Sunday, December 12, 2010

Cabaran membuang sampah

Siapa kata kat Malaysia aje banjir. Kat sini pun banjir jugak.

Tapi dah kata negara omputeh, air banjir pun haruslah warna putih.


Semalam hujan snow turun lebat. Sehari suntuk, dari pagi ke malam. Nak keluar gi pejabat pos pun tak jadi, bahaya woo driving time gini. Jadinya berhibernasi di rumah satu hari.

Pagi tadi nak keluar buang sampah, amik ubat. Sampai peha you snow belakang rumah. Habis boot bulu-bulu getik-getik I dah jadi serupa boot pesawah Along Jawiyah.


Hajat hati nak tolong Cik Abe shovel la konon. Baru 5 kali sodok, dah give up. Takpelah bang, jalan dulu. Saya lipat baju aje dah la ok. Pinggan satu sinki pun saya rela settle kan.

Cakap pasal baju, hari ni Cik Aiyu melaram jaket baru.


Macam nak gi opis dah rupanya. Bunga letak tepi kepala, feeling feeling Rozita Che Wan le tu.

12 comments:

StORy LiFe said... BALAS

hoho..rozita che wan pun tak cute gaye cik aiyu.

naddy said... BALAS

she's so adorable :)

laila said... BALAS

geraammmm tgk cik aiyu!

KV said... BALAS

alololo...comei ny acik aiyu!!

Dinas Aldi said... BALAS

hohoo pouty lips cik Aiyu tuh! nampak cam marah je, alalalala!

tu dia salji, tingginya!

Leez M. Saaid said... BALAS

cik aiyu maintain cun pakai baju pink terselit bunga di kepala..
hehehe...sgt comel...

pu3natul said... BALAS

awat masam chekk? Tak suka baju baru ka? ke sebab ni dah baju keberapa mummy kasi try?

Syima Syaz said... BALAS

alamak sayangnya boot...

tu dia cik aiyu...

4 Kay-E said... BALAS

Haha.. Cik Aiyu ala2 RCW.. RCW pun kalah gitu :P

Anonymous said... BALAS

comel gile muke cik aiyu...
tp asal mcm sedey je...
huhuhu....


-lala-

Madam Sooyaree said... BALAS

nani: aww.. terharu cik aiyu tau... :D

naddy: thanks dear :)

laila: cik aiyu pun geram tengok laila!

KV: thanks :)

dinas: dia marah bila dia dah bersiap, orang lain tak siap lagi! tinggi kan salji, first time nak buang sampah kena harung salji tebal gitu :(

leez: ala ala wanita separa melayu terakhir la tu, hihih

pu3: itu kicik suka bogel. kalau lebih pun pakai onesies. jadi bila kena pakai seluar, pakai kasut, pakai jaket, mmg pantang dia la

syima: takpe, rupa tak penting, yang penting kaki maintain panas gitu

4-kay-e: abis la menangis RCW lepas ni, hahaha

lala: cik aiyu bila serious muka memang masam begitu. ikut atuk nya, haha

My Life My World said... BALAS

Comeiiiiiii nyerrrrr ... geram sangat. I beat ... bila beso nanti Cik Aiyu lagi lawa berganda dari Rozita Che Wan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...