Wednesday, December 22, 2010

Gendang gendut tali kecapi

Sejak kebelakangan ni, Cik Aiyu sering bad mood. Serba tak kena semuanya. Letak kejap menangis. Tengah duduk berpangku kang dia mengeliat lantas bersuara soprano. Check diaper ok, makan pun baru kasi. Apa lagi kau nak???

Pagi tadi, kami dapat jawapannya. Rupanya gigi atas belah kanan (kalau kita tengok, belah kiri kita la) macam ala-ala nak keluar dah. Sorry la nak, mak lupa yang baby ada lebih daripada 2 batang gigi. Masa dapat gigi pertama (dan kedua) dulu punya la excited mak bapak, hari-hari sapu teething gel tu. La ni, terlupa pulak. Fail!

Hari ini, mood ceria Cik Aiyu kembali lagi. Mungkin pasal gigi nya tak sakit sangat, atau pasal dapat makan bubur nasi perisa epal seperti cadangan pu3natul. Sungguh sedap ok, mak nye pun tumpang rasa sekali. Esok nak cuba resipi gang mesyuarat tingkap lain pulak, semangat berkobar terus membara nih!

Kalau orang lain selalu update gambar makanan yang merembes air liur bila tengok, kita update gambar makanan baby pulak, aci tak? Mesti sama je hari-hari, tak mencabar minda langsung, hahaha...

Perumpamaan hari ini:-
Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut, suka hati




Orang bergendang pakai tangan, Cik Aiyu pakai pacifier. Asal hati gembira tidak menangis tidak melalak mak nye ok aje lah.



15 comments:

marinahunny said... BALAS

saya perasan kan, cik aiyu nimmg suka bergambar..huhu mesti ikut genetik mak nye ;)

Madam Sooyaree said... BALAS

Marina, bukan ikut mak nya, ikut Andak dan Acu nya :P

Yours Truly said... BALAS

Hi you! Berjumpa kita di alam cyber...berkat iniatif Ms. S...ehh mcm jejak kasih kan...hahaa dah besar dah baby aiyu....comeinyeeee dia....

Madam Sooyaree said... BALAS

Hi kak! Itulah, Miss S patut dibayar pihak Nuffnang kan, hihihi... 29th ni Aiyu dah 6 bulan, kejap aje kan. Rasa macam hari tu jumpa kat hospital :)

Anonymous said... BALAS

urs truly ... mak aiyu tak kenal Ms. S .. dia cuma kenal helen/elen ...hehehe

{f a r a h} said... BALAS

Muka aiyu post nk tunjuk Gigi....alololololo,sgt cute!!

TK said... BALAS

Ye la bila gigi tumbuh baby slalu tak selesa..
Wah Cik Ayu dah masuk keje balik..Krismas ni Cik Ayu dpt cuti tak? hehe
Nanti auntie bagi bonus click2 nuff ye..

Amyz said... BALAS

lepas bergendang, ketawa sampai ternganga suka hati eh.

haha. adui la. kenapa cik aiyu ni ayu sgt? hihi. :-)

bubur tu mak dia tumpang makan eh? haha.

Dinas Aldi said... BALAS

sungguh hepi cik Aiyu hari ni setelah berjaya MC semalam, hehehe!

setuju benor dengan tulisan kat baju dia tu, 50% mom, 50% dad, 100% cik Aiyu, ngeh ngeh

Leez M. Saaid said... BALAS

sehari kalau 1 tak tatap pic cik aiyu mmng tak sah....menjadi kewajipan pulak..hehehe.

Makin hari makin comel... :)

ICAZIESYIRA said... BALAS

wah cik aiyu..
nampak camera, kemain luas senyum ye?
nampaknya ada talent nikah cepat.
sebab namapun aiyu
senyum manisss je.
hehehe

pu3natul said... BALAS

Tergelak I tgk perumpamaan yg siap dengan prop skali..creative sungguh mak nye.

Sedap kan bubur perisa buah-buahan? pas ni leh try buah2 lain plak.

Madam Sooyaree said... BALAS

Helen,
Banyak nau nama samaran nya, hehe

Farah,
Dia kalau good mood senyum memang lebar benar!

TK,
Christmas la time busy kerja, hahaha.. Thank you auntie!

Amyz,
Perut kenyang, mesti suka hati tak? :P

Dinas,
Baju tu khas buat mereka-mereka yang asyik teka Cik Aiyu ikut muka mak nye ke bapak nye

Leez,
Aww... terima kasih you! :)

Ica,
Aminn... hihihi... Anak2 awak kawin dulu tak? :P

Pu3,
Kebetulan dia memang tengah main gendang, kena dengan perumpaan, hihih... Memang sedap, better than bubur saje :) Thanks!

fara dean said... BALAS

tak kisahle..
asal kta bole ketawa baca blog ni..
tgk aksi si aiyu tu pun dh menghiburkan hatiku yg lara..haha

Syima Syaz said... BALAS

haa suke btl dia nganga2 kan....hehe kiut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...