Friday, November 5, 2010

Cougar life, the future of womanhood


Zaman dulu-dulu, orang selalu cakap, cari lelaki yang lebih berusia dari kita orang pompuan. Iye lah, orang yang lagi berusia, selalu lagi matang.

Tapi tak jugak, banyak aje orang tua perangai cam budak-budak. Ada jugak budak-budak yang cepat matang. Susah nak cakap kan, lain orang, lain ragam. Lain padang, lain belalang. Eh, betul ke perumpamaan tu? Belasah je lah, bunyi macam betul.

Dulu, bila laki buat hal, orang pompuan selalu makan hati. Nak tinggalkan laki pun, macam takde future kan. Siapa lah nak kat kita yang dah kerepot tua ni.

Satu lagi yang masyarakat suka mengumpat, pasal anak dara kawin lambat. Andartu orang panggil, siap ada term tu. Lelaki yang kawin lambat? Ledartu? Tak elok sungguh bunyi nye.

Sekarang, orang pompuan tak perlu risau. Dengan ada nye Cougar Life, masa depan orang pompuan terjamin. Tak percaya, tanya ex-wife Akhil Khay. Nak tanya Demi Moore jauh sangat kan.

Siapa yang tak pernah dengar term cougar ni, sila tonton Cougar Town di Star World. Mesti lepas ni korang jaga anak lelaki masing-masing serupa anak pompuan dah.

7 comments:

fatt said... BALAS

wlpun hasben baru maiza muda cam bdk skola, tp dah terbukti..heheehee :P

ps : tercabar si wassini

Syima Syaz said... BALAS

bf saya pun muda....tapi berpikiran jauh ke dpn...eh ntah camne ntah nak describe dia!

miralatiff said... BALAS

Ade impian nak jadi cougar kah? hehehe..Aku tak sabar nak tunggu Rozita Che Wan kawen dgn siape..she's totally Malaysian Cougar...hehehe

lemongrass said... BALAS

Hikhikhik. I pun cougar jugak tp tak lah sampai ke tahap si Demi tu :-).

{f a r a h} said... BALAS

Eh, ko nak tanya Demi Moore dekat lah.kan korang duk 1 negara..kitaorg ni yg jauh.hehe

Anyway,aku pun cougar..hahhaa.cougar by 1year..hahhaha

Dinas Aldi said... BALAS

i bukan cougar tapi andartu. but the thing is, i x rasa malu pulak mengaku andartu wpun umur dah 38. xda rasa tertekan pun. hepi ja. pelik jugak kan, hehehe

Madam Sooyaree said... BALAS

fatt: wassini sudah ditimpa tulah oleh maiza, hehehe

syima: umur tak menjamin kematangan seseorang kan?

mira: kita kena tahu jugak market kita untuk future kannn... hehehe

LG: yang penting OH adalah ashton kutcher LG :D

farah: kalau jumpa demi & ashton kutcher memang tak tertanya... peluk laki dia kuat-kuat dulu, hahaha

dinas: takde apa yang perlu dimalukan pun :) bak kata kakak saya 'buat pe kawin kalau menambah masalah'. yang penting kita happy! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...