Wednesday, December 8, 2010

Gosip Hollywood, gossip Malaysia

Semenjak dua menjak ada Cik Aiyu ni, saya sungguh kuat minum susu. Entah kenapa, rasa macam badan kurang kalsium aje. Tak tau lah fobia ke apa. Orang kata 'a tooth for a baby'. Untuk mengelakkan kejadian itu berlaku, haruslah kita jadi anak lembu dengan minum susu mengelembu. Eh, itu kacang yang mengelembu kan? Apsal kacang tu mengelembu, saya pun kurang pasti.

Anyway, memandangkan stok susu dan roti sudah habis, kami pun pergi lah beli tadi. I'm not a big fan of bread, but it's really useful pada waktu malas memasak. Seperti roti cicah Milo, itu adalah salah satu sajian yang mantap. Tidak lupa pada roti dengan sambal ikan bilis. Sedap!

Dan siapa yang lagi gembira, kalau bukan Cik Aiyu, bila kami keluar membeli belah. She reeeaaaallllllyyyyy loves being in her stroller. Sejuk poket mak yang membeli. Worth every penny omputeh kata.




Sampai kat check out counter, sempat jugak la ku jeling-jeling paku jeling-jeling nak kan aku kat majalah-majalah hiburan yang banyak tergantung tepi tu. Sekarang ni hot pasal Kim Kardashian & Gabriel Aubry. Sapo tu? Alaaa... ex-Halle Berry yang hensem meleleh air liur ku tu.


Haa.. hensem camni, sapo yang tanak?

Si Kim ni pun dah kasi statement "I'm ready to be a stepmom" menyebabkan Halle Berry pulak memberi statement "I don't want my daughter to be near a reality TV star who was doing porn".

Hari ni dah break pun. Susah jugak kan nak dating, especially bila dah masuk part anak. Mana boleh nak ikut hati dan perasaan sendiri aje, kena fikir jugak pasal anak dan pasangan atau bekas pasangan.

Masuk forum pulak, terbaca kisah perceraian Nana & Sein. Orang kata badi Sehati Berdansa. I would say dah takde jodoh. Yang tak elok, 95% menyalahkan Nana for it. Mostly pasal Nana suka marah-marah Sein masa Sehati Berdansa dulu. Mungkin jugak pasal Adamaya, yang Sein jadi suami & bapa mithali gitu. So ramai yang assume dia memang camtu kat luar. Itu lah, susah kan bila kita jadi public figure. Have to be really careful with what you do. Silap sikit habis kena kutuk. Ketiak berpeluh pun boleh jadi isu!

20 comments:

-iLLa- said... BALAS

kenan sungguh dgn cap cik aiyu tuhh...warn apink ada x?ngeee

Anonymous said... BALAS

aiyu kalau happy mood atau bad mood obvious sgt muka dia ...cth aiyu dlm last 2 entries ngan aiyu mencebik atas hayride :D

rindu banget sama aiyu xoxoxox

@ helen @

Dinas Aldi said... BALAS

oh Cik Aiyu sangatla ceria dalam gambar2 tu, geram sungguh tengok dia. you are so adorable, Cik Aiyu!

isy dema ni pun, xkan la pasal masuk apa kenamanya show tu plak bercerai, x masuk akal la eh. betul la, dah xda jodoh.

fatt said... BALAS

merembes jgk ex halle berry ni kan..erk...yeke kim ni pornstar? wohooo~ aids *sigh*

my everything said... BALAS

comel sungguh cik aiyuuu eee geramm sangat2222

MrsWhyda said... BALAS

everyday... skodeng blog nie... sbb nyer nak tgk cik aiyu.... geram sesgt.... :)

marinahunny said... BALAS

uh hensemnye..hahahaha mcm2 artis ni kan..pusing2 geng2 artis jugak..

