Saturday, November 27, 2010

Katie Cruise? Tak boleh blah...

Semenjak dua menjak ada Cik Aiyu ni kan, memang tangan tak putus dengan kamera. Orang kata, muka baby ni hari-hari berubah kan. So nak la rakam. Lagi-lagi zaman kamera digital ni, tiada alasan lagi ok untuk tidak bergambar. Dan gambar yang diambil pasti ok, tiada lagi kepala yang terpotong, tangan tertutup flash dan masalah-masalah lain yang hanya akan dapat diketahui setelah seminggu menghantar filem ke Kedai Fuji.

Tapi masalah dengan orang yang suka amik gambar adalah, gambar mereka tiada! Kecuali la nak bawak tripod. Kalau ada kamera DSLR ok la nak feeling-feeling pakai tripod. Ni dah la pakai digi cam biasa, amik gambar pun auto mode. Tak kuasa you, baik suruh orang tolong amik kan kalau semua nak ada dalam gambar. Jangan diorang bawak lari kamera sudah la, hehehe...

Hari tu Cik Rerama komplen, mana gambar mak Cik Aiyu. Belek-belek gmabar balik, iye la tu kan, asyik gambar Cik Abe aje ngan Cik Aiyu. Nanti dah besar, Cik Aiyu nak buat scrap book untuk Mother's Day kan dah susah.

Jadi, hari tu kita suruh Cik Abe lak jadi cameraman. Nak jadi kan cerita, ada orang tu terlupa pulak la kan nak bawak charger bateri. Pakai lak kamera Sony yang perasan special, tanak charger sama ngan kamera lain. Amik kau, tinggal la korang 3 beranak dengan kamera handphone aje.

Hasilnya....

Ada ala-ala Katie Cruise tak, feeling-feeling nak kasut sama dengan anak? Hahaha.. Katie Tak Kurus ade lah. Nanti lah, kita beli baju sama anak beranak nak? Tapi mak tak dapek le nak kasi Cik Aiyu kasut Louboutin tau.

12 comments:

fatt said... BALAS

nak kuar main snow ke tu? nti up gmbr satu family pakai snow boots..mesti cute :)

i pakai tripod sbb slalu tkde org nk amikkan..nak suh org slalunya gmbr tak jadi mcm yg kita nak (pasrah je pastu)..walhal kamera digital je, bkn dslr..hentam je..hehehe :P

Dinas Aldi said... BALAS

Memang spesel sungguh sebab akhirnya ada gak gambar cik Aiyu dengan maknya, heheheh. Penting ni buat kenang2an bila dia dah besar nanti :)

Syima Syaz said... BALAS

akhirnya......

sama2 comel!hehe

Lady of Leisure said... BALAS

hehe sungguh comel dua beranak ni pakai kasut sama hehehe... narif, jeles tengok narif makan kat red lobster in the prev entry.. hehe.. rindu their grilled rainbow trout dengan seafood chowderrrrr... huwaaaaa...

Hidayah said... BALAS

Wah awak pun semakin vouge cik huda! Sangat comel n photogenic gambar ini..i like lah :) muah kiss kat cik aiyu the celebrity kita sikit xoxoxo

C!kpuanmuda® said... BALAS

comel kamu berdua ini!

Anonymous said... BALAS

a'ah la..i pun perasan jgk yg gmbr u slalu xde...huhuhu...comel =photgenic lah!i loikee~

-iLLa- said... BALAS

Wowww weeeee...pmintaanku d penuhi...ekekek...nariff..kasi beso la sket..ikikiki

Madam Sooyaree said... BALAS

Fatt: Yang tu nak keluar shopping. Nak main snow tak dapek le, mak nye suka hibernasi di rumah, hehehe. Awak boleh le pakai tripod, gambar mantap. Takat kita yang amik gambar sengih-sengih aje, background entah apa-apa, takpe le, hehehe

Dinas: Gambar ada, tapi tak banyak lah. Banyak dengan bapak nye aje

Syima: Thank you thank you :)

Lady: Haaa.. tu petanda kena jalan-jalan lagi agar dapat makan Red Lobster :P

Hidayah: Timasih yang, nanti i sampaikan kiss kiss :D

CPM: Thanks.. tunggu awak ber baby girl pulak :P

Anonymous: Thank you dear :)

Illa: Mau bikin poster ka? Hahahah... Dah kata dari phone, memang le kecik saje :P

miralatiff said... BALAS

nampak cik aiyu macam dah makin tinggi..sikit lagi kalah la mak cik aiyu..hehe

ComeyBelako said... BALAS

oic...camni rupanya rupabentuk mukabumi besan i. ngeh3.

shafiza jai azali said... BALAS

Fuishhh... jelesnya tengok mak ngan anak matching-matching ni... ni yang xsabar nak ada baby ni :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...