Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Alahai, esok nak raya dah. Mak kata dia nak balik Kelantan tahun ni. Kenduri arwah kat sana. Nenek kan baru meninggal bulan puasa hari tu.

Kat sini tak buat apa kot. Lebih-lebih feeling sesorang buat nasi beriyani. Perencah Maggi ade tu, hehehe. Nak buat from scratch memang tak dapek le. Not there yet. Tadi cubaan buat Red Velvet Cake pun, boleh dicampak ke longkang. Kambus ngan salji mesti tak nampak. Tapi takut jadi artifak pulak. Bulan March kang salji cair, ada lagi kek. Tak ke naya.

As for Cik Aiyu, lately she is getting better with sitting. Tapi memang sampai skang dia reject Bumbo. Boleh la duduk atas tu, tapi kejap aje lah. Pas tu mesti ngamuk. Bayi tradisional ni, nak belajar duduk sendiri. Sekarang ni dia boleh duduk, support dengan tangan. Tapi tak lama lah, lepas tu tumbang.


Gigi pun dah bertambah saiz. Hobi terbaru, suka kunyah lutut mak bapak. Habis lencun seluar kitorang. Tapi ok lah, dari dia gigit masa menyusu. Awww... tak rela you!

Tengok gambar ni, apa yang korang nampak dulu???

Ye, hitam gila tangan aku. Cik Abe pun perasan tang tu dulu. Itulah keburukan ada anak putih, mak nampak hitam, hahaha. Takpe lah, asal cukup sifat, sihat badan, mak terima aje.

6 comments:

Dinas Aldi said... BALAS

Laa, masa you tanya tengok gambar tu nampak apa dulu, ingatkan tanya pasal mulut cik Aiyu. i nampak lidah cik Aiyu, tangan maknya kaler apa kisah pun eh, kehkeh.

marliza said... BALAS

huda, qairyn pun tak suka ddk bumbo tu...padahal bumbo tu la mak dia plg excited, brg plg 1st beli dulu masa pregnant...mahal lak tu...cis!

Madam Sooyaree said... BALAS

dinas: hehehe.... ok la tu, kira tak ketara sangat la ye :P

marliza: hahaha... selalu tang barang anak, mak nye yang excited lebih. sama la kita :P

Yat Maria said... BALAS

Salam aidil adha buat Soo sekeluarga...esp tu budak kecik kiut tu :)

lyza said... BALAS

lepas rindu kita orang semua..:D :D
dgr sora dia,dgr dia jerit2..paling klakar dia menyembur2 tu.. hahaha..

fatt said... BALAS

ada resepi red velvet ke? i try kat delicious bangsar aritu, len kali nak gi kat whisk tmpt yg u sebut tu..kat delicious sedap gakla..ada cheese topping..yummy~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...