Thursday, September 16, 2010

Selamat Hari Malaysia

Korang rasa best tak jadi orang Malaysia?

Tolak tepi tandas awam yang kotor, orang selalu potong queue, jiran yang suka mengumpat, best kan jadi orang Malaysia. Mana nak jumpa negara lain macam Malaysia, majmuk gitu. Paling best bila tang makan lah, memang heaven. Tak yah pergi jauh, pergi aje Dataran Glomac tu, mak aih, beratur restoran. Macam-macam ada, dari vegetarian restaurant ke Restoran Sari Ratu.

Kerana jadi masyarakat majmuk ni pun, kita dapat hari cuti awam yang banyak. Siapa yang tak suka cuti? Kalau sekolah ngan kerja, confirm ini lah masanya untuk bangun lewat. Bagi mereka yang tak kerja, ini lah hari untuk keluar di waktu petang. Kalau tak jalan jam memanjang.

Selain hari Malaysia yang pertama, hari ni special pada ku. Special camne? Hari ni first time Cik Aiyu gelak you... She was giggling, for quite some time! Masa tu kitorang baru keluar dari parking Giant, Cik Abe tengah main-main ngan dia, tiba-tiba dia gelak. Dan gelak lagi. Lama jugak. Dan confirm kitorang pun gelak sekali lah kan, pasal kitorang rasa ia sangat funny. Patut lah pagi tadi parut BCG Cik Aiyu pecah. Mungkin tu tanda anak mak dah matured kot. Dah besar anak mak, dah pandai gelak.

=)

4 comments:

Syima said... BALAS

ish mesti cute sgt dia gelak...

saya pun bangga jadi anak malaysia.moyang (belah ayah) bkn org malaysia then hijrah sini...selalu ckp 'malaysia lebih heaven dari negara sendiri...'...sampai akhir hayat di sini...

marinahunny said... BALAS

tahniah! cik ayu dh pndai gelak..kikiki

Lady of Leisure said... BALAS

heheh.. best kan jadi org malaysia.. pergi mana kalau ellama skit sure rindu giler nak balik malaysia..
:)

4 Kay-E said... BALAS

amboi.. si kenit dah pandai gelak. hehe.. mesti excited.

Dah nak balik ke? nnt keep in touch ok.
Selamat jalan & selamat Hari Raya.

Best wishes,
Ita & famili.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...