Thursday, December 2, 2010

Christmas stockings

*drama swasta untuk Arissa bermula*


Adakah anda percaya pada Santa Claus?

Best kan kalau Santa tu betul, tiap-tiap tahun mintak handbag baru. Ke kereta baru? Ke mintak dalam bentuk jongkong emas? Hmm.. payah tu nak fikir. Macam-macam nak!

Tapi mana ada Santa Claus. Yang ada adalah mak-mak dan bapak-bapak ala Santa aje la. Bukan maksud perut mereka jauh ke depan, dan berambut putih melepak (macam bapak mertua aku aje tu, hehehe), tapi mereka lah yang menyediakan hadiah-hadiah untuk anak-anak masing-masing.

Selalu kalau nak surprise, diorang letak hadiah tu dalam stokin.

Agak-agak kalau untuk Cik Aiyu, dia suka tak dapat hadiah dalam stokin?

.
.
.
.
.
.
.
.


Eh, dia dapat stokin kecik dah le. Ikut saiz kaki masing-masing ok.


"Alahai, ini aje yang diorang kasi aku?"


"Boring sungguh, nak buat apa dengan benda ni?"


Goncang-goncang sikit stokin, kot-kot tengok ada hadiah lain yang best sikit...


"Woi, takkan itu je kot????"

*drama swasta tamat*

Hari ini Cik Aiyu serius dalam bab pemakanan. Bak kata PCK, "don't pray pray arrr"...


Menu Cik Aiyu hari ini: Apple & air kosong.


Menu diet mak Cik Aiyu: Brownies & vanilla ice cream :D


Jemput makan puan-puan & tuan-tuan.

9 comments:

Dinas Aldi said... BALAS

kehkeh serious lawak drama hari ni! jauh beza menu cik Aiyu dengan mak dia tuh! :D

farah said... BALAS

Like the drama! Cik Aiyu ni ada bakat la jadi pelakon sinetron dgn mimik2 muka dia tu...hehe...

Amy Z! said... BALAS

hahaha. sungguh serius muka cik aiyu dapat hadiah kecit je. hahaha.

dia tgk camera mmg serius eh? haha. comel la..

{f a r a h} said... BALAS

Haha...drama ni patut Ada sambungan,x syok la Abis mcm tu je


Weiiiiii...menu diet tu bestttt gilerrrrr

Anonymous said... BALAS

drama queen pelapis kpd arissa ...hehehe..

p/s : onesie drama queen dah pakai ke...takut terlupa tau2 dah tak muat je nanti :p

@ helen @

My Life My World said... BALAS

Hahahaha ... lawaknyer muka Cik Aiyu masa tak puas ati tengok adiah kecik dia. Pandai mak dia buat dialog yer, boleh buat skrip cerekarama lak lepas ni, kasik panjang sikit drama nyer ;D

Syati said... BALAS

Selama ni sy jadi silent reader je, tp hari ni tak tahan dgn lawak mak Cik Aiyu hehe..
Harap2 cik Aiyu mewarisi humour maknya.

Madam Sooyaree said... BALAS

dinas: sepupu nya complain kata ta cukup gambar. hari ni kita buat drama terus :P menu mak mesti la lagi best, iye tak? mana boleh lawan tauke

farah: ini cik aiyu memang drama queen!

amyz: kena la buat muka garang, tak dapat mainan best, hehehe... dia memang gitu, muka serious = masam mencuka

farah: sambungan ada, tapi kena potong takut nanti tak jadi orang nak buat cik aiyu jadi menantu, hihihi. you cuba lah diet i ni, best tau :D

helen: itu la, drama hari ni khas untuk dia. onesie tu dah muat, nanti aye amik gambau

acik: kalau cerekarama kang, kena mintak bayaran dah, hihi

syati: timasih :) awww.. malu malu meow saya dah ni :)

Dark @ng3L said... BALAS

my goodness...da brownies nampak ohsosedap di kala ujan lebat nieh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...