Imparfait Saint said... BALAS

cita2 nak rambut panjang mcm kim...anyway..coincidence kan with the badi hato berdansa. I think they hv to stop the show lah

Anonymous said... BALAS

ish comel sungguh cik Ayu ni ...gerammmm tul la..lagi2 dia gelak cam tu dalam stroller..cam tau2 mam dia bawa jln...so bijak...fr. Aniraz

4 Kay-E said... BALAS

Amboi mak bergossip. heheeee..
CIk Aiyu tetap maintain comel :)

lyza said... BALAS

hai le aiyu yang sunggu ayu... rindunyaaa..cepat le raya tiba..:P

Lady of Leisure said... BALAS

amboi suka i nengok cik aiyu gelak gitu hehe.. cik aiyu ni kalau leh jumpa dia kan best mau i gomol2 hihi.. :D

Lady of Leisure said... BALAS

la sein tu yang jadi adam tu ke?

Madam Sooyaree said... BALAS

illa: wakaka.. mandi peluh kang kalau pakai kat malaysia. tak sure la pulak ade ke tak cap tu kaler pink, pasal tu grandma nye kasi

helen: kalau aiyu happy muka cam anak cina, kalau masam macam atuk happy, heheh

dinas: asal dapat keluar dari rumah memang ceria lah cik kak kita, unless kalau sejuk bangat lah!

fatt: itu la, kena tahan dagu dari cecah keyboard wa cakap lu!

my everything: tq dear :)

mrs whyda: thank you puan, kami sangat terharu :)

marina: kalau orang biasa agaknya tak tahan dengan paparazzi

jas: for sure lepas ni makin ramai yang nak masuk SB, hehe. waaa.. ur hair is super long already!

aniraz: kalau dalam stroller tu, satu hari tolak pun dia duk diam ok!

4-kay-e: sekali sekala jadi tukang gosip kan, hehehe

kak lyza: nak dekat dah raya, tapi raya omputeh le :P

lady: cik aiyu sekarang ni memang sedap digomol, selalu jadi mangsa ibu bapa, hihih.. yang adam tu la sein tu. dalam tv aje kan...

Amy Z! said... BALAS

kim kardashian tu semua pun dia nak. haha.

cik aiyu sunggggoooh comel bila gelak macam tu. tak nampak mata. ekekeke.

tak boleh amik sebagai anak, boleh tak amik sebagai menantu? hahaha.

hiyarkh. larikkk..

AliceKalut said... BALAS

huda, boleh tak kalau nak panggil cik aiyu awak bella? saya rasa muka dia sesuaiii sgt kalau panggil Baby Bella :)

btw, she is soooooo pretty!!!!! i love the way she smiles...*melting*

An Aspiring Writer said... BALAS

mama aiyu,

saya peminat tegar Keepin Up WIth the Kardashians. too bad kim was young and stupid, came up with that video.
but overall, she is a nice girl. i dont think she is the porn type tho.

anyways, nana n sein over?? mak aii, ketinggalannya aku yg duduk di mesia ni.. now that is a shame.

break ups are never easy, and divorces are even worse.

nauzubillah...

farah said... BALAS

Weeeee my baby pun ada exactly the same toy yg berada dalam genggaman Cik Aiyu itu...kitaorg panggil bug muslimah sbb mcm pkai tudung...hehe...I beli ms tu my baby meragam cos kena duduk dlm stroller so harus kena distract(x like Cik Aiyu yg really loves her stroller!)

Madam Sooyaree said... BALAS

Amy: Kalau macam Gabriel Aubry tu, ahkak pun nak!!! Hahahah.. Ha ah la, anak kita ala sebaya. Boleh hantar borang :D

Alice: Boleh aje yang, tapi takut nanti diminat vampire pulak, hehehe.. Thanks dear, nanti boleh playdate dengan Noah!

AAW: Haa.. kena baca Pancaindera ni, hihi...

An Aspiring Writer said... BALAS

pancaindera e? i like! ( in general, i dont read newspaper. but i do read gossip columns!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...