?

Madam Sooyaree said... BALAS

rasa kat kedai software ade jual, tapi tu lah, byk version nya. nak cakap mana elok pun kita tak tau, hehe

Syima said... BALAS

sis...kalau nak senang...punye senang plus pemalas...guna photoscape..nanti kita bagi link utk download.takat nak edit gambar...petik jari je...paling senang didunia...

Madam Sooyaree said... BALAS

oh photoscape ke? nanti i check on it k. thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...